Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudja valaki a mirindás süti receptjét? fórum

Tudja valaki a mirindás süti receptjét? (tudásbázis)


1 2
38. N.Eszter (válaszként erre: 21. - Jázminka)
2011. jún. 26. 22:00
Én is pont így csinálom, én változtattam a recepten, hogy ne legyen olyan hízlalós.
2009. márc. 3. 12:35
nálunk az egész család kedvence ez a süti és ha még nem tudtad meg szerezni, szivesen le irom neked
36. Yudy
2008. máj. 30. 09:03

Mindig melegen tettem rá a mázat, ezért a túrót variáltam.A krémhez 2 tojás, vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint cukor, csipet só. Erre forrón rá lehet önteni a mázat, és összesütni még a sütőben egy kicsit. (A nyers tojás megkössön.)

Máz, ahogyan én ismerem: 6 dl narancslé 2 vaníliás, vagy tejszínes pudinggal összefőzni, ráönteni. (Fontos, hogy rendesen átfőjön, mert liszt íze marad.)

35. era06 (válaszként erre: 33. - 'szti)
2008. febr. 26. 18:03

csak másnaposan szeretem

a sütit :))

addigra összeérnek

34. 923b9fc8b4 (válaszként erre: 33. - 'szti)
2008. jan. 25. 08:24
Igen, akkor is nagyon finom:)
33. 'szti
2008. jan. 25. 08:23
ez a süti másnaposan is jó? mármint nem én lennék másnapos, hanem a süti :-) vagy csak frissen?
32. 754c7e07c3 (válaszként erre: 30. - Szanád)
2007. dec. 31. 15:08
Tegnap fantával csináltam. Azzal is jó. De a mirinda az igazi. :)))
2007. dec. 30. 20:31
Meggylével készítve is isteni!
30. szanád (válaszként erre: 29. - HeckGina)
2007. dec. 30. 16:18
szerintem a kólát hagyd ki ,de esetleg kiwis-üdítővel is csinálhatod.....de a legjobb a mirindával
2007. dec. 30. 01:14
Csajok! Nagyon finom lett a süti! Ki akartam próbálni cólával is, de anyu lebeszélt, mert azt mondta, az nagyon szar. Mi a véleményetek? Tapasztalatok? Mégegyszer köszi mindenkinek, aki segített.
28. daroki
2007. dec. 29. 17:40
Eddig én is csak szénsavassal csináltam.De így nagyon jóóóóóóóó:)
27. 754c7e07c3 (válaszként erre: 25. - 'szti)
2007. dec. 29. 17:15
Szénsavasnak kell lennie. Legjobb mirindával. Szerintem.
2007. dec. 29. 17:14
én mindig szénsavassal csinálom
25. 'szti
2007. dec. 28. 08:13

szimpi ez a süti :-)

lényeges, hogy szénsavas legyen az üdítő, vagy lehet sima gyümilével is csinálni?

24. daroki (válaszként erre: 23. - 754c7e07c3)
2007. dec. 28. 08:06
:))))))))
23. 754c7e07c3 (válaszként erre: 20. - Daroki)
2007. dec. 27. 23:12
Igen. Én vagyok a nagy. Jó nagy. Mondhatnám terebélyes. :DD
22. szanád (válaszként erre: 21. - Jázminka)
2007. dec. 27. 20:58

A hulalába nem kell se zselatin se fixáló.

Nehogy azt hidd hogy kevesebb cukor van benne ,mivel a hulalában van cukor, de az ötlet hogy habbal dúsítod nem rossz.

2007. dec. 27. 20:51
Én soha nem csinálom szénsavas üdítővel,hanem cukormentes narancsszörpöt használok,és a túróba nem teszek egyáltalán margarint,hanem van az a Hulala növényi tejszín,azt verem fel,és 1 csomag zselatin fix-el eldolgozomaz egészet.Sokkal finomabb,kevesebb a cukor is benne.
20. daroki (válaszként erre: 18. - 754c7e07c3)
2007. dec. 27. 20:43
Te vagy a nagytestvér?:)
19. daroki (válaszként erre: 17. - Panna77)
2007. dec. 27. 20:42
Tényleg!:)
18. 754c7e07c3 (válaszként erre: 12. - Daroki)
2007. dec. 27. 20:40
Igen, figyellek ám. :DDDDDDD
17. panna77 (válaszként erre: 16. - Daroki)
2007. dec. 27. 20:39
Igen, én is pont ezt írtam. :-)
16. daroki
2007. dec. 27. 20:37
Akartam írni,hogy én sosem teszek bele 20dkg margarint,mindig kevesebbet,mert nekem úgy nagyon vajízű lenne.
2007. dec. 27. 20:35

Akkor írom:


Tészta:

6 egész tojás, 4 ek liszt, 2 ek kakaó, 6 ek cukor, 1 dl olaj, 1/2 ek sütőpor

A tojás sárgáját a cukorral elkeverem, a fehérjét habbá verem, a többi hozzávalóval együtt összeforgatom.

Krém: 25 dkg túró, 10-15 dkg porcukor, 20 dkg margarin

Máz: 3,5 dl szénsavas narancs üdítő, 1 ek cukor, 1 csomag főzős vanilía puding



Én a krémbe nem szoktam ilyen sok margarint tenni, mert nem szeretjük nagyon vajasan. Mindig kóstolgatom és amikor már ízlik, akkor kész. :-)


A mázat úgy kell megfőzni, mint a pudingot, csak nem tejjel, hanem a szénsavas üdítővel kell csinálni. Arra figyelj, hogy akkor tedd a krém tetejére, amikor kihűlt már, de még nem dermedt meg, tehát olyan langyos állapotban.


Nagyon egyszerű megcsinálni. Majd írj, hogy milyen lett.

14. daroki
2007. dec. 27. 20:30
Meg!
2007. dec. 27. 20:30
!!!Köszönöm szépen!!!
12. daroki (válaszként erre: 11. - 754c7e07c3)
2007. dec. 27. 20:30
Megy egy napon moziba is járni:)
11. 754c7e07c3 (válaszként erre: 10. - Daroki)
2007. dec. 27. 20:29
Nagyon tudunk. :DDD
10. daroki
2007. dec. 27. 20:28
Én is bemásoltam ide:)Gyors és nagyon fini:)
2007. dec. 27. 20:28

Hozzávalók:

tészta:6 tojás

5 evőkanál liszt

6 evőkanál kristálycukor

2 evőkanál kakaópor

1 dl olaj

fél csomag sütőpor

krém :30 dkg margarin

50 dkg túró

30 dkg porcukor

1 citrom reszelt héja

máz :2 csomag vaniliás pudingpor

7,5dl szénsavas üdítő (narancs, cola)

2 evőkanál kristálycukor


Elkészítés:

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral,majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit-a tojás fehérje kivételével-jól kikeverjük és csak ekkor forgatjuk bele a fehérjéből keményre felvert habot. Vajazott lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük. Sütés után hagyjuk kihülni.

A KRÉMHEZ a margarint a porcukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és összedolgozzuk. Rákenjük a kihült tésztára.

A MÁZHOZ a pudingport elkeverjük az üdítővel és a cukorral. Lassan főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk kihülni, majd a krémre öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Ha megdermedt, szeleteljük.


Tanácsok:

A sütőt jól felmelegítjük és a tésztát 180 c fokon ( légkeveréses sütőben 160 c fokon) megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, 10 perc után lejjebb vesszük.

NAGYON FINOM!!!!!!!!!


Elkészítési idő: 50 perc

Kalóriatartalom: sok kcal

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook