Túrós pogácsa "omlós" recept
80 perc
A Túrós pogácsa "omlós" hozzávalói:
60 dkg liszt
35 dkg margarin
2 tojás
50 dkg túró
3,5 kávéskanál só
1,5 dl tej
3 dkg élesztő
csipet cukor
A Túrós pogácsa "omlós" elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, elmorzsoljuk, jöhet bele a margarin, majd a felfuttatott élesztő. Viszonylag lágy, könnyen kezelhető tésztát kapunk. Kelesztés nélkül kinyújtjuk, majd hajtogatjuk, és ezt még kétszer megcsináljuk 20 percenként. 2 cm vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, kiszúrjuk, tepsibe tesszük, tojással megkenjük, és sütjük. 160-170 fok 18-20 perc alatt szépre sülnek.
Én a margarint olvasztva csempészem bele, nem bíbelődöm a darabokkal.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 9f98008a3b, 2012. márc. 6. 18:00
A túrós pogácsa "omlós" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.