Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen főtt ételeket lehet fagyasztani? fórum

Milyen főtt ételeket lehet fagyasztani? (tudásbázis)


1 2
2012. márc. 27. 15:42

Ha átalában körül nézel a nagy árúházak mélyhütött részükbe, már kérdezned nem is kell

mert minden féle ételeket meg találsz ott.


Ha leleményes vagy már feltalálod magad is és meg teheted .

30. Ncilány (válaszként erre: 22. - Dellfin)
2011. márc. 28. 20:34
Csirke comb csontja, nagyon jó. Én utóbb húsos csontot közel 1 kg, csirkemell csontot 2 , és szép tiszta volt a csirkeláb, 4 db ot vettem. Ebből készült zöldségekkel a leves. Szétporcióztam, és persze hagytam magamnak másnapra is. Kocsonyás lett a leves.. Fehércsontot ketté vágatom, a hentessel. Abból is kocsonyás lett a lé.
2011. márc. 28. 19:09

A trappista sajtot panírozás után tálcára helyezni, úgy betenni a fagyasztóba, és miután megfagyott, lehet zacskózni. Szoktam sült húsokat fagyasztani, fasírtot, ezek kiolvadás után forró olajban jól átmelegítve olyanok, mintha akkor frissen készültek volna. Továbbá a készre sütött pizza, pizzás kifli fagyasztva szuper, sütőben átmelegítve remek vacsora.

A krumplis ételek nem alkalmasak fagyasztásra. Egy kivétel van: a rakott krumpli. Semmiféle minőségi változást nem szenved átmelegítés után. Viszont pl. egy krumplifőzelék ehetetlen lesz.

Bármilyen pörkölt, a babgulyás jól tűrik a fagyasztást.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2011. márc. 28. 18:39

a húsleves tök jó fagyasztás után is, de csak a leve!


ha sok husit panírozok, akkor azt is elrakom.


töltött paprika betöltve a húsmasszával, de nem megfőzve- szintén ha sok lett :)


töltött káposzta készre főzve

27. Gine
2011. márc. 28. 18:28

Sziasztok!


Én nem fagyasztok főtt ételt,mert sztem rossz lesz utána,és az állaga sem olyan...

Helyette vákumozok,pl egy húsleves is olyan 2 hét múlva,mint ha akkor főztem volna

26. Szilvamama (válaszként erre: 20. - Ncilány)
2011. márc. 28. 18:24
Lehet, hogy igazad van, nekem a kedvencem a zöldborsó, és a tökfőzelék, azokkal próbálkoztam, de gusztustalan lett, mikor kiolvadt. Paradicsommártást viszont szoktam fagyasztani, lehet, hogy abban nem olyan feltűnő :)
25. geranna7 (válaszként erre: 22. - Dellfin)
2011. márc. 28. 16:29
Jó ötlet!!Köszi..felénk árulnak is. 90 Ft 1 kg...
24. Peggy Ruth Carpenter (válaszként erre: 22. - Dellfin)
2011. márc. 28. 16:18
ez jó ötlet!! :) akkor nem kell a műanyag leveskocka! Kipróbálom, köszi!!! :)
23. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 1. - Esallay)
2011. márc. 28. 16:12

Szia!

Én általában pörköltből,és milanói,vagy bolognai szószból szoktam direkt sokat főzni,hogy pluszban még két két adagot le tudjak fagyasztani..

mindkettőhöz hamar elkészül egy gyors köret..:)

22. dellfin (válaszként erre: 20. - Ncilány)
2011. márc. 28. 16:00
Én általában a felső combokat kicsontozom, s a csontokból főzök csontlevet. Ezt adagokban lefagyasztom, s ha borsó/kelbimbó/gomba/karfiol...levest főzök, egy ilyen adagot beleteszek, s jó ízt ad a levesnek.
2011. márc. 28. 15:56

lencsefőzelék-babfőzelék.Húsleves-a szűrt leve.székelykáposzta.paradicsomszósz.meggyszósz.

Amit nem szeretek fagyasztva az a burgonya, tészták-a burgonya megkeményedik a tészták szétmennek a fagyasztás-felengedés után.És néha érezni az ízén, hogy fagyasztva volt.

20. Ncilány (válaszként erre: 3. - Szilvamama)
2011. márc. 28. 15:50

Általában amit rántással sűrítettünk, azt nem szerencsés.

Paradicsomos gombócot fagyasztottam le, azzal jártam így. Ízre nem lett baja..

Én úgy neveztem el, az esztétikai szépsége sínylette meg.

Húslevest is fagyasztottam már zöldségek nélkül. Voltrá példa a cukorborsó levest ezzel a levessel pótoltam.

19. geranna7 (válaszként erre: 15. - Zsuzsimuzsi)
2011. márc. 28. 15:34
Ezt direkt nagy adagban készítem és zacskózom..:)
2011. márc. 28. 15:32

Tk. minden maradék ételt lefagyasztok, felengedés után felforralom. De az is igaz, hogy nem mindenhez lesz aztán gusztusom:(

Azt mondják, a krumplis dolgok nem szeretik a fagyasztást, de a gulyásleves pl. nem rossz.

17. Tücke
2011. márc. 28. 15:29
a legtöbb levest le lehet fagyasztani, pöriket, túró gombóc, szilvásgombóc, azokat a főzelékeket amik nem tejjel vagy tejföllel készültek
16. terek (válaszként erre: 1. - Esallay)
2011. márc. 28. 15:29
pörköltek, nokedli, gulyásleves, húsleves, sült húsok, tésztás ételek (péksütemények), rántott ételek
2011. márc. 28. 15:26
Én a bolognai szószt is leszoktam fagyasztani. Persze amit én készítek.
14. anikko
2011. márc. 28. 15:18
fasírt
2011. márc. 28. 15:16
rizses hús, pörköltek, székelykáposzta, töltött paprika, töltött káposzta, szerintem még a sült húsokat is le lehet fagyasztani.
2011. márc. 28. 15:16
Rakott zöldbab,Rakottkrumpli stb stb..:)
2011. márc. 28. 15:16
Rizseshús
10. anikko
2011. márc. 28. 15:16
Lasagne
2011. márc. 28. 15:15

Szerintem mindent (készételt) le lehet fagyasztani!

Van itt a hoxán egy hasonló fórum: [link]


34. és 35.választ olvasd el, jól összefoglalták!

2011. márc. 28. 15:15
Brassoi apropecsenye
2011. márc. 28. 15:14

nudli

rakott karfiol, káposzta stb.

2011. márc. 28. 15:13
húsleves, pörkölt
2011. márc. 28. 15:12

töltött káposzta

mindenféle sült hús rizzsel

szilvás gombóc

2011. márc. 28. 15:12
Toltott kaposzta!
2011. márc. 28. 15:12
Inkább olyat írok, amit nem: a tejfölös főzelékeket. Gusztustalan lesz, miután kiolvad, összekapja a tejfölt. Az egytálételeket, pörkölteket, leveseket simán le szoktam fagyasztani.
2011. márc. 28. 15:11
Köszönöm:)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook