Túlélni a vásárlást egy kisgyerekkel (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Túlélni a vásárlást egy kisgyerekkel (Jó tudni!)
Van értelme, de tippeket konkrétan nem ad. 5 év alatti nemigen tud számolni, vagyis összeadni-kivonni, és a kiírt számokat sem ismeri.
Olyan tippeket vártam volna pl. hogy csak egy édességet választhat, vagy feladatot ad neki, hozza oda ami a listán van, segítsen keresni, ilyesmi. De nem volt
Komolyan megütköztem. 40 év magyar tanítás és rengeteg javítás után, nekem fel sem tűntek az emlegetett hibák. Ugyanis a tartalomra figyeltem. (az írásbeli munkáknak ugyanis van tartalmi, helyesírási és stilisztikai értéke) Ha pedig valaki a tartalmat figyeli, átlép az egyéb hibákon. De itt úgy tűnik csak a hibakeresés vezetett sokakat.
Egyébként a tartalommal, különösen ami a következetes nevelést illeti, 100 százalékosan egyetértek.
Most komolyan kérdezem: ezen az egy szón akadtok fent? Fiunk helyett fiúnkat írt. Igaz, teljesen más az értelme a két szónak. De akkor is. Egyetlen dolgon fennakadni, aminek valójában semmi köze az írás mondanivalójához, számomra furcsa.
Egyébként a tartalmát tekintve sok igazság van abban, amiről szól. Ha már véleményt mondok.
Ha régen sokat olvastunk, a helyesírásunk is jó volt.
Ma már a híradókban is olyan bután fogalmaznak, hogy rossz hallgatni:((
Ilyenkor a legtöbben ítélkezünk, jó esetben magunkban, mert persze van olyan is, aki mindenben "tökéletes" és hangot is ad véleményének.
A legtöbben valami ilyesmit gondolunk, hogy el lett kényeztetve, rossz nevelést kapott, de rácsapnék a fenekére.
Én úgy gondolom már, hogy szegény gyerek biztos fáradt és a szülő/szülőkkel érzek együtt.
Ugrás a teljes írásra: Túlélni a vásárlást egy kisgyerekkel
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?
- Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű?