Mennyi a havi optimális testsúly csökkenés? (tudásbázis)
Ebben is jobb a fokozatosság, mert lassabban fogysz, de lassabban is jön vissza, tudod a jó-jó effektus miatt.
különben függ, attól is hogy hány kiló vagy...2-4 kg havonta:-))
Nem mindegy, milyen ütemben fogysz!
Ha túl gyors, megterheli a szervezeted és még kicsit sem fog a bőröd pozitívan reagálni a lefogyott súlyra, ezért van az, hogy heti 0,5 - 1 kg a normális fogyás.
Szerintem nagyon nem mindegy, hogy mennyi plussz van fent. Pl ha 50 kg-ot szeretne valaki fogyni, s abból lead hetente 2 kg-ot, az nem ugyanaz, mint amikor 16 kg-ot szeretne leadni. Abból nehezebb heti 2 kg-ot leadni.
Nincs tudományos alapja, csak nálam így működik:
Ha elkezdem, akkor az elején nem tornázok, edzek, mozgok, legalább az egy harmadáig, vagy a feléig. 2 hét diáéta után 4-5 napra visszaállok rendes táplálkozásra. Olyanokat eszek ebben a 4-5 napban, amiket majd a cél elérése után is ennék. Tudom, hogy várható egy kis súlynövekedés, de utána könnyebb megtartani a súlyt.
Én úgy tudom hogy heti 0,5-1 kg
Én is így fogyok :) És bár néha bűnbe esem ha jön is fel súly, pár nap alatt visszamegy. Februárban kezdtem el diétázi, és eddig -9,6 kg. Szóval szépen lassan. Igaz még 20 kilót le kellene faragnom magamról, de jövő nyárig bizos lemegy :) Ilyen ütemben is :))))
Szerintem teljesen mindegy, hogy melyik diétával fogyunk. Lassúval, vagy gyorsabbal, a lényeg az, hogy amikor elérjük a súlyt, mit teszünk.
Ha újra ugyan úgy kajálunk, zabálunk, akkor is visszamegy a kiló, akár lassan, akár gyorsan fogytál. Ez mindegy.
Szóval akkor jobb minél előbb megszabadulni a feleslegtől. Heti 3 kg az elején, 1-2 hétig, utána heti 2, majd 1 kg mínusz.
Olvasgatásaim során, mivel én is fogyóztam,heti 1kg az ideális.
Persze az első kéthétbe ne állj a mérlegre,mert nem mutat semmi változást
sziasztok!
Én sokat tanultam erről a témáró, igazából egyénfüggő, hogy kinek mennyi az ideális.az a lényeg, hogy ne jöjjön vissza, és ez a legnehezebb. Ismerek egy hölgyet, aki 40 kg-ot fogyott, és hét éve tartja.
Helló!
Én azt hallottam az egyik erről szóló műsorban, hogy aki heti 1 esetleg 1,5 kg-nál többet fogy, az nem fogja tudni megtartani az így elért súlyát.
Mindig az adott személytől függ.(zsír%,csotozat,egészségi állot,kötőszöveti sajátosság,életmód,)A cm-es fogyás a mérvadó ez mutatja mennyi szírtól szabadultál meg.
Lehet 5kg fogyással akár 16centivel is kevesebb a csípőd körmérete.
Hogy illik bele ebbe a sorba a * diéta? Hisz ott -8 kg-t ígér 2 hét alatt. Nem ártunk vele a saját egészségünknek?
Anni
További ajánlott fórumok:
- Gyermeked apja 8 év után megpróbál(?) közeledni, de ezt a testsúlyod csökkenéséhez köti/kötné?Szerinted?
- Szexualis vágy csökkenése egy párkapcsolatban
- Hogyan szoktathatom magam a meleg időhöz? Nagyon nem bírom a nyarakat valahogy, számomra a (-5) - (+15) fok optimális.
- Mennyi idős legyen a picibaba amikor először jönnek látogatni rokonok, ismerősök?Hány hét az optimális?
- Tulajdoni hányad csökkenésével a lakás értéke is csökken?
- Hogyan kell optimálisan használni a laptopot akkumlátorról?