A törölközőket egyszerűen nem tudom jó illatúra mosni. Már sok mindent kipróbáltam. Mit tegyek? (tudásbázis)
Nem használok parfümöt, de nem is igen tudom, hol szerezhetnék be a környéken.
És nem is tudom, akarnék-e mindig azonos illatú lenni. Lehet, hogy ez nem az én világom.
Vannak kifejezetten erre acélra kifejlesztett szekrény-illatosítók, minden árfekvésben, a pár száz forintostól egészen a több százezresig. Amit én használok, az egy kis szériás darab a Le parfume-ben érhető el, Zólyomi Zsoltnál.
Van ismerősöm, aki illatos szappant használ, egy másik pedig fűszercsomagot: szerecsendió, csillagánizs, fahéj van benne, kis szárított naranccsal.
Szia, te mivel illatosítasz?
Anyu az előre megvett szappant tartotta a szekrényekben, kicsit megbontva a papírját.
Én gondoltam már autóillatosító izére, de egyszer megnéztem az összetételét egy ilyen folyékony illatosítónak, azóta messze kerülöm még a polcát is a boltban.
A levendulát történetesen nem szeretem. Van ötleted?
teljesen igazad van.
köszönöm a tanácsot!
Ráadásul a zsíroldó értelemszerűen a zsíros szennyeződést oldja fel, a mosógép gumiján pedig vizes nyálka van letapadva, ami nem ugyanaz.
Mosd le szivaccsal és meleg vizes mosogatószerrel. Nem túl örömteli, de ha eddig nem törölgetted le néha, akkor azt kell mondjam, így jártál... Sajnálom.
Vagy cseréltesd ki a tömítést. Szerintem ha nekiesel zsíroldóval, akkor is csere lesz a vége.
Vannak olyan nyeles szivacsos mosogatókefe-szerűségek, azzal még nem is annyira gusztustalan, és a gumikesztyű is létező dolog. Én sem szeretem, de néha kell.
Egyszerű, meg kell kérdezni.
Nem értem, miért bízik abban bárki, hogy az itteni "tapasztalatok" és ötletek az ő konkrét problémájában segítenek. Egy szakembert felhívni "nem egy ökör ára", ahogy szomszédnénim szokta mondani.
Itt egy online szerelő:
Mi az a zsírkőoldó? A hideg zsíroldó? Az még az acél felületeket is felmarja. Homályossá teszi.
Nem a szivacs károsít, hanem a Domestos erősen lúgos hatása.
A régi gépeken még egyébként is régi gumitömítés van, néha csak a használat során is berepedezik és cserélni kell.
Egyszeri mosás nem tenné tönkre, de a szírkőoldó sem lehet jobb szerintem.
Egy szivaccsal átmosva milyen kárt lehet okozni?
Gondolom régi gép lehet.
Én a gumit nem "kezelném" Domestossal. Lehet, hogy merev lesz tőle és töredezni fog.
Telefonon hívj fel egy szerelőt. Mondd meg, hogy nem akarod emiatt kihívni, de adjon tanácsot. Gondolom, ő sem fog ahhoz ragaszkodni, hogy egy trutyis gumitömítést kicseréljen.
:)
Egy próbát talán megér!
Ha el van színeződve, nem biztos, hogy lejön. Penészfolt ne legyen rajta és kész!
Fogkefével a víz beömlő nyílásait sikáltam ki, mert ott volt penészes. A mosószer tartálynál.
A gumis részt csak szivaccsal szoktam lemosni.
gondolom, automata.
én a fogkefét nem próbáltam, de lehet, hogy hétvégén megpróbálom, mert így nem hagyhatom, ha jönne egy albérlőjelölt.
:)
Inkább lusta...
Utáltam takaritgatni a nyálkás, penészes lerakódást.
Kb.3,5 éve új gépünk van és ebben még sohasem volt öblítő. Ezt is kell azért kimosni, de könnyebb, egyszerűbb. A beömlő víz sem teljesen tiszta, a régi gépnek ez a része is volt néha penészes. Fogkefével sikáltam le.
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)
- "Aludik", "fürödik", "szihlógia", "a autó" stb. - az egyik fél primitívsége, megöli a kapcsolatot? Egyszerűen nem tudom megszokni....
- Mik a tapasztalatok a törölköződiétáról?
- Szerintetek sok anya szül azért második, harmadik gyereket mert egyszerüen nem hajlandók visszavenni a munkahelyére?
- Ti milyen öblítőt használtok? Én már mindent kipróbáltam, de a törölközők sokszor olyan durvák!