Érdemes lakásvásárlást lakáshitelből és személyi kölcsönből megoldani? (tudásbázis)
Viszonylag alacsonyak most a lakáshitelek kamatai, de kell hozzá mindenképpen önrész. Nekem is az a véleméynem, hogy a személyi kölcsön ront a hitelképességen, mert a KHR-ben mindennek nyoma van, még az inaktív hiteleknek is. (Pl. teljesen feltöltött hitelkártya.)
Nekünk évekkel ezelőtt volt LTP, csak ez 4 év mire kifut, de szerintem jó lehetőség és belátható idő. Nekünk ez volt a megoldás saját lakásra.
Első lakáshoz jutásra szokott adni az önkormányzat olyan kölcsönt, amelynek egy része vissza nem térítendő, másik része alacsony kamatozású. Azt hiszem, negyedévente van az elbírálás. Legalábbis amikor én ott dolgoztam, akkor úgy volt.
Csak egy lehetőség még: munkáltatói kölcsönről nem lehet szó? Meg kellene érdeklődnöd!
Igen,azóta sokkal szigorúbbak a feltételek,de akkor is az volt.Mindenhez kezes kellett!!!
Ha valaki személyi kölcsönt vesz fel az sokat ront a hitelképességén.Vagyis kevesebb lakáskölcsönt kap,ha már van bármilyen típusú hitele.(Legyen az hitelkártya,személyi kölcsön,vagy akár folyószámlakeret.)
köszi a gyors választ.
a személyi kölcsön lenne a tőke. sajnos máshogy nem tudom megoldani, de sos kell egy lakás. és jött ez az ötlet, hogy akkor a tőke menjen a személyiből. csak kérdés persze, hogy ha van már egy kölcsön, akkor mennyire tartják az embert hitelképesnek. de köszi!
Nekünk a legelső lakásunk így jött össze:
-önerő+személyi kölcsön/mert kevés volt az önerő/
-munkáltatói kölcsön
-önkormányzati támogatás+kölcsön
-banktól lakáshitel.
Szóval lehetséges,de mire összehoztuk!Pfffff...
Mindez még 1999-ben volt.
Lskásvásárlásit tudomásom szerint csak alaptőke mellé kaphatsz.Ez nem biztos,én így csináltam.
Tehát anno volt 5 milla kp.-m. 8 milla volt a ház.Felvettem még 3-at lakásvásárlasira.Aztán még 2-őt szabadfelhasználásira felújításra,de a két felvétel között eltelt nekem 1 év.
sziasztok! engem az érdekelne, hogy lehet-e lakást vásárolni úgy, hogy az ember tőkének/tőkekiegészítésnek felvesz személyi kölcsönt (szabadfelhasználásút) és emellé egy normális lakáshitelt?
lehet e működőképes megoldás vagy totális őrültség? kivitelezhetetlen? köszi az érdemi válaszokat előre is!
További ajánlott fórumok:
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Eurós vagy Forint alapú lakáshitel?
- Hol kezdjem a lakásvásárlást?
- Válás, lakáshitel gond, tudnál segíteni?
- Fürdő felújítás alatt, hogy lehet megoldani a wc-re járást?
- Olcsó ételeket keresek - 15 embernek kéne megoldani a reggelit, ebédet és a vacsorát 4000 Ft-ból