Tud valaki kiprobált Oroszkrém torta receptet? (tudásbázis)
Orszkrémtorta (sütés nélkül)
Hozzávalók:
25db babapiskóta
1 csomag vanília ízű krémpor
1 cs vaníliás cukor
3 dl tej
10 dkg vaj
4 dl tejszín
1/2 dl rum
10 dkg mazsola
15 dkg apróra vágott sárgabarack
15 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj
Díszítéshez:
1 csomag habfixáló
1 evőkanál porcukor
6dl tejszín lehet kevesebb is
cukrozott gyümölcs
nagy meggybefőtt
A mazsolát és a barackot a rumba beáztatjuk. A krémport a tejjel és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd 5 percig állni hagyjuk, majd ismét habosra verjük. Majd puha vajjal simára dolgozzuk. A habbá verjük a tejszínt és óvatosan beledolgozzuk. A tortaformát folpackkal kibéleljük és hideg vízzel kiöblítjük, az aljára vékony krémet simítjuk. Erre a babapiskóta egy harmadát fektetjük és a rumba áztatott gyümölccsel megszórjuk. A maradék krém felével megkenjük. Erre jön a piskóta, majd a gyümölccsel megszórjuk. A krém maradékával betakarjuk és ezt is gyümölccsel megszórjuk. A maradék piskótát a tetejére fektetjük, kissé rányomkodjuk. 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A forma szájára tálat borítunk és az egészet megfordítjuk, hogy a torta teteje az aljára kerüljön. A folpackot lehúzzuk róla és a díszítésre szánt tejszínt habfixálóval és a porcukorral felverjük és a tetejére kenjük. Cukrozott gyümölccsel és meggybefőttel díszítjük.
Ezt tényleg így tanítják....illetve tanították annak idején.....
én is így készítem csak nem zselatinnal hanem habfixálóval
Oroszkrémtorta (sütés nélkül)
Hozzávalók (-):
1 tasak habfix
20 dkg cukrozott gyümölcs
10 dkg mazsola
1 dl rum
15 dkg kristálycukor
1 db tojássárgája
1 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg vaj vagy sütőmargarin
6 dl tejszín
1 evőkanál zselatin
0,5 dl víz
25-30 db babapiskóta (kb)
1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A mazsolát leöblítjük és rumba áztatjuk. A cukrot a tojássárgával alaposan kikeverjük, a tejjel felengedjük, és gőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük, és ha kihűlt, a vajjal vagy sütőmargarinnal habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük, és a rumot is a krémbe dolgozzuk. A zselatint a fél deci hideg vízben simára keverjük, majd langyosra hűtve a krémbe szűrjük. A tejszín felét habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk. A cukrozott gyümölcsöt apró kockára vágjuk. Egy 22 cm átmérőjű, kerek tortaformát sütőpapírral vagy folpackkal kibélelünk, hideg vízzel kiöblítünk. Az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, cukrozott gyümölccsel és mazsolával megszórjuk. Erre krémet simítunk, majd rá ismét babapiskóta, cukrozott gyümölcs, mazsola kerül. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalókból tart, a tetejére babapiskóta kerüljön. Két órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd a tortát tálra borítjuk, a papírt vagy fóliát lehúzzuk róla. A maradék tejszínt a habfixel és a porcukorral habbá verjük, és a tortát bevonjuk vele. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Oroszkrém torta-sütés nélkül
Hozzávalók (-):
20-25 db babapiskóta
10 dkg mazsola
1 dl rum
15 dkg cukor
1 tojássárgája
1 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg vaj vagy sütőmargarin
5 dl tejszín
1 evőkanál zselatin
0,5 dl víz
1 csomag habfixáló
1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A mazsolát a rumba áztatjuk. A cukrot a tojássárgájával alaposan kikeverjük, tejjel felengedjük, és gőz felett kevergetve sűrű krémmé főzzük. Vaníliás cukorral ízesítjük, ha kihűlt a vajjal vagy sütőmargarinnal habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük, a rummal együtt a krémhez adjuk. A zselatint a vízben feloldjuk, majd kevergetve fél percig forraljuk. Langyosra hűtve adjuk a krémhez. A tejszín felét habbá verjük és azt is a krémhez adjuk. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, majd krém, aztán piskóta, megint krém, amíg a hozzávalókból van. A babapiskótát érdemes előtte langyos tejbe forgatni, hogy megpuhuljanak. A tetejére piskóta kerüljön. Az egészet 2-3 órára hűtőbe rakjuk, majd tálra borítjuk, és a papírt lehúzzuk róla. A tejszín másik felét porcukorral és a habfixálóval habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. Tetejét csokireszelékkel díszítjük.
Oroszkrém torta
Hozzávalók (-):
Tortalap hozzávalói:
csipet só
8 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
24 dkg liszt (rétes)
4 tojás
Krém hozzávalói:
6 dkg porcukor
1 l növényi tejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
tetszés szerint mazsola
tetszés szerint rum
Elkészítése:
Piskóta elkészítése: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, s apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzáadjuk a cukros masszához (elektromos habverővel). Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot is. Az alján sütőpapíral kibélelt kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben készre sütjük. (Nekem azért lett ilyen magas a tortám, mert két tortalapot csináltam, mivel nagy tortaformám van!) Krém elkészítése: a pudingport a megszokott módon elkészítjük, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a porcukrot, és a 3/4 részét belekeverjük a kikevert pudingba (a pudingot akár le is turmikszolhatjuk, így még szebb lesz a krémünk). A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Rétegenként megszórjuk rumba áztatott mazsolával és narancshéjjal. A torta oldalára tejszínhabot kenünk, és a tetejét tejszín bubokkal díszítjük.
Oroszkrém torta
Hozzávalók (-):
Piskóta:
6 db tojás
20 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
6 ek. víz
Krém:
rum
1 marék mazsola
1 marék mediterrán mix
2 cs. vaníliás pudingpor
7 dl tej
6 ek. cukor
5 dl növényi eredetű tejszín
2 dl állati eredetű tejszín
Elkészítése:
A piskótához a tojás fehérjét egy nagyobb tálba tesszük, a sárgáját egy kicsibe. A fehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk a cukrot, továbbverjük, beletesszük a tojások sárgáját, keverjük, kis idő után 6 ek. vizet adunk hozzá, ezután 20 dkg lisztben a sütőport elkeverjük, az egészet összekeverjük. Ha van sütőpapír, akkor azt teszünk a tepsibe, ha nincs, akkor kizsírozzuk vagy sütőmargarinozzuk, lisztezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 40 percig (tűpróbáig) sütjük. A krémhez a mixet és a mazsolát rumos meleg vízbe beáztatjuk. A pudingporokat a cukorral a tejben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mixet, a mazsolát és rumot, ízlés szerint. A tejszíneket összeöntve felverjük, 2/3-át a pudinghoz keverjük, a többit félretesszük a díszítéshez. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, elosztjuk benne a krémet, úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Darált dióval vagy mogyoróval borítjuk az oldalát. Tetejét tejszínhabbal, gyümölccsel díszítjük.
Oroszkrém
Hozzávalók (-):
6 tojásos piskóta
4 cs tejszínhabpor
1/2 dl tej
1 cs pudigpor (1/2 tejjel felfőzve)
5 dkg mazsola, megfőzve
rum, vagy rumaroma
csoki, cukorgyöngy a díszítéshez
Elkészítése:
A megsült piskótát háromba vágjuk, az alsó lapot meglocsoljuk rummal. A megfőzött pudingot 1 cs. habbá vert tejszínnel lazítjuk, teszünk bele egy kis rumaromát, majd a lapok közé töltjük, közben megszórva a mazsolával. A többi tejszínhabporból vert tejszínhabbal, cukorgyönggyel, és csokoládéforgáccsal dúsan díszítjük.
Orosz krémtorta
Hozzávalók (-):
A díszítéshez:
2 dl tejszín kemény habja
2 dkg porcukor
5 dkg mazsola vagy cukrozott gyümölcs
A krémhez:
2 dl tejszín
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
20 dkg vegyes, apróra vágott cukrozott gyümölcs
1 mokkáskanál vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
1 vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
A piskótához:
1 citrom reszelt héja
12 dkg liszt
12 dkg kristálycukor
6 tojás
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverem, majd a tojásfehérjét a fennmaradó cukorral kemény habbá verem. A habot óvatosan hozzáadom a cukros tojássárgájához, majd fakanállal, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverem a lisztet és a reszelt citromhéjat. A tortaformát kibélelem vagy kikenem, beleöntöm a tésztát, és előmelegített, kb. 160 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöm. Ha megsült, kiveszem a formából, majd ha teljesen kihűlt, három lapra vágom. A krémhez a tejet, a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot állandó keverés közben sűrűre főzöm. Amikor kihűlt, hozzákeverem a cukrozott gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a keményre vert tejszínhabot. Ezzel megtöltöm a tortát, a maradékkal bekenem az oldalát és a tetejét, majd hűtőbe teszem. Díszíteni közvetlenül tálalás előtt érdemes!
Óhjaj köszönöm! :)
(Bocsánat, hogy így bepofátlankodtam a fórumba... :) )
Ezt én is megcsinálom... köszönöm! :)
Cukrázati? Hmmm más recepted is van így? Pl.: Mézeszserbó?
Szia! Az az első, hogy a krémhez a 10g zselatint 1 dl vízzel összekeversz, és hagyod duzzadni, amíg meg nem csinálod a krémet. Csinálsz egy világos piskótát, azt 3-ba felvágod, utána csinálsz egy krémet: 1 pudingkrémet, receptje: 5dl tej, 70g pudingpor, 115g cukor, 10g van.cukor. A tejet a cukorral felforralod, de előbb a pudingport elkevered pici tejjel, ha felforrt a tej, beleöntöd a keveréket, és habverővel keverd, akkor nem lesz csomós!:)
Ezt kihűtöd. ezt elkevered 75ml rummal , tehetsz bele vízben felforralt mazsolát is (35g) és egy pici cukrozott narancshéjat. Felvered a fél liter hideg tejszínt, egy picivel jól elkevered a krémet, beleöntöd a megduzzasztott, mikróban felolvasztott zselatint, elkevered, majd az összes tejszínhabbal lazán összekevered. 3 részre osztod a krémet, de csak úgy szemre, és betörtöd a tortát, a külsejét pedig tejszínhabbal körbekened, díszíted. Könnyebben ki tudod szedni a tortát, ha zsírpapírt teszel a tortakarika oldalába és úgy töltöd be.
Sok sikert, remélem érthető volt.:) Ja és ez cukrászati recept!
Hétvégére sütnék egy tortát , a szülinaposnak a kedvence , de nem szeretnék rosszat csinálni.
Előre is köszi.
További ajánlott fórumok:
- Nem tud valaki valami kipróbált húsos-cukkinki receptet?
- Tud valaki kipróbált, finom sütőtökös bögrés süti receptet?
- Sárgadinnye dzsem receptet keresek, amit már kipróbáltál, és bevált
- Tud valaki 100%-osan kipróbált, tuti finom, puha krumplis pogi receptet?
- Tudtok nekem ajánlani kipróbált (és bevált) kukoricás kenyér receptet?
- Írnátok nekem, tuti KIPRÓBÁLT és bevált tojásmentes piskóta tészta receptet, illetve tejmentes torta tölteléket és bevonatot?