Tulajdonjog ajándékozása (beszélgetés)
Hiteles tulajdoni lap másolat kell hozzá, de a legolcsóbb (talán 3600 Ft)ha az ügyvéd elektronikus formában kéri le azt, ha te mész be érte akkor 6250 Ft.
Teljesen igaza van Heegának a többiben, kivéve a "Az ügyvédnek illik adni valamennyit." ez elég viccesen hangzik. Az ügyvéd megmondja majd, hogy mennyiért írja meg a szerződést, általában az ingatlan értékének x %-a, nem aprópénz. Ügyvédhez, vagy közjegyzőhöz mehettek ilyen ügyben. A szerződő feleken és azok személyi adatait igazoló iratokon kívül az ingatlan helyrajzi száma szükséges és pénz. :)
Köszönöm a választ.
Akkor ki kell kérnem az illetékes földhivatalból a tulajdonjogi lapot?
Sosem volt ügyvéddel dolgom, azt hittem, ő szab árat.
Nem kerül semmibe az ajándékozás, ha egyenesági rokonnak ajándékozol. A rád eső rész papírjai kellenek hozzá. Elmentek édesanyáddal az ügyvédhez és ír egy ajándékozási szerződést, amit mindketten megkaptok 1-1 példányban és elküldi a hivatalos szerveknek is, hogy tudjanak a változásról. Az ügyvédnek azért illik adni valamennyit.
Nekem nagymamám ajándékozott egy telket és ez volt a menete.
Van egy házunk vidéken, 1/3 részben vagyok tulajdonos. A ház rám eső részén semmiféle tartozás nincs és szeretném a tulajdon jogát Édesanyámnak ajándékozni.
Érdeklődni szeretnék, hogy ennek mi a menete? Illetve milyen dokumentumok kellenek hozzá?
És kb.mennyi az anyagi vonzata?
Azt tudom, hogy illetéket nem kell fizetni.
Szeretnék úgy ügyvédet keresni, hogy már mindenféle szükséges papír a kezemben van.
A válaszokat előre is köszönöm szépen :)
További ajánlott fórumok:
- Kertet ajándékozok/cserélek INGYEN - Kertbirodalom, Farmerama, Én kicsi tanyám
- Te mivel ajándékozod meg a párodat Valentin napján?
- Mit ajándékozol Karácsonyra?
- Lakásvásárlás, tulajdonjog
- Egy kis pitbullt ajándékoztam a tizenegy éves kislányomnak, kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatosan?
- Családi ajándékozás