Hogyan szoktathatom magam a meleg időhöz? Nagyon nem bírom a nyarakat valahogy, számomra a (-5) - (+15) fok optimális. (beszélgetés)
Igen, de lehet a szél elviszi. :((
Tudod nézni Duna tv. most!
Hogy látod,lesz itt valami esőféle?
Úgy néz ki...
:))
Szerintem mindenkinek van "varázslatos" ötlete, csak megvalósíthatatlan némelyik.
Pl. Utazzunk tengerpartra - én sajna maradok.
Ma nálunk árnyékban 36 fok volt, a tűző napon 47fok.
Irigylem, akit nem zavar a hőség... A meleget én is vártam, de a hőséget nem. Egyszerűen elolvadok ilyenkor, pedig a nyár kellős közepén születtem, de úgy látszik, ez nem számít.
Ami nekem bejött: ha otthon vagyok, napjában többször zuhanyozok hidegbe hajló langyos vízzel. Egy-két percig csak, szóval nem pocsékolás. Utána milyen melegnek tűnik a ruha, amit visszaveszek...
Aki nagyon izzad, érdemes tetrapelenkát vennie és azzal törölgetnie magát, mert az nagyon jó nedvszívó.
A nyaknál és a csuklón, ahol a verőerek vannak, érdemes külön hűteni magunkat (pl. egy borogatásszerűséggel), mert onnan az egész testbe gyorsan szétviszi a vér a hűvösebbet (egészségügyistől hallottam, nem saját bölcsesség!).
Hideget nem érdemes inni, inkább testmeleg folyadékot, és valami sós dolgot, pl. sós kekszet rágcsálni hozzá. A só tartja bent a folyadékot, anélkül csak bemegy és elpárolog (szintén egészségügyis tanács).
Sokat kell inni, bár ez talán köztudott már. Ja, és könnyű ételeket enni, mert ilyenkor a nehéz ételek külön is megterhelik a szervezetet.
A legjobb meleg ellen persze a strandolás :) Csak kevés munkahelyen lehet ezt megoldani...
Ezek, amiket én tudok. Reménykedtem, hogy valami varázslatos tanács is megjelenik, mitől eltűnik a szenvedés a kánikulától, de olyan úgy látszik, nincs. Lehet, hogy be kellene vezetni nálunk is a sziesztát, mint a mediterrán vidékeken, hogy délben valamennyi időre bezárnak a munkahelyek, és mindenki pihen a gyilkos hőség ideje alatt. Szerintem már nálunk is kezd olyan lenni az éghajlat, mint ahol ezt alkalmazzák.
Na de még csak most kezdődik a nyár!
Lesz itt melegünk még ezután is! :(
30 napra nem lehet pontosan előre jelezni az időjárást. Max. 3-5 napra, de mét így sem tuti.
Hát igen, nekem se. Elsősorban hétvégére gondoltam, amikor talán megtehetjük, hogy kimozdulunk.
Egyébként hosszan tartó jó megoldás nincs. A borogatás jó lehet. :)
Valószínűleg az élelmiszer árain is meg fog látszani.
Élénken emlékszem rá, mennyien örültek az enyhe télnek, aztán tavasszal vegyszerezték a földeket.
További ajánlott fórumok:
- 16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le?
- Hogyan szoktathatnám be néhány hetes kisbabámat a kiságyba, ha már most elkapattuk?
- Másfél éves kisfiam nem issza meg a tejet, kakaót.Hogyan szoktathatnám rá?
- Mennyi idős legyen a picibaba amikor először jönnek látogatni rokonok, ismerősök?Hány hét az optimális?
- Hogyan kell optimálisan használni a laptopot akkumlátorról?
- Hogyan kell optimálisan használni egy mosógépet?