Túrókarika recept


1/4 kg túró
1/4 kg liszt
2 db tojás
2 db tojás sárgája
1 késhegyni szódabikarbóna,só
10 dkg margarin
porcukor,vaniliáscukor
A Túrókarika elkészítési módja:
az adalékokat összegyúrjuk és 40 percre hideg helyre tesszük. Utánna ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és karikákat csinálunk pogácsaszaggatóval.Egy nagyobbal és egy kisebbel. Ezután forró olajban kisütjük aranysárgára A kisült karikákat vaniliásporcukorba hempergetjük és tálcára rakjuk. Melegen nagyon finom.
Vigyázzni kell,hogy megne égjen,és csak rövid ideig szabad sütni.Ha nem hempergeted be cukorba akkor a cukorbetegek is fogyaszthatják
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cservenák Vali, 2008. szept. 26. 15:27
A túrókarika elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.