Ez akkor nagyon jó, nem is drága,azt hittem ennél többe kerül, régebben mondták, hogy nagyon drága vizsgálat.Biztos negatív lesz,akkor meg más irányba kell tovább menni,hogy megszűnjenek a panaszaid.!
Mint Globus írja a 2.hsz-ban, önállóan nem értékelhető. Nekem pl. Mellrákra utaló timormarkerem volt, pedig hipofízis problémám volt. Most az ismerősömet prosztata daganatttal ijesztgették a timormarker miatt, amit gyulladás okozott.
Én, elsősorban a háziorvosnál kezdeném.Ha ő indokoltnak találja, elküld laborba, és nem kerül pénzedbe.Ha a családodban volt, halmozottan sok daganatos betegség, akkor erre hivatkozhatsz nála, hogy szeretnél tisztán látni.
Nem tudom mennyi egy ilyen labor ára ha maszek alapon csináltatod, nem akarok valótlanságot írni,de nem 2-3.000,az biztos!
A tumor marker labor vizgálat értéke már a korai szakaszban emelkedik,ezért jó. Nem véletlenül csinálják csak annál,akinél indokolt a panaszai miatt ,mert maga a vizsgálat eléggé költséges eljárás.Mindenképpen szükséges ha valamelyik érték magasabb, további vizsgálatokat végeztetni, erre időt kell szánni.
Akkor szokták figyelembe venni, ha egyéb vizsgálatok alapján gyanú van bizonyos szerv tumoros megbetegedésére. Más betegségek is megemelhetik az értékeket.
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.