Tudja valaki a Négercsók receptjét? (beszélgetés)
Én főzés nélküli mázat csináltam.
11 kanál porcukor
6 evőkanál forró víz
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál olaj
Ezeket össze keverni és rácsurgatni.
Nem olyan finom mint a főzős,de csokis
Sziaztok,
Én is megpróbűlkoztam tegnap a receptel. A hab az tökéletes lett, viszont ami nekem problémát okozot az a csoki rajta... Valahogy az nagyon nem sikerült. Arra nincs valami jó tippeket? Nagyno kezdő kiskukta vagyok :D
A tippet azért adtam,mert azt hittem ha hidegebb akkor gyorsan fel lehet verni mert a garázsba hideg volt a "klíma" már a végére.A lenti recept is így írta.
Nekem viszont van egy olyan receptem amit a kinderpinguhoz kell.Annál viszon a sűrített tejbe kell a zselatint mikrózva melegíteni és folyamatosan bele keverni a habba ahogy felverjük.
nem tudom...nekem teljesen kihűlt tanulva abból amit írtál:)megvártam teljesen...amikor a zselatint összekevertem a vízzel már akkor gyanús volt hogy kicsit sok a por, de úgy nem esett le...:(
majd karácsonyra megpróbálom újra:D most nem is kívánom már:D inkább a tejszínhabot:D
hmhm, lehet kicsi kellett volna:(
én begurultamé s kidobtam:D főleg hogy a férjem segített és csak bosszantott hogy nevet hogy milyen lett:S:P
nem baj, majd évek múlva megpróbálom újra:D
Nekem is ugyanaz lett.
Szerintem az a baj, hogy kiscsomag zselatin kellett volna, én pedig 2 nagyot tettem bele...
De feltaláltam magam és ugyanúgy leöntöttem csokival, szórtam rá színes cukrokat és úgy ízlik.
hát nekem nem sikerült.
megcsináltam mindent, és amikor kihűlt olyan masszív lett hogy hiába raktam bele a tejszínhabport utána, nem sikerült:(
mit ronthattam el?:(
Épp most művelem, kíváncsi vagyok mi lesz belőle...
Mellesleg, a négercsók nem tojáshabból készül?!
Hogyan vágtátok ki az ostyalapot köralakúra?
Én holnap délelőtt tervezem megprbálkozni vele, de a zselatinnal sose voltunk jóban :D
szerintem bőven elég a fél adag.
Kb 3 ostya lapnyi lett.Én habzsákba tettem és olyan 20-25 db lett.Viszont tanácsolom,hogy várd meg amíg tényleg kihűl a tejes és zselatinos massza,mert nekem egy kicsit langyos volt és a hidegbe kellett kimennem,hogy a hab felverődjön,de megérte!!!!Tényleg nagyon finom
én holnap állok neki délelőtt...mennyi lett a fél adag? én is csak annyit merek elsőre, de ha nem macerás lehet belevágok egy teljesbe csak a menyiséget nem tudom, ketten vagyunk, nem akarok sokat...
szerinted?
köszönöm szépen!!!
meg is csinálom:)
Megtaláltam...Szóval:
Házi négercsók
Hozzávalók:
Habja:
7 dl tej
40 dkg cukor
4 cs. zselatin
12 evőkanál víz
4 cs. tejszínhabpor
kész ostyalap
Máz:
10dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A habhoz a tejet és a cukrot felforraljuk,majd hideg helyre tesszük hűlni. 12 kanál vízzel áztatjuk a zselatint, és a meleg tejes cukros "masszához" vegyítjük. Ha teljesen lehűlt hozzátesszük a tejszínhabport és habbá mixeljük. Az ostyalapból karikákat vágunk ki, rárakunk egy adag habot, majd miután megszilárdult, csokival bevonjuk. Hidegben dermesztjük.
Megköszönjük a receptet.
Ezt szívesen kipróbálom ha leirod a receptet.
Ha hiszitek, ha nem, pont tegnap este gondoltkodtam azon, hogy vajon hogyan készükhet ez a finomság :)))
engem is érdekelne nagyon a recept!!!
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Kelt tésztából készült beigli receptjét tudja valaki?
- Tudja valaki a mirindás süti receptjét?
- Tudja valaki a tartármártás receptjét?
- Tudja valaki a mákos guba receptjét? Már annyi félét olvastam, hogy nem tudom eldönteni melyik a jó :-)
- Emlékszik valaki arra, hogy a suliban volt olyan kaja, hogy husgombóc, paradicsomszósz, kruplival, a szósznak tudja valaki a receptjét?