Tulajdoni hányad csökkenésével a lakás értéke is csökken? (tudásbázis kérdés)
Ok, köszi a segítséget! Ma lesz lakógyűlés, kíváncsi vagyok mi lesz. A felső szomszéddal már teljesen másképp beszélnek, mint velünk. Majdhogynem rá akarnak parancsolni, hogy írja alá. Na, őt sem ejtették a fejére.
Én mondtam neki (aki építkezni akar), hogy nem akarjuk mi megfúrni a terveit, de amíg nem kapunk a kérdésekre megfelelő választ, addig nem írunk alá semmit.
Reped a fal, mint minden fal, a ház mozgása miatt. De ha ütvefúróval fúrnak a falba lehet, hogy még a vakolat is leesik, olyan sz@rul csinálták meg ezeket a házakat.
ha reped a lakás már így is, akkor nektek kellene megcsináltatni. de így ráfoghatod, hogy az építkezésn miatt reped, és megtéríttetheted a kárt a szomszéddal.
a lakás hasznos négyzetméteréhez hozzá kell számítani a terasz területének a felét. nem tudom, hogyan alakulnak felétek a négyzetméter-árak, de 200 000 Ft-tal számolva is ez kétmillió forintot jelent nektek pluszban, amikor eladod.
és még kaptok valamennyi pénzt a telekhányad megváltásáért.
szerintem az építkezéssel járó kellemetlenségen kívül csak hasznotok lesz belőle, és nem csökken, hanem nő a lakásotok értéke.
Igen, a terasz jó...lenne! Csak azt nem tudom, hogy milyen áron. Így is reped a lakás mindenhol, és félünk, hogy tönkre megy. Ki se tudnám nyáron nyitni az ablakokat a por miatt. Meg ha a falat fúrják majd, nem biztos, hogy tetszeni fog a lányomnak.
Az alsó szomszéd is nagyon lelkes, hogy nekünk mekkora teraszunk lesz! :D A szomszédunkat itt az emeleten, meg még jobban nem érdekli a terasz. Ami most van, azt sem használják, hát akkor a nagyobbat.
Tegnap este talált a férjem még egy papírt, amire le van írva, hogy a lakással 2,5 millió forintért vásároltunk telket. Még ez sem számít? Meg még felmerült bennünk a kérdés, hogy a banktól, -akitől "béreljük" a lakást 30 évig- nem kell engedjét kérni az építés miatt? Őneki nem lehet ebbe beleszólása?
nem kötelezhetnek, hogy fizessetek, hiszen nem a ti ötletetek volt az építkezés.
a mi szomszédunkban most éppen egy 100 szobás szállodát,elénk pedig (eddig kis mellékucánk volt) 4 sávos utat építenek. a zaj a legkevésbé zavaró, a gyerekemnagyon jól alszik a munkagépek brummogásán. viszont hol sár van, hol por,ez nem túl jó.
nálatok legalább hamarabb kész lesz, ha lesz egyáltalán építkezés. és a 20 nm-es terasz király! az aztán tutira megnöveli a lakás értékét.
bár nekem lenne...
Tervező által készített tervek alapján készül, minden engedély meg van hozzá, tehát építeni lehetne. Így, hogy beépítik a teljes 25%-ot mi már nem építhetünk semmit. Gondolok itt alapozott garázsra. :(
A mi erkélyünket lebontják, mert a beépítés része lesz az ő teraszuk is, ami a mi erkélyünk alatt van. Tehát hetekig nem lesz erkélyünk. Nem lesz udvar sem nyáron HA csinálják, mert ugye a törmelék, meg a gépek, meg a meló...És még azt nem tudom, hogy most költözzek el a kislányommal , mert ők építkeznek. Nem hiszem, hogy leállnak minden nap 12 és 15 óra között, hogy a lányom aludni tudjon.
Egyébként az sem biztos, hogy egyáltalán lehet oda építeni bármit is. Oké, hogy 25% a beépíthetőség, de vannak (gondolom) kocsibeállók is, bár nem tudom mikori a ház, kell lenni zöldfelületnek, az is meghatározott százalékban.
Értem, hogy a földszintieknek sincs saját kertjük, de olyan sincs, hogy ugyan osztatlan, de kizárólagos használatban lenne?
Érdekes amúgy ez az egész.
ez akkor lenne igaz, ha a telek lenne kisebb, de az ugyanakkora marad. a beépítetlen terület kisebb lesz,az igaz, de mivel az beépíthető, lehetett volna már eredetileg is ugyanez a felállás.
aki később megveszi, annak a számára pontosan az is lesz. nem is kell tudnia, hogy valamikor máshogy volt.
jogodvannem aláirni mégha mérgeseklesznek is meg fenyegetőznek is ezt ne felejtsd el
ha aláirod utána már nemlesz jogod leállitani a bulit. ezt se.
mit épitenek? megbontanak főfalat?
xti nem akarlak fárasztani, de még mindig van, amit nem értek!
Az OK, hogy a lakásom nem lesz kisebb, de a terület, amivel a lakást vettem, az kisebb lesz. Az sem értékcsökkenés?
bocs, a gyerek is gépel...
jó,akkor legyen most 1000, és mindenkinek van 250.
ketten hozzáépítenek még 100-100-at, akkor ezt hozzá kell adni az egészhez (1000+100+100=1200) és újraosztani. mivel az övéké most 100-zal nagyobb, nekik 350-350 lesz, a másik kettőé marad 250-250.
mivel nekik azelőtt is 250 volt, nem csökkent a tulajdoni hányaduk, csak az egészhez képest lett kevesebb (már nem a negyede, mint volt,amikor még csak 1000 volt.)
Még nem egyeztünk bele, mert megy a vita! Mi attól félünk nagyon, hogy tönkre menne a lakás. Ezek a házak "2 perc" alatt épültek fel, és nem arról híresek, hogy van bennük anyag. Félünk, hogy ha hozzányúlnak, mi az emeleten lakók szívjuk meg a legjobban. Igazából nem szívesen írnánk alá semmit. Ráadásul a tervekre úgy írtak minket, felső lakókat, hogy építetők. Na, ez sem tetszik nekem! Én nem vagyok építető. Azt mondja az alsó szomszéd, hogy az semmivel nem jár, hogy építető vagyok. Ezt nem hiszem, ...és akkor ugyanennyi erővel le is vehet onnan.
Már céloztál a kifizetésre is az előbb...Te tudod, hogy mi alapján szokták számolni az ilyenkor lehetséges összeget. Szóval, hogy mennyit kellene nekik fizetniük a részünkre?
Ezekre a dologra azért keresek itt válaszokat, mert nem akarok eléjük állni hülyén. A héten lesz ezügyben lakógyűlés, és ő állít valamit, és én meg nem akarom azt, hogy nem tudjam igaz-e, vagy sem. Jaj, remélem érthető vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Gyermeked apja 8 év után megpróbál(?) közeledni, de ezt a testsúlyod csökkenéséhez köti/kötné?Szerinted?
- Szexualis vágy csökkenése egy párkapcsolatban
- Mennyi a havi optimális testsúly csökkenés?
- Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban
- Alhasban feszülés, belek mozgásának csökkenése, szúrás, nehéz érzet. Mi lehet ez?
- Libidó csökkenés-gyógyszer elhagyás