Tudja valaki hol lehet kapni azt a gázon készíthető fém tallér sütőt? (tudásbázis)
Sajtos tallér
1kg liszt,
1db egész tojás
25dkg kocka ráma
20dkg sajt
3dl tejföl
ízlés szerint só, köménymag, szezámmag
Össze gyúrjuk, golyókat formálunk belőle és sütjük!
A sütőformát jól fel kell forrósítani és akkor nem ragad bele.
lehet, hogy kettőt érdemes venni, mert egyesével biztosan nagyon sokáig tart a sütés.
az alumínium tényleg könnyű. mondjuk kimondottan forgatni nem kell, csak egyszer átfordítani. ilyet biztosan találsz, nálunk Debrecenben több helyen is árulják, gondolom, másutt is lehet kapni. csak nekem ez valahogy nem az igazi.
nekem most alumíniumos v milyen kéne, lényeg h könnyebb legyen a fémnél. MErt azt gye forgatni kell ,v már nemjól emlékszem? még kicsi lány voltam mikor anyukám olyat csinált.
anyumnak amúgy fém volt, nem az az öntött fekete vas, hane az a szürkés fém színű, nemtudom milyen anyagból, de azzal jókat lehetett sütni.
2-3000 körüli összegért nálunk olyat lehet kapni, ami alumíniumból van. de gondolom, az teljesen másképp adja le a hőt, meg egyébként sem bizalomgerjesztő.
ilyen igazit, öntöttvasat szeretnék én is, de még reménykedem benne, hogy egyszer valahogy hozzájutok olcsóbban.
egyik aukciós oldalon van valaki aki árulja újonan, 3200ért, lehet 2 hét múlva megint lesz neki ilyenje. De nekem már most kéne, úgy sütnék tallérokat.. nyamnyamm, meg is éhezek mindjárt rá.
Neked az a kocka sütőd van? anyumnak volt régen kör alakú, rácsos, de testvérének odaadta, és nemkerült vissza:-(
Fogalmam sincs, nem is figyeltem.
Szerintem újonnan többe kerülhet. Főleg azért, mert kisipari termék. De tényleg fincsit süt, a bolti íze meg sem közelíti.
Az nem tetszett annyira, és hézagosabb volt a két lapja, vastagot sütött. Lehet, hogy ki kellett volna valahogy kalapálni.
Esetleg ha látok nálunk a piacon, érdekel még?
miért?
sajnos én nem találok sehol sem normális tallér sütőt, :-(
nálunk ( Debrecen) lehet kapni, ilyesmi, mint ez:
ez aumínium, én viszont olyat szeretnék, ami tényleg vasból van. de azt hallottam, olyat csak örökölni lehet :(
Dunaújvárosban lakom, és itt a piac nem nagy, és gyümi, zöldség, virág dolgokból áll, termékeket nem árulnak:-(
Már szétnéztem a linken amit beírtál globus, de nem találtam semmi használhatót, emrt már neten is rákerestem a kalocsai sütőtől az ostya sütőig, sőt még ropi sütővel is próbálkoztam, de semmi:-(
Szerintem is piac, vásár:)
(Legalábbis, nálunk ott van)
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy a sajtostallér sütőt hogy lehet helyrehozni? Valaki elsikálta és beleragadt a tészta.
- Sajtos tallért lehet sütni tortaformában?
- Tudja valaki a házilag készíthető Túró Rudi receptjét?
- Lehet kapni hagyma teát, vagy ez csak házilag készíthető el?
- Hol lehet venni sajtos tallér sütőt?
- Hol lehet sajtos tallér sütőt venni?