Tudja valaki, hogy hol lehet kapni masala-t? (tudásbázis)
A teához és a csirkéhez sem kell sok, olyan 3-4 kanál.
De gondolom olyan 10-20 dkg-os kiszerelésben lehet venni.
Köszi a tippet, elég jó áron van itt a masala, 350 ft, de 1.260 Ft a postaköltség???
Inkább megyek a Tesco-ba, a benzinköltség oda-vissza nem kerül ennyibe. :D
Köszi a tippet.
Sajna felénk nincs ilyen kínai élelmiszerdiszkont.
Kedves Tinendo!
Garam masalát a kínai élelmiszerdiszkontokban is lehet kapni. Kicsit jobb, mint a teszkós.
( Budapesten a VIII.kerben van egynéhány, vidéken sajna nem tudok ilyet.)
Szerencsémre 1 helyi herbáriába meg tudtam rendelni a kardamon-t és a csillagánizst és a teát, gyömbért meg vettem a Spar-ban. Így minden hozzávaló megvan.
Nem is volt vészes, az ánizs 160 ft, a kardamon 200 ft, a tea is akciós volt 210 ft. Igaz a gyömbérnek egy kicsit húzós az ára 990ft/kg, de 1 db sokáig elég. :)
Ha összeszámolja az ember, 20 alkalomra való tea ára kijön olyan 1000 ft-ból. Nem is olyan vészes.
Ma este meg is csinálom a teát. ;)
Köszike, de időközben megtudtam, hogy hogyan kell a teát elkészíteni.
Masala tea:
Hozzávalók két nagy csészéhez:
0,5 liter víz,
6 zöld kardamom,
3 egész feketebors,
1,5 cm-es gyömbérkocka (hámozva és apróra vágva)
1 csillagánizs,
5-6 db fahéj (1-2 cm),
3 szegfűszeg,
1,75 deci tej,
5 teáskanál barnacukor,
4 teáskanál indiai fekete tea (legjobb az Assam tea).
A vízben a fűszereket felforraljuk, majd 7 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejet és a cukrot és ismét felforraljuk. Belekeverjük a teát, elzárjuk és 3-5 percig ázni hagyjuk, majd leszűrjük. Az ízét a fűszerek mennyiségével variálhatjuk.
Amúgy a masala (egész pontosan: garam masala) legáltalánosabb összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld vagy fekete kardamom, szemes fekete bors. szegfűszeg, őrölt szerecsendió- virág. De a fűszerkeveréket szabad variálni is, kinek milyen az ízlése, sokszor ánizst vagy gyömbért is tesznek a fűszerek közé.
Többféle betgségre jó. Pl. köhögés, megfázás..
De 1ben vágyfokozó is. :)
Ez mire jó ?
valami fokozó tea ?
Köszi a fordítást. :)
Milyen tea kell hozzá?
Akkor a bors, a cardamon és a gyömbér megfelel a masala-nak?
Hat ha ez segit en azert leirom,hogy hogyan kell elkesziteni.Hatha betudod szerezni a hozzavalokat ott ahol laksz.
Hozzavalok:
350ml viz
100ml tej
4 fekete borsszem
10db zold enyhen osszetort cardamon
1 csipet edeskomeny(nagyobb csipet)
1 teaskanal friss gyomber(meghamozva es osszevagva)
1 tea filter
cukor izles szerint
Elkeszites:
Forrald fel a tejet es a vizet a fuszerekkel es a gyomberrel.Amikor mar felforrt vedd kissebbre a tuzet es hagyd kb 15 percig kozepes langon foni(vigyazz,mert a tej konnyen kifuthat).Amikor a mennyiseg egy nagy pohar teanak felel meg akkor tedd bele a teafiltert es fozzd tovabb 1 percig vagy ha erosen szereted akkor tovabb.Es amikor kesz annyi cukrot teszel bele amennyit szeretnel.Sok sikert az elkeszitesehez :)
Sajnos nem vagyok pesti, s sajna angolul sem értek. :(
Azért köszi.
For me this is the ultimate cuppa. It is what women across India make whenever they have friends coming over for a break or a chat. It offers solace and comfort and is invigorating and relaxing all at the same time.
Ingredients
350ml/12fl oz water
100ml/3½fl oz milk
4 black peppercorns
10 green cardamom pods, lightly crushed
good pinch green fennel seeds
small piece cinnamon stick
1 tsp fresh ginger, peeled and roughly sliced
1 tea bag
sugar, to taste
salt, to taste (optional)
Method
1. Heat the water and milk in a pan with the spices and ginger until it comes to the boil. Turn the heat down and cook over a low to medium heat for 15 minutes. Be careful as the milk can easily rise and boil over.
2. Once the volume is reduced to a large cupful, add the teabag and let it brew for one minute, or longer if you like strong tea.
3. To serve, strain into a cup and add sugar or salt if using, to taste.
Most neztem meg es rengeteg recept van angolul ezi s egy kozulok.
Ingredients:
Water 2 cups
Milk 1 cup
Sugar to taste
Tea leaves 3 tsp.
Black pepper 3-4
Cloves 2
Green cardamom powder 1/4 tsp.
Brown cardamom powder 1/4 tsp.
Ginger 1/2 inch
Aniseed 1/2 tsp.
Masala teát szeretnék készíteni, s arra lennék kíváncsi, h. hol lehet kapni masala-t?
S esetleg szokott-e valaki készíteni masala teát, s ha igen, hogy készíti el?
A neten utánanéztem, de nem találtam meg a receptjét, csak annyit tudok, hogy kell hozzá masala, gyömbér, kardamon, víz, tej és cukor.
A masala tényleg koriandermag, bors és köménymag keveréke?
Előre is köszi a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Ki tudja hol lehet kapni "Mézeskalács fűszerkeverék"-et?
- Tudja valaki, hogy lehet-e olyan műanyag dobozt kapni, amiből meleg hatására nem oldódnak ki káros anyagok? Esetleg bioműanyagból?
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Tudja valaki hol lehet kapni azt a gázon készíthető fém tallér sütőt?
- Tudja valaki hol lehet kapni olyan speciális párnát ami segít megelőzni az alvásnál kialakult ráncokat?
- Hol lehet kapni bevásárló bőröndöt? Lehet nem ez a neve, de tudjátok, aminek 2 kereke van és húzni lehet!