Finom sós kiflik recept
A Finom sós kiflik hozzávalói:Hozzávalók a tésztához
1 kg liszt
2,5 deci tej
2,5 deci víz
1 élesztő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1-1,5 deci olaj
25 deka margarin
A Töltelékhez;
2 pohár tejföl(4 deci)
2,5 evőkanál gríz
A kenéshez;
1 egész tojás
So
Köménymag
Szezámmag
A Finom sós kiflik elkészítési módja:
Egy tálban beleteszem az élesztőt amit szétmorzsolok,az 1 evőkanál cukrot,a tejet amit fellangyosítottam és a langyos vizet.Eszt hol elkeverem és hozzáöntöm a 1-1,5 deci olajat,1 evőkanál sót,elkeverem és apránként adom hozza az 1 kiló lisztet,eszt jól eldolgozom ha megvan akkor 8-reszre elosztom. Közben a tejfolt összekeverem a grízzel,megsózom. Minden egyes kis cipót kerekre elnyújtok se elvágom nyolcba és mindegyikbe teszek egy kis kanál tejfolt és feltekerem. A margarint felolvasztom és két tepsibe beleontom,majd hagyom egy kicsit dermedni és ezután teszem bele a kifliket,ha beletettem a tepsibe akkor megkenem tojással,megsózom és szezámmagot teszek rá. Elmelegíttet sótőben 200-250 fokon kB 20 percig sutom. Jo étvágyat hozza.
Lehet siman csak uresen hagyni,nemuszaly toltelek bele.En mar probaltam kolbaszal,kecsappal es parizsivel,ugy is nagyon finom.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. jan. 26. 16:15
A finom sós kiflik elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.