Tudom mit akarok?, avagy életszakasz változások (beszélgetős fórum)
A munkánkat meg kel próbálni szeretni, ellenkező esetben nem leszünk boldogok. Igen, manapság nagyon nehéz állást találni, igy az embernek be kell vállalnia olyan munkákat, amihez vagy nem ért, vagy nem szivesen csinálja. Igy ha kap valaki állást annak örülni kell és meg kell próbálni megkedvelni. Én már nem vagyok túl fiatal. Általában szeretem a munkámat. Vállaltam már olyan munkát kényszer helyzetben, ami sem a végzettségemnek sem másnak nem felelt meg. Az elején nagyon utáltam, mert azt gondoltam, hogy mindenki ellenem dolgozik, aztán néhány hónap múlva már egészen jól éreztem magam benne:) Megszoktam a kollégáimat, akik elnézést, de nem voltak velem egy szinten, azaz próbáltam magamhoz formálni őket, megtanultam azt a munkát is, és még elismerést is kaptam:)
Ne zavarjon, hogy nem értesz ahhoz, amit bevállaltál! Minden munka betanitott munka! Mindent meg lehet tanulni, sőt még jól is érezhetjük magunkat benne:)))
Azt mondja a pszichológia, hogy a 30. év környékén az ember "megállapodik".
Persze, fontos céljaink megvalósítása, hiszen az egyrészt siker, másrészt önmagunk megvalósítása :)
De a kudarc lehet építő jellegű is, sőőt! ;)
Szia!
A mai társadalmi helyzetek, "elvárások" által az ember érése kitolódik. Egész életünkben változunk, még hatvan évesen is. De a pályaorientáció 30éves korig kitolódhat.
Semmi probléma nincs szerintem :)
Fontos, hogy megismerjük önmagunkat!
Sok sikert!
Amikor különbséget tudsz tenni aközött, hogy a hobbyd a munkád, vagy a munkád a hobbyd, akkor célba értél!
A változás általában akkor a legjobb, ha Te irányítod. Sok sikert Barátom!
Szia, igazad van.
Csak az a baj, hogy ha valami mellett elhatározom magam, akkor valami másról lemondok. És ha nem vagyok benne 100% biztos, hogy abban akarok elérni valami amivel dolgozok, akkor sajnos megmaradnak a kételyek.
Szerintem nem kor függvénye annyi mindent csinálhat az ember, és igazából nyugdíjaskorig bármit kitalálhat..nekem most van 5 éves tervem, de biztos vagyok benne, hogy még rengeteget fog változni.
:)
Egyébként addig nem tudja az ember, hogy milyen, míg ki nem próbálja, ninc vesztenivalód.
Sziasztok!
26 éves fiú vagyok, és épp egy teljesen más munkát tervezek kipróbálni mint amit eddig csináltam, de nem vagyok benne biztos, hogy tényleg ezt akarom.
Azt hallottam, hogy 30 éves kor alatt az embert bármilyen megrázkódtatás éri, vagy rossz döntést hoz, talpra tud állni.
Ti hány évesen jöttetek rá, hogy mit akartok csinálni, és szeretitek amit dolgoztok, vagy megbántátok, hogy elköteleztétek magatokat valamilyen hivatás mellett?
További ajánlott fórumok:
- Tudom mi akarok lenni!!
- Verset akarok írni de nem tudom miröl adnátok pár jó tanácsot?
- Mit jelent? "Nem tudom mit akarok"
- Gyrost akarok csinálni! Tudnátok nekem receptet mondani, vagy egy oldalt ahol meg tudom nézni hogy kell elkészíteni?
- Estére mindíg bedagad a lábam... Mit csináljak, ha szoknyát akarok felvenni, mivel tudom leapasztani hamar?
- El akarok kezdeni egészségesen táplálkozni, de pici babám mellett nehezen tudom megoldani a főzőcskézést! Mit ajánlotok, hogy kezdjem?