Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tud valaki kiprobált Oroszkrém torta receptet? fórum

Tud valaki kiprobált Oroszkrém torta receptet? (tudásbázis)


26. salabakter (válaszként erre: 25. - 71e454bee5)
2009. okt. 4. 01:51
Nem,nem kell megfőzni,ugyan úgy,mint az eredeti Tiramisuban is nyersen van a tojássárgája habosra kikeverve,a zselatin fogja meg.Ez az igazi,és isteni finom.
25. 71e454bee5 (válaszként erre: 24. - Salabakter)
2009. okt. 3. 15:36
hát ez igaz, de akkor is, abból is egy tojáshab nélküli sárgakrémet kell főzni, nem?:) egyszerűbb pudinggal, de a tojássárgájás viszont minőségi és finomabb...
24. salabakter (válaszként erre: 19. - 71e454bee5)
2009. okt. 3. 15:16
Az igazit felénk nem így csinálják,pl.én elmondanám,6db doboslapból,kikevert nyers tojássárgájából,zselatinnal,és valódi tejszínhabbal,de igaz,szoktam csinálni bianka tejszínnel is,főzött pudinggal,de az igazi a tojássárgájás akárhogy is csűrjük csacvarjuk.Olvashatod 1963-as cukrász technológiában.
2009. okt. 2. 16:05
Köszi lányok.
22. lobo1
2009. szept. 30. 19:53

Orszkrémtorta (sütés nélkül)


Hozzávalók:

25db babapiskóta

1 csomag vanília ízű krémpor

1 cs vaníliás cukor

3 dl tej

10 dkg vaj

4 dl tejszín

1/2 dl rum

10 dkg mazsola

15 dkg apróra vágott sárgabarack

15 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj


Díszítéshez:

1 csomag habfixáló

1 evőkanál porcukor

6dl tejszín lehet kevesebb is

cukrozott gyümölcs

nagy meggybefőtt


A mazsolát és a barackot a rumba beáztatjuk. A krémport a tejjel és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd 5 percig állni hagyjuk, majd ismét habosra verjük. Majd puha vajjal simára dolgozzuk. A habbá verjük a tejszínt és óvatosan beledolgozzuk. A tortaformát folpackkal kibéleljük és hideg vízzel kiöblítjük, az aljára vékony krémet simítjuk. Erre a babapiskóta egy harmadát fektetjük és a rumba áztatott gyümölccsel megszórjuk. A maradék krém felével megkenjük. Erre jön a piskóta, majd a gyümölccsel megszórjuk. A krém maradékával betakarjuk és ezt is gyümölccsel megszórjuk. A maradék piskótát a tetejére fektetjük, kissé rányomkodjuk. 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A forma szájára tálat borítunk és az egészet megfordítjuk, hogy a torta teteje az aljára kerüljön. A folpackot lehúzzuk róla és a díszítésre szánt tejszínt habfixálóval és a porcukorral felverjük és a tetejére kenjük. Cukrozott gyümölccsel és meggybefőttel díszítjük.

21. szanád (válaszként erre: 19. - 71e454bee5)
2009. szept. 30. 19:53

Ezt tényleg így tanítják....illetve tanították annak idején.....

én is így készítem csak nem zselatinnal hanem habfixálóval

2009. szept. 30. 19:20
Köszönöm lányok, nekem eddig mind teszik, majd győzzek választani.
19. 71e454bee5 (válaszként erre: 10. - Salabakter)
2009. szept. 30. 19:19
mert?? így tanítják...nem az én hibám, amúgy meg sokkal jobb, mint a külső cukikban csinálják! csak úgy közlöm, műtejszínnel vanília pasztával és sárga ételfestékkel! de ha az az igazi, akkor biztos jobb, mint az én receptem!
2009. szept. 30. 19:18

Oroszkrémtorta (sütés nélkül)


Hozzávalók (-):



1 tasak habfix

20 dkg cukrozott gyümölcs

10 dkg mazsola

1 dl rum

15 dkg kristálycukor

1 db tojássárgája

1 dl tej

1 tasak vaníliás cukor

10 dkg vaj vagy sütőmargarin

6 dl tejszín

1 evőkanál zselatin

0,5 dl víz

25-30 db babapiskóta (kb)

1 evőkanál porcukor



Elkészítése:

A mazsolát leöblítjük és rumba áztatjuk. A cukrot a tojássárgával alaposan kikeverjük, a tejjel felengedjük, és gőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük, és ha kihűlt, a vajjal vagy sütőmargarinnal habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük, és a rumot is a krémbe dolgozzuk. A zselatint a fél deci hideg vízben simára keverjük, majd langyosra hűtve a krémbe szűrjük. A tejszín felét habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk. A cukrozott gyümölcsöt apró kockára vágjuk. Egy 22 cm átmérőjű, kerek tortaformát sütőpapírral vagy folpackkal kibélelünk, hideg vízzel kiöblítünk. Az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, cukrozott gyümölccsel és mazsolával megszórjuk. Erre krémet simítunk, majd rá ismét babapiskóta, cukrozott gyümölcs, mazsola kerül. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalókból tart, a tetejére babapiskóta kerüljön. Két órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd a tortát tálra borítjuk, a papírt vagy fóliát lehúzzuk róla. A maradék tejszínt a habfixel és a porcukorral habbá verjük, és a tortát bevonjuk vele. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

2009. szept. 30. 19:17

Oroszkrém torta-sütés nélkül


Hozzávalók (-):



20-25 db babapiskóta

10 dkg mazsola

1 dl rum

15 dkg cukor

1 tojássárgája

1 dl tej

1 cs. vaníliás cukor

10 dkg vaj vagy sütőmargarin

5 dl tejszín

1 evőkanál zselatin

0,5 dl víz

1 csomag habfixáló

1 evőkanál porcukor



Elkészítése:

A mazsolát a rumba áztatjuk. A cukrot a tojássárgájával alaposan kikeverjük, tejjel felengedjük, és gőz felett kevergetve sűrű krémmé főzzük. Vaníliás cukorral ízesítjük, ha kihűlt a vajjal vagy sütőmargarinnal habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük, a rummal együtt a krémhez adjuk. A zselatint a vízben feloldjuk, majd kevergetve fél percig forraljuk. Langyosra hűtve adjuk a krémhez. A tejszín felét habbá verjük és azt is a krémhez adjuk. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, majd krém, aztán piskóta, megint krém, amíg a hozzávalókból van. A babapiskótát érdemes előtte langyos tejbe forgatni, hogy megpuhuljanak. A tetejére piskóta kerüljön. Az egészet 2-3 órára hűtőbe rakjuk, majd tálra borítjuk, és a papírt lehúzzuk róla. A tejszín másik felét porcukorral és a habfixálóval habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. Tetejét csokireszelékkel díszítjük.

2009. szept. 30. 19:16

Oroszkrém torta


Hozzávalók (-):


Tortalap hozzávalói:

csipet só

8 evőkanál víz

1 csomag sütőpor

24 dkg liszt (rétes)

4 tojás

Krém hozzávalói:

6 dkg porcukor

1 l növényi tejszín

1 csomag vaníliás pudingpor

5 dl tej

tetszés szerint mazsola

tetszés szerint rum



Elkészítése:

Piskóta elkészítése: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, s apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzáadjuk a cukros masszához (elektromos habverővel). Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot is. Az alján sütőpapíral kibélelt kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben készre sütjük. (Nekem azért lett ilyen magas a tortám, mert két tortalapot csináltam, mivel nagy tortaformám van!) Krém elkészítése: a pudingport a megszokott módon elkészítjük, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a porcukrot, és a 3/4 részét belekeverjük a kikevert pudingba (a pudingot akár le is turmikszolhatjuk, így még szebb lesz a krémünk). A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Rétegenként megszórjuk rumba áztatott mazsolával és narancshéjjal. A torta oldalára tejszínhabot kenünk, és a tetejét tejszín bubokkal díszítjük.

2009. szept. 30. 19:14

Oroszkrém torta


Hozzávalók (-):


Piskóta:

6 db tojás

20 dkg kristálycukor

20 dkg liszt

1 cs. sütőpor

6 ek. víz

Krém:

rum

1 marék mazsola

1 marék mediterrán mix

2 cs. vaníliás pudingpor

7 dl tej

6 ek. cukor

5 dl növényi eredetű tejszín

2 dl állati eredetű tejszín



Elkészítése:

A piskótához a tojás fehérjét egy nagyobb tálba tesszük, a sárgáját egy kicsibe. A fehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk a cukrot, továbbverjük, beletesszük a tojások sárgáját, keverjük, kis idő után 6 ek. vizet adunk hozzá, ezután 20 dkg lisztben a sütőport elkeverjük, az egészet összekeverjük. Ha van sütőpapír, akkor azt teszünk a tepsibe, ha nincs, akkor kizsírozzuk vagy sütőmargarinozzuk, lisztezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 40 percig (tűpróbáig) sütjük. A krémhez a mixet és a mazsolát rumos meleg vízbe beáztatjuk. A pudingporokat a cukorral a tejben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mixet, a mazsolát és rumot, ízlés szerint. A tejszíneket összeöntve felverjük, 2/3-át a pudinghoz keverjük, a többit félretesszük a díszítéshez. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, elosztjuk benne a krémet, úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Darált dióval vagy mogyoróval borítjuk az oldalát. Tetejét tejszínhabbal, gyümölccsel díszítjük.

2009. szept. 30. 19:13

Oroszkrém


Hozzávalók (-):



6 tojásos piskóta

4 cs tejszínhabpor

1/2 dl tej

1 cs pudigpor (1/2 tejjel felfőzve)

5 dkg mazsola, megfőzve

rum, vagy rumaroma

csoki, cukorgyöngy a díszítéshez



Elkészítése:

A megsült piskótát háromba vágjuk, az alsó lapot meglocsoljuk rummal. A megfőzött pudingot 1 cs. habbá vert tejszínnel lazítjuk, teszünk bele egy kis rumaromát, majd a lapok közé töltjük, közben megszórva a mazsolával. A többi tejszínhabporból vert tejszínhabbal, cukorgyönggyel, és csokoládéforgáccsal dúsan díszítjük.

13. lobo1 (válaszként erre: 12. - B0fafa2b64)
2009. szept. 30. 19:11
oké leírom, de még előtte lefektetem a gyerekeket. ;-)
12. b0fafa2b64 (válaszként erre: 11. - Lobo1)
2009. szept. 30. 19:08
szerintem az is jöhet! (Én legalább is örülnék neki!) előre is köszönöm!
11. lobo1
2009. szept. 30. 19:06
Nekem van egy olyan receptem amit nem kell sütni, babapiskóta van benne. Ha gondolod szívesen leírom.
10. salabakter (válaszként erre: 4. - 71e454bee5)
2009. szept. 30. 19:01
Olyan messze van az "igazitól",mint Makó Jeruzsálemtól:)
2009. szept. 30. 18:54

Orosz krémtorta


Hozzávalók (-):


A díszítéshez:

2 dl tejszín kemény habja

2 dkg porcukor

5 dkg mazsola vagy cukrozott gyümölcs

A krémhez:

2 dl tejszín

5 dkg mazsola

1 citrom reszelt héja

20 dkg vegyes, apróra vágott cukrozott gyümölcs

1 mokkáskanál vaníliás cukor

10 dkg kristálycukor

1 vaníliás pudingpor

2,5 dl tej

A piskótához:

1 citrom reszelt héja

12 dkg liszt

12 dkg kristálycukor

6 tojás



Elkészítése:

A tojássárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverem, majd a tojásfehérjét a fennmaradó cukorral kemény habbá verem. A habot óvatosan hozzáadom a cukros tojássárgájához, majd fakanállal, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverem a lisztet és a reszelt citromhéjat. A tortaformát kibélelem vagy kikenem, beleöntöm a tésztát, és előmelegített, kb. 160 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöm. Ha megsült, kiveszem a formából, majd ha teljesen kihűlt, három lapra vágom. A krémhez a tejet, a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot állandó keverés közben sűrűre főzöm. Amikor kihűlt, hozzákeverem a cukrozott gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a keményre vert tejszínhabot. Ezzel megtöltöm a tortát, a maradékkal bekenem az oldalát és a tetejét, majd hűtőbe teszem. Díszíteni közvetlenül tálalás előtt érdemes!

8. b0fafa2b64 (válaszként erre: 7. - 71e454bee5)
2009. szept. 30. 18:22

Óhjaj köszönöm! :)


(Bocsánat, hogy így bepofátlankodtam a fórumba... :) )

7. 71e454bee5 (válaszként erre: 6. - B0fafa2b64)
2009. szept. 30. 18:15
Persze, van más receptem is, de a mézeszserbó pont nincs meg. Viszont vagy egy nagyon jó zserbó receptem, majd leírom. Ha bármilyen recept kell csak szólj. :)
6. b0fafa2b64 (válaszként erre: 4. - 71e454bee5)
2009. szept. 30. 18:10

Ezt én is megcsinálom... köszönöm! :)

Cukrázati? Hmmm más recepted is van így? Pl.: Mézeszserbó?

2009. szept. 30. 18:07
ja és mielőtt kiszednéd a formából, legalább 2 órát dermeszd a hűtőben!
2009. szept. 30. 18:05

Szia! Az az első, hogy a krémhez a 10g zselatint 1 dl vízzel összekeversz, és hagyod duzzadni, amíg meg nem csinálod a krémet. Csinálsz egy világos piskótát, azt 3-ba felvágod, utána csinálsz egy krémet: 1 pudingkrémet, receptje: 5dl tej, 70g pudingpor, 115g cukor, 10g van.cukor. A tejet a cukorral felforralod, de előbb a pudingport elkevered pici tejjel, ha felforrt a tej, beleöntöd a keveréket, és habverővel keverd, akkor nem lesz csomós!:)

Ezt kihűtöd. ezt elkevered 75ml rummal , tehetsz bele vízben felforralt mazsolát is (35g) és egy pici cukrozott narancshéjat. Felvered a fél liter hideg tejszínt, egy picivel jól elkevered a krémet, beleöntöd a megduzzasztott, mikróban felolvasztott zselatint, elkevered, majd az összes tejszínhabbal lazán összekevered. 3 részre osztod a krémet, de csak úgy szemre, és betörtöd a tortát, a külsejét pedig tejszínhabbal körbekened, díszíted. Könnyebben ki tudod szedni a tortát, ha zsírpapírt teszel a tortakarika oldalába és úgy töltöd be.

Sok sikert, remélem érthető volt.:) Ja és ez cukrászati recept!

3. vkj77 (válaszként erre: 2. - Kitti77)
2009. szept. 30. 17:53
Szia!Nekem van valahol.Lehet te nem ilyenre gondolsz,mert az enyémhez piskóta kell,tejszin,zselatin,barack.Rétegezni kell,és utána kiborítani.Rendes torta lesz.Bár az igazság az,hogy nem mindig a legszebb,ha nem egyenletesen rakjuk,de nem kell hozzá vaj,csak tejszin és zselatin.Viszont nagyon finom!Ha érdekel,írj már és megkeresem.
2009. szept. 30. 17:44

Hétvégére sütnék egy tortát , a szülinaposnak a kedvence , de nem szeretnék rosszat csinálni.

Előre is köszi.

2009. szept. 30. 17:43
Tud valaki kiprobált Oroszkrém torta receptet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook