Tudja valaki a tartármártás receptjét? (tudásbázis kérdés)
Na, örülök neki, a házi mindíg jobb, nincsenek szinező- adalék- tartósító anyagok benne!
Ezért nem kell sajnálni a fáradságot és ráadásul ugye a turmixgép sem rossz módszer, mert nem kell az olajat cseppenként beletenni :)
Gratulálok a bátorságodhoz :)
egesz tojasbol
mert mikor beleutottem a tojassargajat..kevesletem,,nem tudtam elòkezdeni felverni,mert keves volt,,igy hozzaraktam a feherjet is,,
de super jpo volt,,mintha vettem volna,,de meg jobb!!
megcsinaltam a majonezt,,es tatarmaratast is,,es irto jol sikerult!!
en igy csinaltam,,igaz szemre,,,es nem mertem semmit
majonez:
2 tojas,elekztem keverni mixerrel(normalis),majd lassan ontottem hozza olajat,,kozben egyfojtaban kevertem,mikor megsurusodott adtam hozza pici sot borsot,es mustart,,kozben kostolgattam,,mikor fini volt mar nem tettem bele smemit..
tatar martas:
ugyanugy csinaltam mint a majonezt,csak +hozzaraktam 2 befott iborkat aproravagva,es pici hagymat,de nagyon aprora vagva,,es a kb 1 dc tejfelt.,.
irto fini lett a burgonyasalata!!!!
koszi mindenkienke a segitseget!!!!
Teljesen meg tudlak érteni, mert Én meg egy méhenkívüli után szültem a fiamat:)
Így akkor mostmár a jóIsten és az angyalok is vigyáznak a kicsilányodra:)
Isten éltesse, nagyra nőjön, szép és főleg okos legyen:)
Nagyon szépen köszönöm! Számomra Ő egy csoda, mivel több évnyi sikertelen próbálkozás utána lett kétcsíkos a teszt...
Pont vasárnap csináltam francia salátát a keresztelőjére :-)
Az lehet, de az élet nem ugyanaz mint a főiskola, gondolom ezt már Te is észrevetted:)
Ha nem akkor sincs semmi baj mert előtted az élet, Én meg már 44 éve főzök!
Teszerinted:)
Én így szoktam édes-savanyú ízűre :)
A tojásfejérjétől semmi baja nem lesz, a turmix mindenképpen megcsinálja a majonézt azzal is!
Ha nem hiszed próbáld ki :)
Ja, igen, ez a majonéz!
Ha tartármártást szeretnél akkor szedd ki az edényből egy tálba és duplamennyiségű tejfölt keverj hozzá, de ezt már fakanállal! Ezután ismét ízesíteni kell!
tatarska omacka..
nade mindeggy,,a lenyeg tudjatok mirol van szo)))
Tartármártás vagy majonéz
Hozzávalók: 1 tojás sárgája, 2dl olaj, tejföl, só, bors, mustár.
A tojássárgához hozzáadom a borsot és mustárt. Jól összekeverem, majd fokozatosan adom hozzá az olajat (ha mustárral kezded és nem olajjal, akkor utána nem lesz probléma az olaj hozzáadással), amíg el nem fogy. Utána beleteszem a tejfölt és ízlés szerint ízesítem sóval, borssal és citromlével.
Ha van turmixgéped akkor üssél bele egy egész tojást és lassan öntsél hozzá (nem kell cseppenként!) 1 dl. étolajat, vajkeménységűnek kell lenni! Megsózni, borsozni, 1 (csapott)evőkanál mustárt, ugyanannyi cukrot belekeverni és kész is:) Kóstold meg és saját ízlésedhez igazítsd! Ha van friss citromod azzal is savanyíthatod.
Kíváncsi vagyok a véleményedre:)
(Ugyanezt merülőmixerrel is elkészítheted, ha nincs turmixod.)
lehet nem jol irtam le...
mert en szlovakia magyar vagyok..es nalunk van a "tatarskaomacka"
olyan mint a majonez,csak vannak benne valamik,,es meg sosem csinaltam
es igen ,,
majonezt is en akarok csinalni,,
a majonez az igy ok??:
2tojas sargaja,es elkezedem kikeverni,,es lassan adom hozza olajat,,es avegen pedig mustar,,
igy?
koszi mindenkinek
1. végy egy tatárt
2. vágd le! (ha nincs tatár, török is jó, de görög ne legyen!)
3. készíts mártást a puha részeiből szottyosra főzve és turmixolva (a felesleget fagyaszd le)
4. tálald örömmel, vigyorogva, népek és nemzetek közti barátságot emlegetve
sok sikert ;)
majonéz, tejföl, mustár, só bors, citromlé.
egy ilyen tubusos majonézhez én 2 kisdoboz tejfölt teszek, egy kisknálnyi mustárt, sót, borsot ízlés szerint, meg egy kávéskanálnyi citromlevet.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Kelt tésztából készült beigli receptjét tudja valaki?
- Tudja valaki a mirindás süti receptjét?
- Tudja valaki a mákos guba receptjét? Már annyi félét olvastam, hogy nem tudom eldönteni melyik a jó :-)
- Tudja valaki a Négercsók receptjét?
- Emlékszik valaki arra, hogy a suliban volt olyan kaja, hogy husgombóc, paradicsomszósz, kruplival, a szósznak tudja valaki a receptjét?