Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen ételeket lehet előre elkészítve fagyasztani úgy hogy később is finomak legyenek? fórum

Milyen ételeket lehet előre elkészítve fagyasztani úgy hogy később is finomak legyenek? (beszélgetés)


2014. jún. 6. 13:50

Készre-sütött palacsintát lefagyasztani?

Erre még nem is gondoltam. Pár db-bal ki lehet próbálni, miért is ne!

2011. máj. 4. 09:24

Nagyon érdemes előre dolgozni,például=

nagy káposztát megvenni és lereszelni(de most már az apritógépbe betenni) és lepirittani, káposztás tésztának, vagy rétesnek vagy keltésztába használni.


Májat is 1- vagy fél kg meg venni szintén az apritógépbe tenni és májgaluskát késziteni. szintén tálcán lefagyasztani azután zacskozni.


Nagyon sok mindent lelehet fagyasztani csak nézzük meg a nagy áruházak mélyhűtő ládájukat.

16. szg74 (válaszként erre: 15. - Zsuzso100)
2010. szept. 27. 18:06
Szia.Én tálcára teszem úgy fagyasztom,utánna leszedegetem,és zacskózom.Volt aki írta,hogy folpackot tesz a szeletek közé,én még azt nem próbáltam.Epret,karfiol rózsát,szőlő szemet,málnát stb is tálcás módszerrel fagyasztok,így nem fagynak össze a szemek,és mindíg annyit veszek ki amennyi kell.
2010. szept. 26. 22:12
Rántott húsokat, fasírtot hogy csomagoljátok, hogy ne ragadjon össze?
14. szg74
2010. szept. 26. 13:38
Sziasztok.Kifőtt tészta?Nekem eddig mindig szétázott vagy mit csinélt ha kiengedttem a fagyóból.Hogy csináljátok? Nem málik szét fagyózás után?
13. Anka71
2010. jan. 30. 17:27
Főzeléket is lehet fagyasztani? (kb. három személynek való sárgaborsó főzelékem megmaradt, de holnap ugye már más lesz a kaja.)
2010. jan. 3. 17:23
Hát igazából az a helyzet hogy szeretnék több mindent lefagyasztani, mert közeledik a szülés időpontja és az elején akkor nem kellene folyton főzőcskéznem.
2010. jan. 3. 16:59

Szinte bármit.

Ha vacsira akarod megenni, akkor reggel vedd ki, és mire hazaérsz, kiolvad.

2010. jan. 3. 16:23
halászlé alapleve
9. Christineee (válaszként erre: 8. - Vaczila)
2010. jan. 3. 16:16
Köszi szépen:-)
2010. jan. 3. 16:07
Fasírtot, rántott karfiolt, pörköltet, stb. Arra vigyázz, hogy felengedés után kellően átmelegítsd, forrald, akkor semmi hűtőízt nem érzel rajta.
2010. jan. 3. 16:02
Panirozott dolgokat biztosan fogok. Kb mennyi ideig lehet őket fagyasztani?
2010. jan. 3. 16:01
Köszi lányok! örülök hogy sok mindent le lehet. Azt hiszem januárban igyekszem minnél több mindent megcsinálni és lefagyasztani.
5. Pné Veronika (válaszként erre: 2. - Zebracsikó)
2010. jan. 3. 15:35
Ezeket én is, meg nokedlit, pörköltet (de a szaft lepje el a húst!), kifőtt tésztákat, palacsintát kisütve, töltetlenül. Sajtot panírozva, csirkemájat panírozva, bablevest, lencselevest...
2010. jan. 3. 15:34
Székelykáposzta, töltött káposzta, pörköltek, bableves, gulyásleves. Akár a tejet is... rántani való hús, sütni való tarját, oldalast... kibírnak néhány hetet. A darálthúst csak rövid időre, 1-2 hét max., húsos-rizses hurkát.
2010. jan. 3. 15:33
Én nagyon sokszor főzök többet, és a maradékot fagyasztom. Pl ha húst panírozok mindíg sokat csinálok és panírozva fagyasztom le. Töltött káposztát, pörköltet. Párolt káposztát.. De tésztát nem szeretek lefagyasztani, ezért csak nagyon ritkán teszem.
2010. jan. 3. 15:33

húslevest rendszeresen.

töltött paprikát, töltött káposztát is.

panírozott húsokat.

2010. jan. 3. 15:30

Sziasztok!


Érdekelne hogy ki milyen ételeket szokott lefagyasztani későbbi fogyasztásra, vagy esetleg milyenekről hallott!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook