Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudja valaki, hogy a diós golyót vagy a dió bombát hogy kell elkészíteni? fórum

Tudja valaki, hogy a diós golyót vagy a dió bombát hogy kell elkészíteni? (tudásbázis)


10. lanu (válaszként erre: 5. - A14deb9047)
2010. dec. 22. 11:20
Es leirnad,hogy azt,hogy kell? A gyengebbek kedveert! :D
9. lanu (válaszként erre: 3. - Mamcili)
2010. dec. 22. 11:18
es ebbol mennyi lesz kb.?
8. lanu
2010. dec. 22. 11:16
aztaaa,mennyi valtozata van! :) koszi! :)
7. lanu (válaszként erre: 2. - Mamcili)
2010. dec. 22. 11:15
igen,kekszes.
2010. dec. 22. 11:15

# 100 g dió

# 40 g puha mazsola

# 40 g puha aszalt sárgabarack

# 40 g tejcsokládé

# 200 g babapiskóta

# 4-6 ek. tej

# 2 ek. sárgabaracklekvár

# 4 ek. rum

Elkészítése:



1. A diót tepsibe szórjuk, aztán 200°C-ra felforrósított sütőben 5-8 percig pirítjuk, hagyjuk kihűlni.


2. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, konyharuhába "csomagolva" szárazra törölgetjük, majd az aszalt sárgabarackkal és a csokoládéval együtt apróra vagdossuk. / Mivel én többszöröztem a mennyiséget ezért húsdarálón - a csoki kivételével - ledaráltam. Ezt a műveletet végezhetjük késes robotgéppel is./


3. A diót megdaráljuk, nem túl mély, peremes tálba szórjuk.


4. A babapiskótát nejlontasakba zárjuk /kiélhetjük brutalitásunkat :-)/, húsverővel (vagy sodrófával) darabosra törjük, mélyebb tálba szórjuk.


5. Hozzáadjuk a tejet, a sárgabarcklekvárt, a rumot, a felaprózott finomságokat, majd alaposan összedolgozzuk, és 1 órára hideg helyre tesszük. (Ha nagyon sietünk akkor ne tegyük hűtőbe, készítettem már így, nem vont le az élvezeti értékéből!)


6. Még finomabb, ha egyéb süteményből kimaradt tésztaszélből/ szikkadt piskótából készítjük.


7. Kiskanállal diónyi nagyságú adagokat szaggatunk ki a masszából, golyókat formázunk, és a darált dióba forgatjuk-hempergetjük.


8. A tetejére nyomhatunk félbevágott kandírozott cseresznyét.


9. 12 órán át hűvös, levegős helyen szikkadni hagyjuk.


10. A diónak több mint a fele megmarad, azt egyéb süteményhez felhasználjuk, addig hűtőben tarjuk.

2010. dec. 22. 11:14
Úgy csinálnám, mint a kókuszbombát, csak fele darált keksz, fele pedig dió... Természetesen a meggylé v. a rumaroma és a vaníliás cukor nem maradna ki belőle!!
4. lanu
2010. dec. 22. 11:14
Tudom,hogy kell hozza tej,daralt keksz,daralt dio,margarin,kakao csak azt nem tudom,hogy mibol mennyi... :(
2010. dec. 22. 11:13

10 dkg Rama

» 30 dkg darált dió

» 10 dkg darált háztartási keksz

» 10 dkg porcukor

» 1 ek. reszelt csokoládé

» 2 ek. tej

» 1 tojás

» 1 kk. fahéj

» 1 kk. reszelt citromhéj

» 25 dkg rumos meggy vagy mazsola

A Ramát kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, a darált diót és tejet, majd beleforgatjuk a tojás habbá vert fehérjét. fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük, majd összedolgozzuk a keksszel és a csokoládéval. Kis gömböket készítünk, közepébe meggyet vagy mazsolát teszünk, majd cukorba hempergetve vagy csokoládéba mártva tálaljuk.

2010. dec. 22. 11:13
kekszes?
1. lanu
2010. dec. 22. 11:12
Tudja valaki, h.a dios golyot vagy a dio bombat, hogy kell elkesziteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook