Tud valaki valamit a pedagógus besorolásokról? (tudásbázis)
Én gazdasági vezető vagyok, nem jogász. De én úgy tudom, hogy ha jogtalanul fizettek ki pénzt, és nem a munkavállaló hibájából, azt nem köteles visszafizetni. Ki sorolta át? Azt kell felelősségre vonni. Rossz adatokat adott meg a kolléganőd? Nem hinném...
Figyú! Én komolyan mondtam, amit mondtam. Bár most már hiába léptek be a szakszervezetbe... Azért idő kell, hogy a jogász képviseljen...
Forduljatok ügyvédhez szerintem! Kérdezzetek rá a bíróságon, hogy kit tartanak abban a városban, ahol laktok a legjobb munkaügyben jártas ügyvédnek és szerintem menjetek el hozzá. Vagy van lehetőség a munkaügyi bíróságon is rákérdezni, minden héten van egy fogadónap.
Beszéltem az egyik jogászunkkal. Amit írtam is, azt a kormányrendeletet tanulmányozzátok át, mert szinte minden benne van.
A gyakornoki fizetés a következőképpen néz ki szeptember 1-től:
- főiskolai végzettség nélkül: 116.130.- Ft
- főiskolai végzettséggel: 154.644.- Ft
- egyetemi végzettséggel: 169.442.- Ft
Az óraadói is beleszámít a szakmai gyakorlatba, ezt a 13. §-ban találjátok.
Amit belinkeltem, az a táblázat a végleges béremelést tartalmazza. Azt ugye tudjátok, hogy 2013. szeptember 1-től a megállapított bérnövekedés 60 %-át kapjátok meg és minden évben 2017-ig 10 %-ot.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a béretek a minimálbér alapján van kiszámítva, ami azt jelenti, hogy elvileg már január 1-jén is lesz fizetésemelés. Annyit tudok, hogy az emelést 2-4 % között szeretné a munkáltatói oldal... De hogy ebből mennyi lesz... Majd decemberben megtudjuk! :D
Nem a határozott idejű nem számít bele,ill. nem pontosan értem, hanem hogy gyakornoki besorolásnál eddig azt mondták, ha határozott idejű szerződésem van, nem kell lecsökkenteni az óraszámomat, és nem befolyásolja a fizetést.
Amire még mondtam, hogy nem számít bele, az a megbízási szerződés. Mert az nem munkaviszony.
A határozott munkaidejű szerződés nem számít bele? Nekem van határozott idejű és már határozatlan munkaidejű szerződésem is. A pályán 4 évet töltöttem eddig.
Most gyeden vagyok, nem látok bele a dolgokba, de szeretnék visszamenni jövőre ezért szeretném látni, hogy mire számítsak.
Ó, elnézést, most látom, hogy szeptember 1-től kezdtél. Ez furcsa, mert augusztus 16-tól szoktak. Akkor ez esetben Rád a 2 év vonatkozik!
Na, most elbizonytalanodtam. Holnap megkérdeztem valamelyik jogászunkat. :)
Sziasztok!
A gyakornok benne van a bértáblában? Azt hova sorolják, Mennyit kap?
A határozott idejű szerződés évei nem számítanak bele a gyakorlatba?
Tudod nagyon jól, hogy ezeket a törvényeket, rendeleteket olyanok találják ki, akiknek gőze sincs ahhoz (jelen esetben a pedagógus szakmához).
Ajánlhatok valamit? Ha megfogadod megfogadod, ha nem, nem. Lépj be a szexszervezetbe! :)
Hát valahogy így. mert a megbízási az polgári jogi viszony, nem munkaviszony. Én ezzel szívtam meg. pl. gyed-t nem kaptam volna a megbízási alapján, még jó, hogy összejött a részmunkaidős szerződés. És munkanélküli ellátás se jár megbízási után, hiába dolgozol évekig, mert nem munkaviszony.
És hogy képzelik, hogy összejön a 2 év gyakorlat? Egy iskola se olyan hülye,hogy jóval kevesebb óraszámmal foglalkoztasson 1 személyt, több fele fizessen. Inkább felvesz 1 valakit, akit teljes munkaidőben alkalmazhat.
Én 7 osztályt tanítok egyszerre. És fogalmam nincs, mit fogok csinálni. Mert teljes munkaidőbe sehova nem vesznek fel, ha meg óraadónak, azt megbízásival oldják meg, tehát azzal megint nem érek semmit.
komolyan?
határozott idejű szerződést nem számítanak be a gyakornoki évekbe? vagy hogy?
ja, így már kicsit más a gyerek fekvése....
Várd meg a jogász válaszát, elég komplex a helyzet.
AZt azonban kétlem, hogy a ped.munkakörben töltött szerződéses munka nem számít munkaviszonynak.
Ped. I-be kerültél a mostani átsorolással, béremeléssel.
Ha van már szakvizsgád , hamarosan feltöltheted a portfóliód az Oktatási Hivatal oldalán megadott helyre, s akkor rövidített eljrással átkerülhetsz Ped. II-be.
További ajánlott fórumok:
- El tudja valaki egyszerűen magyarázni, hogy működik a bónusz -besorolás a kötelezőnél?
- Pedagógus bér besorolása - mitől függ, melyik kategóriába tartozom?
- Van esetleg valaki, akit most vettek fel az ELTE levelező óvodapedagógus szakára?
- Tudna valaki segíteni, hogyan zajlik az óvodapedagógus alkalmassági vizsgája?
- 2013-ban amikor a pedagógusokat besorolják, ha van pedagógus szakvizsgája valakinek, de csak 7 év tanítási gyakorlata, mestertanár lesz?
- AVKF-re megyek felvételire óvodapedagógus szakra volt valaki ott tavaly felvételizni?