Tudja valaki a mirindás süti receptjét? (tudásbázis)
Mindig melegen tettem rá a mázat, ezért a túrót variáltam.A krémhez 2 tojás, vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint cukor, csipet só. Erre forrón rá lehet önteni a mázat, és összesütni még a sütőben egy kicsit. (A nyers tojás megkössön.)
Máz, ahogyan én ismerem: 6 dl narancslé 2 vaníliás, vagy tejszínes pudinggal összefőzni, ráönteni. (Fontos, hogy rendesen átfőjön, mert liszt íze marad.)
csak másnaposan szeretem
a sütit :))
addigra összeérnek
szimpi ez a süti :-)
lényeges, hogy szénsavas legyen az üdítő, vagy lehet sima gyümilével is csinálni?
A hulalába nem kell se zselatin se fixáló.
Nehogy azt hidd hogy kevesebb cukor van benne ,mivel a hulalában van cukor, de az ötlet hogy habbal dúsítod nem rossz.
Akkor írom:
Tészta:
6 egész tojás, 4 ek liszt, 2 ek kakaó, 6 ek cukor, 1 dl olaj, 1/2 ek sütőpor
A tojás sárgáját a cukorral elkeverem, a fehérjét habbá verem, a többi hozzávalóval együtt összeforgatom.
Krém: 25 dkg túró, 10-15 dkg porcukor, 20 dkg margarin
Máz: 3,5 dl szénsavas narancs üdítő, 1 ek cukor, 1 csomag főzős vanilía puding
Én a krémbe nem szoktam ilyen sok margarint tenni, mert nem szeretjük nagyon vajasan. Mindig kóstolgatom és amikor már ízlik, akkor kész. :-)
A mázat úgy kell megfőzni, mint a pudingot, csak nem tejjel, hanem a szénsavas üdítővel kell csinálni. Arra figyelj, hogy akkor tedd a krém tetejére, amikor kihűlt már, de még nem dermedt meg, tehát olyan langyos állapotban.
Nagyon egyszerű megcsinálni. Majd írj, hogy milyen lett.
Hozzávalók:
tészta:6 tojás
5 evőkanál liszt
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál kakaópor
1 dl olaj
fél csomag sütőpor
krém :30 dkg margarin
50 dkg túró
30 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
máz :2 csomag vaniliás pudingpor
7,5dl szénsavas üdítő (narancs, cola)
2 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral,majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit-a tojás fehérje kivételével-jól kikeverjük és csak ekkor forgatjuk bele a fehérjéből keményre felvert habot. Vajazott lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük. Sütés után hagyjuk kihülni.
A KRÉMHEZ a margarint a porcukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és összedolgozzuk. Rákenjük a kihült tésztára.
A MÁZHOZ a pudingport elkeverjük az üdítővel és a cukorral. Lassan főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk kihülni, majd a krémre öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Ha megdermedt, szeleteljük.
Tanácsok:
A sütőt jól felmelegítjük és a tésztát 180 c fokon ( légkeveréses sütőben 160 c fokon) megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, 10 perc után lejjebb vesszük.
NAGYON FINOM!!!!!!!!!
Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: sok kcal
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Kelt tésztából készült beigli receptjét tudja valaki?
- Tudja valaki a tartármártás receptjét?
- Tudja valaki a Barátság süti receptjét? Fontos lenne! Köszi!
- Nem tudja valaki az olaszok karácsonyi sütijének a receptjét?
- Az Aranycipós tönkölyös teasütemény receptjét esetleg tudja-e valaki, vagy valami hasonló sütireceptet?