Tudna valaki segíteni, hogyan zajlik az óvodapedagógus alkalmassági vizsgája? (tudásbázis)
Köszönöm a segítséget.
Zebra25, pont a szarvasira jelentkeztem. Tudnál bővebben írni az ének részéről. Mennyire "szigorúak" illetve a visszatapsolás mennyire "nehéz".
Az aggodalmam onnan indul, hogy 2006-ban érettségiztem és egy teljesen más pályán voltam eddig. Így az éneklés teljesen kimaradt az elmúlt éveimből.
Illetve a tesi hogy működik?
A Pető Intézet alkalmassági vizsgája szintén három részből áll.
Énekre kell vinni x népdalról listát, amiről választanak, hogy mit énekelj el. Ezen kívül van ritmus visszatapsolása, zongorán leütött hang visszadúdolása.
Beszédalkalmasságin egy rövid mesét kell felolvasni, előtte van pár perced átnézni, hogy ne vadi új legyen a szöveg. Itt a beszédhibákat nézik, nem pedig azt, hogy hogy hangsúlyozol vagy ilyesmi.
Tesin pedig labdás feladatok, egyensúlygyakorlatok, fekvőtámasz, húzódzkodás és zsámolyos akadálypálya szokott lenni. Általában az a legritkább, hogy ezen bukjon el valaki, évente maximum 2-5 fő.
Nekem Szarvason 3 részből állt. Volt a tesi. ott futás, labdavezetés, húzódzkodás(tényleg), meg ehhez hasonlók voltak.
Volt anyanyelvi, ott egy szöveget kellett felolvasni.
Volt az ének, énekelni kellett amit a Tanár nő kért.
További ajánlott fórumok:
- Tanító vagy óvodapedagógus szakma a jobb?
- Orvosi alkalmassági vizgálatot hol lehet csináltatni?
- Ha fekete ruhában megyek a pszichológiai alkalmassági vizsgálatra, akkor eltanácsolnak?
- Férfi óvodapedagógus
- Munkahelyi alkalmassági vizsgálaton gond az inzulinrezisztencia?
- Tanítóképzőn az alkalmasságinak mi a menete?