Krumplis pogácsa Manci Nénimtől recept
50 perc
A Krumplis pogácsa Manci Nénimtől hozzávalói:
5-6 nagyobb főtt, tört krumpli
3 kávéskanál só
2 tojás
2 tojásnyi zsír
40-55 dkg liszt, ill. amennyit felvesz
A Krumplis pogácsa Manci Nénimtől elkészítési módja:
A kihűlt tört krumplit sózzuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a zsírt, összedolgozzuk, és fokozatosan adagoljuk a lisztet, hogy kellemesen lágy, szépen nyújtható tésztát kapjunk. Kb. egy centi vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, zsírozott tepsibe pakoljuk. Előmelegített sütőben kb. 150-160 fokon 15 percet sütjük az egyik oldalát, majd megforgatjuk, és 10-12 percet a másik oldalát.
Mikor aranybarna a pogácsa minkét oldala, akkor a tuti! :)))
Ha valaki vékonyan, ropogósan szereti, nyújtsa vékonyabbra, Én azt a verziót is nagyon kedvelem.:)
Ó igen!
Igazából minden étel attól igazán finom, milyen odafigyeléssel, "szeretettel" készítik el.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 9f98008a3b, 2012. febr. 8. 12:36
A krumplis pogácsa manci nénimtől elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.