Tudja valaki mivel édesítsünk, ami egészséges is és nincs benne rengeteg kalória? (tudásbázis)
...én 2 éve édesítő tabl.-t használok /süssina/, és
azóta tudtam lefogyni és tartom a súlyom, persze a kenyérrel és a péksüteményekkel nagyon csínján kell bánni ugyanakkor!
Sajnos úgy van ahogy írod!
Ezért mi pl. a cukrot is, a mézet is és a Süssinát is használjuk...
Mindegyikből csak mértékkel. Azt olvastam valahol, hogy a cukor csak akkor ártalmas, ha az ember túlzásba viszi.(mint minden más is)
Úgyhogy én nem is csinálok belőle ügyet részemről.
"Nagyon sokan azt gondolják, hogy a barna cukor egészséges. Bárcsak azt mondhatnám, hogy így van, de sajnos nem.
Tulajdonképpen ugyanolyan cukorrépából készül, mint a fehér cukor. A módszerek is megegyeznek (ipari módszerekkel készül), a minimális különbség mindössze annyi, hogy a barna cukor gyártása közben a folyamatot olyan ponton állítják meg, ahol a tisztítás még nem 100%-os, így kis mennyiségben egyéb természetes anyagokat is tartalmaz (a barna cukornak a kereskedelemben festett változatai is fellelhetőek).
Sokak számára csalódás lehet, de az igazság az, hogy a szervezetre gyakorolt hatásai csaknem azonosak a hagyományos cukoréval. Semmilyen jelentősebb előny nem tulajdonítható neki, így például a fogaink sem fognak kevésbé szuvasodni tőle. Mégis árban jelentős eltérések láthatóak – a jól ismert hatás a drágább a jobb elve- itt is megmutatkozik, és sokan be is dőlnek neki."
a nyirfacukor irtó drága, és az arra érzékenyeknél fokozott bélműködést is okoz. ráadásul annyi kell belőle, mint a cukorból, vagyis gyorsan fogy. De kevesebb a kalóriája, és eddig még semmi károsat nem mutattak ki róla, természetes.
javaslatom a STEVIA. Van por és tabletta alakban is. EZ is drága, de sokkal jobban édesít, mint a cukor, így sokkal tovább tart. Ősidők óta használják, eddig csak jótékony hatásairól ismerik.
én kb 1 hónapja édesitöszert használok a teámba
és a kávémba.a sütikbe még nem de 1kilót fogytam
mindenféle kúra nélkül
A nyírfacukor a legjobb,csak az ára húzós.Védi a fogakat,már láttam rágógumi hirdetést ami ezzel készül,fogszuvasodás ellen.
Egyedül kelt tésztához nem jó,a gombaölő hatása miatt.Jó még a gyümölcscukor is.
Lehet kapni stívia növényt,én azt is szeretem,jó nagy bokor lett belőle.
Van valami természetes anyagú növényből készült édesítő, nem jut eszembe a neve. :( Erre most sokan esküsznek, de hallottam már rosszat is róla.
Én jelenleg a Splenda Sweet Minis-t használom, ez cukorból készült kivonat, nincs benne semmi, és cukorbetegeknek is használható.
Az édesítőkről azt mondják, rákkeltő (én Pötyit használok egyébként kávéba). Sütiben én érzek rajta mellékízt:(
A cukor meg egészségtelen és ch bomba...
?
Süssina :)
Imádom, és sütikbe is fincsi.
Hogy egészséges-e? Fene tudja!
Sziasztok!
Mostanában mindenről csak rosszat hallok szinte, amivel édesíteni lehet. Mi az,a mi egészséges is és nincs benne rengeteg kalória?
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Imádom a sajtot, de nem merek enni, mert rengeteg benne a kalória.
- Mennyi kalóriát kell bevinni a szevezetbe ideálisan, ha nem akarunk fogyókúrázni, csak egészségesen táplálkozni?
- Mi okozhat az eddig szép, egészséges bőrön újabban rengeteg, állandó gyulladásokat?