El tudja valaki egyszerűen magyarázni, hogy működik a bónusz -besorolás a kötelezőnél? (tudásbázis kérdés)
Az Én volt biztosítóm például aszisztencia szolgáltatást nyújt plusszba.
Ez nagyjából annyit jelent, hogy meghibásodás esetén megszervezi a gépjármű javítását, elszállítását, másik gépjármű bérlését stb. (külföldön is)
A javítás költségét Én fizetem.
Tudtommal saját részre semmilyent.
Rendezi a másik fél kárát, amennyiben mi okozzuk, de utána visszaminősít, és a kifizetett összeget vastagon beszedi utólag. Ha letelt, visszakerülhetünk a szamárlétrán.
Minek? Online alkusszal félóra alatt letudható, akár ékszaka is. Ha nem megy kérj meg egy ismerőst!
Az ügynök a saját érdekeit nézi. Sógornőmnek is rossz tanácsot adott egyikük.
Szia, Nem tudom kivel erdemes, ugye ez nem is a reklam helye... Azt irtam hogy talan ugye jo minden szempontot figyelni nem csak az olcsosagot. Anno ha jol emlekszem paran megjegyeztek hogy azert valasztottak mert az volt a legolcsobb, csak ugye ebben is van riziko - vagyis van mar ra idehaza is pelda.
Nekem nem a legolcsobb es nincs + szolgaltatas, de evek ota megbizhatoan teljesit es a kozelben van egy nagyirodajuk karfelmerovel. Nalam a legolcsobb es a jelenlegi kozott a kulonbseg 1000 Ft az egesz evre.
Honnan tudod kivel nem érdemes kötni?
Én a legolcsóbbal kötöttem. Lehet,hogy a drága azért drága, mert olyan + szolgáltatást is nyújt amit Én soha nem veszek igénybe.
Szia! Jók az infóid, de...
A bónusz lépésénél minden teljes év számít, ezért ha jan. 2-án vagy dec 31-én kötöd, az már ugyanúgy nem számít teljes évnek. Ezért mondják, hogy az első év után még nem változik.
A bónusz-besorolás tényleg nem tulajhoz, hanem rendszámhoz van kötve, de említsük meg azt is, hogy járműcserekor a régi tulajnál marad a megszerzett bónusz/malusz fokozat.
Csak ennyit akartam, egyébként szépen összefoglaltad a témát.
Én is most váltottam neten. Nálam a váltás 10 000ft-ot jelent. A kalkulációhoz a jelenlegi bónusz besorolást kell megadni. Az hogy valaki jövőre milyen besorolásba kerül, lényegtelen.
Neked nem kell százalékokat számolgatni, csak beírod az adatokat és megkapod, hogy melyik biztosítónál mennyit kell fizetned. Ezután kiválasztod valamilyen szempont alapján, a Neked legkedvezőbbet.
Szia, Pontosan tudom mert megkerdeztem az egyik internetes kotoceget a multkor hogyan kell kitolteni :-). Ajanlom mindenkinek, mert pontosan megmutatja neked hogy milyen bonuszu leszel - vagy mennyit kell fizetned - mik a legjobb ajanlatok, tenyleg. Altalaban nekunk az jon ki hogy jobb ujrakotni ugyanannal a cegnel (ami nem tudom miert jo egy biztositonak).
Evente ugrasz egy bonuszt, ha nem okozol balesetet azzal a kocsival. Ha a kocsival okozol akkor -2 bonuszpont (kiv tehergepjarmu mert akkor -1). Az elso ugrast nem tudom h 2 eves e tenyleg, mert tavaly 2008 novemberben vettem a sajatot es iden 2009ben meg csak A0 voltam es iden leptunk B1be. De ez nem teljes 2 ev...
A kocsi altal okozott balesetkifizetesek szamitanak nem a sofore/tulaje. Vagyis ha masvalaki altal tulajdonolt kocsival okoztal balesetet - ahhoz a kocsihoz/rendszamhoz kotodik a bonusz vesztes - nem hozzad mar ha van sajat tulajdonu kocsid.
Jo figyelni hogy ki a kocsi bejegyzett tulaja, mert: szamit a dijkalkulacional hogy mennyi ideje van jogsija vagy no/ferfi + ha a kocsi piros akkor is lehet magasabb.
Erdemes kiszamolni hogy ha hosszu tavon nalatok marad a kocsi, akkor csaladon belul erdemes-e atiratni (+- ajandekozasi ado van-e).
Mi anno a ferjem nevere vettuk a tutut, mert kb 5 evvel regebbi a jogsija meg ugye ferfi. Amikor megneztuk kettonkre hat ra sokkal jobb dijak jottek ki...
Remelem hasznos voltam :-) Udvi
Szia!
Ha jól tudom, az első 2 évben A0, majd 3. évben B1 és évente lép egyet B10-ig.Ha balesetet okozol, akkor kettőt vissza:(
Egy Bónusz fokozat 5 % kedvezmény.
Remélem, jól tudom.
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)
- "Aludik", "fürödik", "szihlógia", "a autó" stb. - az egyik fél primitívsége, megöli a kapcsolatot? Egyszerűen nem tudom megszokni....
- Szerintetek sok anya szül azért második, harmadik gyereket mert egyszerüen nem hajlandók visszavenni a munkahelyére?
- A törölközőket egyszerűen nem tudom jó illatúra mosni. Már sok mindent kipróbáltam. Mit tegyek?
- El tudja valaki magyarázni a deriválást egyszerűen?