Lakásvásárlás, tulajdonjog (beszélgetős fórum)
Azon igyekezz, hogy tulajdonrészed legyen az ingatlanban!
Ha most odaadsz neki x forintot, az 20 év múlva sokkal többet fog érni, amit sosem fog neked kifizetni.
Butaság az, hogy így könnyebben kaphat hitelt.
Szerintem orbitális hülyeséget csinálsz. Nem kell ahhoz kirakni az utcára senkit, hogy úgy megkeserítse az életedet, hogy magadtól akarj elfutni.
Ráadásul van egy gyereketek, mégis a te pénzed kell a vásárláshoz, és nincs tulajdonrészed?
ugyanis van egy fiunk akit meg augusztusban be kell íratni
És ennek ellenére hagyod, hogy ne legyél tulajdonos a saját pénzedért...
Gratulálok! Balekok balekja vagy szerintem. :((
A ház értéke meg jól felmegy, a pénzed értéke pedig jól le.
Van esze a palinak! ;)
Igaza is van, mert hagyod maga kukára venni!!!
addig nem költözök el onnan míg az a pénz a kezemben nem lesz.
Ezt komolyan is gondolod? Palira vesz, te meg hagyod!
Ha gond lenne, menekülnél onnan a pénzedet is hátrahagyva!
Jó nagy balek vagy!
Itt sokan szóltak érte, ne lepődj meg, ha pórul jársz...
Mi 3 hét alatt elintéztük...beadtuk,bíráltak,utaltak.(összesen adás-vételitől-utalásig kb 6 hét volt)
Ez az azt mondta ....nem engedi....kicsit irányítósnak tünik....de hát én ezt nem tudhatom ..
Pénzt behajtani sajnos nagyon nehéz, te odaadod a pénzt, az ingatlan értéke megy fel folyamatosan, de a te pénzed se nem kamatozik, se ingatlan tulajdonrészed nincs. Ez a férfi csak a pénzedet akarja, ez teljesen világos, hiába írja alá ügyvéd előtt, hogy pénzt adtál neki, ha vissza szeretnéd szerezni, pereskedned kell, majd egy-két-három év múlva megállapítják, hogy tartozik és szépen húszezer forintokat vonnak majd a fizetéséből, hiszen lesz ugye hitele is.
Ne menj ebbe bele és menekülj ettől a pasitól, amilyen gyorsan csak tudsz!
Jól látja Semleges is. Ha nem szerzel tulajdonjogot az ingatlanban a pénzedért, akkor évek múlva is csak annyit fog érni mint most.
Ragaszkodj a tulajdonrészhez a pénz fejében!
És gondolkodj el azon is, hogy érdemes-e ezzel a pasival együtt élned, ha már most ki akar zárni mindenből és csak a pénzed kell neki. Én az első ilyen felvetése után otthagytam volna..
Mit fog aláírni pontosan?
Ügyvéd előtt odaadni a pénzt amikor aláírjátok azt a szerződést ami neked is elfogadható. Egyszerre történjen a pénz átadás és az aláírás.
Ha 5 év múlva mentek külön nem az lesz az értéke X forintnak mint most. Gondolj bele.
Több tízezerre tehető azonban azoknak a vagyonjogi szerződéseknek a száma, amelyek nem szerepelnek a nyilvántartásban, ennek hiányában viszont harmadik féllel – például hitelezővel, bankkal – szemben nem feltétlenül hatályosak. A közjegyzők tapasztalatai szerint bár egyre többen kötnek azzal a céllal házassági vagyonjogi szerződést, hogy elkülönítsék adósságaikat, és így megóvják a családi vagyon egy részét, ez még nem tipikus. A leggyakrabban azok kötnek vagyonjogi szerződést, akik nem az első kapcsolatukban élnek, és jelentősebb vagyonnal rendelkeznek.
További ajánlott fórumok:
- Hol kezdjem a lakásvásárlást?
- Ti mire figyelnétek lakásvásárláskor, mik a buktatók? (a hirdetést olvasva, illetve megnézéskor)
- Milyen lehetőségei vannak egy fiatal párnak lakásvásárlásra ha nem örököl és nincs kezdőrészlet a kezükben?
- Szerintetek megvenné valaki egy háznak a fél tulajdonjogát?
- Érdemes lakásvásárlást lakáshitelből és személyi kölcsönből megoldani?
- A lakásvásárlás menete, hogyan tudunk utánanézni, hogy az eladónak nincs tartozása?