Tökös gibenyica recept
A Tökös gibenyica hozzávalói:Hozzávalók a tésztához:
50 deka liszt
25 deka zsír vagy margarin(de zsírral az igazi)
1 kávéskanál só
1 tojás
Kevés tej
TÖLTELÉK;
1 kg reszelt tok
Ízles szerint glukonon
2 tasak címet(fahéj)
A Tökös gibenyica elkészítési módja:
Elkeszites: A tészta hozzávalóit jól eldolgozzuk.3 részre elosztjuk es minden egyes reszt vékonyán elnyújtunk. A tepsit kizsírozzuk béleszük az elnyújtott tesztat rateszuk a tokot megszorjuk glukononnal, fahejal.Aztan johet ra a masik elnyujtott teszta,megin tok,glukonon,fahej,es vegul az utolso teszta. A tetejel megszurkalom vilaval,es elomelegitet sutoben kisutom. Kb.180-200 fokon,ez sütőtől is függ.
ÉN ALMÁSSAL IS CSINÁLTAM MAR,NEKEM AZ FINOMABB.UGYAN EZ AZ ALMÁS TÖLTELÉKKEL MINT A TÖKÖSSEL,MINDEN UGYAN UGY MEGY CSAK A TOK HELYET RESZELT SAVANYKÁS ALMÁVAL.
Jo etvagyat hozza!
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. jan. 16. 14:36
A tökös gibenyica elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.