Tudnátok olyan ételeket ajánlani, amit le is lehetne fagyasztani?(külön kis adagokban) (tudásbázis kérdés)
Amit tényleg ajánlok:
- húsleves (értelemszerűen a lé)
- töltött paprika - már írták, de az talán még "élvezhető" olvadás után is!
- tésztaszószok (bolognai ragu, zúzott spenót-hogy csak tejszínnel forralni kelljen)
Mást nem nagyon tudok...
Pörköltek, disznópörkölt kis adagokban, aztán kivéve lehet belőle gulyásleves (felzöldségezve), vagy főzhetsz hozzá tésztát, riszt, habarhatod tejföllel bár ez így félkész fagyasztás.
Készen: sült csirke, oldalas, székelykáposzta, gombapörkölt, rántott hús, kocsonya(fogyasztás előtt forralandó), sós és édes tésztás sütemények (nem tejszínhabosak pl. képviselőfánk).
Feldolgozásra gyümölcsök, kenyérfélék, virsli, zöldborsó, jól fagyaszthatók.
Ami rossz lesz fagyasztás után: tej és tejes ételek, palacsinta, krumpli, rizs, tészta (határeset),főzhető zöldség (a boltban kaphatóakat is átforrázzák előtte).
Sok sikert.
Krumplit nem lehet fagyasztani főzés után. Már másnap, sőt melegítve sem túl jó.
Töltött paprika, káposzta. Halászlé. Bármilyen leves zöldség nélkül. Azok élvezhetetlenek kiengedés után. Pörköltek. Rántott hús sem jó.
Töltött káposzta.
Pörkölt.
További ajánlott fórumok:
- Befőzés-eltevés télire.. Vagy fagyasztás?
- Kaptam egy láda élő garnéla rákot, mit csináljak vele? Le szeretném fagyasztani.
- Milyen főtt ételeket lehet fagyasztani?
- Hogyan lehetne alternatív módon édesíteni az ételeket/italokat?
- Milyen ételeket lehet előre elkészítve fagyasztani úgy hogy később is finomak legyenek?
- A mirelit ételeket le lehet újra fagyasztani?