Milyen főtt ételeket lehet fagyasztani? (tudásbázis)
Ha átalában körül nézel a nagy árúházak mélyhütött részükbe, már kérdezned nem is kell
mert minden féle ételeket meg találsz ott.
Ha leleményes vagy már feltalálod magad is és meg teheted .
A trappista sajtot panírozás után tálcára helyezni, úgy betenni a fagyasztóba, és miután megfagyott, lehet zacskózni. Szoktam sült húsokat fagyasztani, fasírtot, ezek kiolvadás után forró olajban jól átmelegítve olyanok, mintha akkor frissen készültek volna. Továbbá a készre sütött pizza, pizzás kifli fagyasztva szuper, sütőben átmelegítve remek vacsora.
A krumplis ételek nem alkalmasak fagyasztásra. Egy kivétel van: a rakott krumpli. Semmiféle minőségi változást nem szenved átmelegítés után. Viszont pl. egy krumplifőzelék ehetetlen lesz.
Bármilyen pörkölt, a babgulyás jól tűrik a fagyasztást.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
a húsleves tök jó fagyasztás után is, de csak a leve!
ha sok husit panírozok, akkor azt is elrakom.
töltött paprika betöltve a húsmasszával, de nem megfőzve- szintén ha sok lett :)
töltött káposzta készre főzve
Sziasztok!
Én nem fagyasztok főtt ételt,mert sztem rossz lesz utána,és az állaga sem olyan...
Helyette vákumozok,pl egy húsleves is olyan 2 hét múlva,mint ha akkor főztem volna
Szia!
Én általában pörköltből,és milanói,vagy bolognai szószból szoktam direkt sokat főzni,hogy pluszban még két két adagot le tudjak fagyasztani..
mindkettőhöz hamar elkészül egy gyors köret..:)
lencsefőzelék-babfőzelék.Húsleves-a szűrt leve.székelykáposzta.paradicsomszósz.meggyszósz.
Amit nem szeretek fagyasztva az a burgonya, tészták-a burgonya megkeményedik a tészták szétmennek a fagyasztás-felengedés után.És néha érezni az ízén, hogy fagyasztva volt.
Általában amit rántással sűrítettünk, azt nem szerencsés.
Paradicsomos gombócot fagyasztottam le, azzal jártam így. Ízre nem lett baja..
Én úgy neveztem el, az esztétikai szépsége sínylette meg.
Húslevest is fagyasztottam már zöldségek nélkül. Voltrá példa a cukorborsó levest ezzel a levessel pótoltam.
Tk. minden maradék ételt lefagyasztok, felengedés után felforralom. De az is igaz, hogy nem mindenhez lesz aztán gusztusom:(
Azt mondják, a krumplis dolgok nem szeretik a fagyasztást, de a gulyásleves pl. nem rossz.
Szerintem mindent (készételt) le lehet fagyasztani!
Van itt a hoxán egy hasonló fórum: [link]
34. és 35.választ olvasd el, jól összefoglalták!
nudli
rakott karfiol, káposzta stb.
töltött káposzta
mindenféle sült hús rizzsel
szilvás gombóc
További ajánlott fórumok:
- A fagyasztóból kivett húst (nemrég olvadt ki) vissza lehet fagyasztani?
- Sajtot le lehet fagyasztani (ha nagyon muszáj)?
- Tudnátok olyan ételeket ajánlani, amit le is lehetne fagyasztani?(külön kis adagokban)
- Milyen ételeket lehet előre elkészítve fagyasztani úgy hogy később is finomak legyenek?
- Főtt rizst le lehet fagyasztani? Milyen lesz kiolvasztás után?
- A mirelit ételeket le lehet újra fagyasztani?