Húsvéti borkorcsolya recept
A Húsvéti borkorcsolya hozzávalói:1 doboz mirelit leveles tészta
20 dkg sonka
20 dkg juhtúró
2 tojás
1 csokor zöldhagyma
kevés liszt a tésztához
A Húsvéti borkorcsolya elkészítési módja:
A töltelékhez a juhtúrót simára keverjük egy felvert tojással, majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott sonkát és a vékony karikákra vágott zöldhagymát (zöldjével együtt). A mirelit tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Tenyérnyi négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére taszünk egy-egy adagot a juhtúrós-sonkás krémből, és úgy hajtjuk össze, mint a batyut: a négy sarkát egymásra borítjuk. A csomagokat alufóliával bélelt sütőlemezre helyezzük, nem túl szorosan egymás mellé. A tetejüket megkenjük a másik felvert tojással, és közepes lángon előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a teteje szép pirosbarnára nem sül; kb. 20 perc. Még forrón, lapáttal alányúlva leszedjük a fóliáról, és hagyjuk kihűlni. Ha a batyuk teljesen kihűltek, alufóliára tesszük és becsomagoljuk őket, majd a mélyhűtőben tároljuk fogyasztásig. Tehát hetekkel az ünnep előtt is elkészíthető, csak kiolvasztani, melegíteni kell tálalás előtt.
A töltelék szardíniával is finom, ilyenkor a juhtúrót nem sonkával, hanem összetört szardíniával keverjük össze.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: syria, 2012. febr. 4. 09:52
A húsvéti borkorcsolya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.