Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudja valaki a tartármártás receptjét? fórum

Tudja valaki a tartármártás receptjét? (tudásbázis kérdés)


1 2
33. 2104cc91e8 (válaszként erre: 32. - Xbernyx)
2009. júl. 10. 15:23

Na, örülök neki, a házi mindíg jobb, nincsenek szinező- adalék- tartósító anyagok benne!

Ezért nem kell sajnálni a fáradságot és ráadásul ugye a turmixgép sem rossz módszer, mert nem kell az olajat cseppenként beletenni :)

Gratulálok a bátorságodhoz :)

2009. júl. 9. 12:21

egesz tojasbol

mert mikor beleutottem a tojassargajat..kevesletem,,nem tudtam elòkezdeni felverni,mert keves volt,,igy hozzaraktam a feherjet is,,

de super jpo volt,,mintha vettem volna,,de meg jobb!!

31. 2104cc91e8 (válaszként erre: 30. - Xbernyx)
2009. júl. 9. 11:58
Egész tojásból csináltad, vagy csak sárgájából??
2009. júl. 9. 09:25

megcsinaltam a majonezt,,es tatarmaratast is,,es irto jol sikerult!!

en igy csinaltam,,igaz szemre,,,es nem mertem semmit

majonez:

2 tojas,elekztem keverni mixerrel(normalis),majd lassan ontottem hozza olajat,,kozben egyfojtaban kevertem,mikor megsurusodott adtam hozza pici sot borsot,es mustart,,kozben kostolgattam,,mikor fini volt mar nem tettem bele smemit..


tatar martas:

ugyanugy csinaltam mint a majonezt,csak +hozzaraktam 2 befott iborkat aproravagva,es pici hagymat,de nagyon aprora vagva,,es a kb 1 dc tejfelt.,.


irto fini lett a burgonyasalata!!!!


koszi mindenkienke a segitseget!!!!

29. 2104cc91e8 (válaszként erre: 27. - Fildus)
2009. júl. 8. 21:34

Teljesen meg tudlak érteni, mert Én meg egy méhenkívüli után szültem a fiamat:)


Így akkor mostmár a jóIsten és az angyalok is vigyáznak a kicsilányodra:)

Isten éltesse, nagyra nőjön, szép és főleg okos legyen:)

28. pemete
2009. júl. 8. 21:21
Én anno egy szakácsnőtől a majonés receptjét úgy tanultam, hogy annyi deci olaj, ahány tojássárgája, és ehhet kell adni a kevás mustárt, cukrot, sót, borsot, citromlevet.
27. fildus (válaszként erre: 26. - 2104cc91e8)
2009. júl. 8. 20:59

Nagyon szépen köszönöm! Számomra Ő egy csoda, mivel több évnyi sikertelen próbálkozás utána lett kétcsíkos a teszt...


Pont vasárnap csináltam francia salátát a keresztelőjére :-)

26. 2104cc91e8 (válaszként erre: 25. - Fildus)
2009. júl. 8. 16:52
Ja, bocsánat még elfelejtettem írni, hogy gratulálok a Kislányodhoz:)
25. fildus (válaszként erre: 24. - 2104cc91e8)
2009. júl. 8. 16:44
:-)
24. 2104cc91e8 (válaszként erre: 23. - Fildus)
2009. júl. 8. 16:43

Az lehet, de az élet nem ugyanaz mint a főiskola, gondolom ezt már Te is észrevetted:)

Ha nem akkor sincs semmi baj mert előtted az élet, Én meg már 44 éve főzök!

23. fildus (válaszként erre: 22. - 2104cc91e8)
2009. júl. 8. 16:40
Nekem meg így tanították a főiskolán :-)
22. 2104cc91e8 (válaszként erre: 20. - Fildus)
2009. júl. 8. 16:40

Teszerinted:)

Én így szoktam édes-savanyú ízűre :)

A tojásfejérjétől semmi baja nem lesz, a turmix mindenképpen megcsinálja a majonézt azzal is!

Ha nem hiszed próbáld ki :)

21. Kmeli (válaszként erre: 20. - Fildus)
2009. júl. 8. 16:22
Kell vagy nem,én igy szoktam...
20. fildus (válaszként erre: 14. - 2104cc91e8)
2009. júl. 8. 16:21
A fehérje nem kell bele és tejföl kell bele, cukor nem...
19. 2104cc91e8 (válaszként erre: 14. - 2104cc91e8)
2009. júl. 8. 16:21

Ja, igen, ez a majonéz!

Ha tartármártást szeretnél akkor szedd ki az edényből egy tálba és duplamennyiségű tejfölt keverj hozzá, de ezt már fakanállal! Ezután ismét ízesíteni kell!

2009. júl. 8. 16:20

tatarska omacka..

nade mindeggy,,a lenyeg tudjatok mirol van szo)))

17. fildus
2009. júl. 8. 16:20

Tartármártás vagy majonéz

Hozzávalók: 1 tojás sárgája, 2dl olaj, tejföl, só, bors, mustár.


A tojássárgához hozzáadom a borsot és mustárt. Jól összekeverem, majd fokozatosan adom hozzá az olajat (ha mustárral kezded és nem olajjal, akkor utána nem lesz probléma az olaj hozzáadással), amíg el nem fogy. Utána beleteszem a tejfölt és ízlés szerint ízesítem sóval, borssal és citromlével.

16. Kmeli
2009. júl. 8. 16:19
Basszus most én hülyültem meg?????Esküszöm a fórumcimben egyszer TATÁR,egyszer TARTÁR jelenik meg!!!Erősitsen meg vki,hogy nem diliztem be
15. Kmeli (válaszként erre: 12. - Xbernyx)
2009. júl. 8. 16:18
Egyébként én is hallottam már igy,hogy TATÁRmártás...
2009. júl. 8. 16:18

Ha van turmixgéped akkor üssél bele egy egész tojást és lassan öntsél hozzá (nem kell cseppenként!) 1 dl. étolajat, vajkeménységűnek kell lenni! Megsózni, borsozni, 1 (csapott)evőkanál mustárt, ugyanannyi cukrot belekeverni és kész is:) Kóstold meg és saját ízlésedhez igazítsd! Ha van friss citromod azzal is savanyíthatod.

Kíváncsi vagyok a véleményedre:)

(Ugyanezt merülőmixerrel is elkészítheted, ha nincs turmixod.)

13. fildus
2009. júl. 8. 16:18
tartármártás-t írt, nem?
2009. júl. 8. 16:17

lehet nem jol irtam le...

mert en szlovakia magyar vagyok..es nalunk van a "tatarskaomacka"

olyan mint a majonez,csak vannak benne valamik,,es meg sosem csinaltam

es igen ,,

majonezt is en akarok csinalni,,

a majonez az igy ok??:

2tojas sargaja,es elkezedem kikeverni,,es lassan adom hozza olajat,,es avegen pedig mustar,,

igy?

koszi mindenkinek

11. Kmeli (válaszként erre: 9. - Fildus)
2009. júl. 8. 16:17
Nem azt irta :)
2009. júl. 8. 16:16

1. végy egy tatárt

2. vágd le! (ha nincs tatár, török is jó, de görög ne legyen!)

3. készíts mártást a puha részeiből szottyosra főzve és turmixolva (a felesleget fagyaszd le)

4. tálald örömmel, vigyorogva, népek és nemzetek közti barátságot emlegetve


sok sikert ;)

9. fildus (válaszként erre: 5. - Pemete)
2009. júl. 8. 16:15
de azt írta :-)
8. Kmeli (válaszként erre: 5. - Pemete)
2009. júl. 8. 16:14
valóban :)
7. fildus (válaszként erre: 4. - Pemete)
2009. júl. 8. 16:14
gondolom mindent maga szeretne csinálni a majonézt is...
2009. júl. 8. 16:14
Én igy szoktam: Tejföl,majonéz,1 tojás sárgája,kevés mustár,egy csipet só,cukor,őrölt bors,és egy kevés citromlé.
2009. júl. 8. 16:13
Jéé, tényleg most olvasom, hogy nem is tartárt írtál!
2009. júl. 8. 16:12

majonéz, tejföl, mustár, só bors, citromlé.

egy ilyen tubusos majonézhez én 2 kisdoboz tejfölt teszek, egy kisknálnyi mustárt, sót, borsot ízlés szerint, meg egy kávéskanálnyi citromlevet.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook