Tud valaki jó kis játéktippet ami kisebb társasággal játszható? (beszélgetős fórum)
Mi is szoktunk ilyet játszani, nálunk "BAS" a neve! :) Pont helyett régi pénzeket használunk zsetonnak, pl. mindenki 5 db.-ot vesz maga elé a kör elején, ha nem jól füllent, betesz egyet. Értelem szerűen az nyer akinek marad pénze. Akkor a legjobb, ha többen vagyunk. Pl. buliban éjfél után!:):)
És nagyon-nagyon jó!!!!
köszi szandi! melyik filmben is volt? hogyan veszítsünk el...? már ott tetszett, de a szabályokra abból nem jöttem rá.
a kockásat én is ismerem, régen játszottuk. lehet, h totál hülyeség, de nem bás a neve? :) és a párokra mondják, h 2bás, 5bás...?
Lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de játék közben gyorsan felfogható.
És lehet gondolkozni, hogy kinek hogy áll a szeme, amikor hazudik.
Kell hozzá: 2 dobókocka, egy nem átlátszó pohár (műanyag jobb), és sok egyforma valami pontszámításhoz. (pl. ruhacsipesz, gyufaszál,üveggolyó, stb...)
Mindig úgy kell dobni, hogy a poharat megrázzuk (kockástól), majd lecsapva óvatosan felemeljük. Csak a dobó lássa.
Most jön a neheze:) a két kockán lévő számból egy kétjegyűt kell csinálni, de mindig a nagyobbat tesszük előre. (kiv. ha egyformák)
Így jönnek nagyság szerint sorba: (a legkisebb a 21 lenne, de épp ezért ez lesz az absz. nyerő)
31, 32, 41, 42, 43, 51, 52, 53, 54, 61, 62, 63, 64, 65, (most jönnek a párok) 11 (=1pár), 22, 33, 44, 55, 66, 21
Mindenkinek egymás után egyre nagyobbat kell dobni (vagy legalább hazudni). A köv. ember eldöntheti, hogy elhiszi vagy nem. Ha elhitte, megy tovább a játék, ha nem, meg kell mutatni. Ha igaza volt, mert hazudott a dobó, a dobó kap egy pontot (mi sosem írjuk - erre vannak a mütyürök), ha nem, akkor ő.
Meg kell egyezni, hogy x pont után mi történik. Mi sokszor mosogatásban játszunk. Kirakjuk a gyufásdobozt, és addig játszunk, amíg el nem fogynak a gyufák, akinek a legtöbb lesz, az mosogat. Én szeretem, mert nem veszíthetek. :)
azt hogyan kell???
mármint nem hazudni, hanem hazudóst játszani:D
dobókockával - hazudós
Nálunk mindig nyerő, 6 évestől 66 évesig jó! :)
kamu:
francia kártyát mkinek arányosan teljes egészében szét kell osztani és a lényeg h elfogyjon az összes lap a kezedből :)
ha már a lapok szét lettek osztva,akkor vki lerak 1lapot fejjel lefelé úgy,h mondja mi az
így kell körbehaladni sorba rakva a lapokat,persze lefordítva(A,2,3,4,5,6,7,8,9,10,J,Q,K,A,2,3,...)
ha nincs is olyan lapod,ami következne,akkor is bármit lerakhatsz,csak ne jöjjenek rá h kamuzol
a lényeg,h a soron következő számot mond akármit is raktál le
kört bármikor bárki megszakíthatja,ha úgy gondolja,h más kamuzott
ilyenkor bemondja,h kamu és felfordítja az utolsó lapot -->ha tényleg kamu volt,akkor az viszi az összes addig berakott lapot,aki kamuzott
viszont ha igazat mondott,akkor az,aki bemondta a kamut
és mindig attól indul újra a kör,aki vitte a kártyákat
kezdésnek pedig bármilyen lapot be lehet tenni
a Jolly pedig mindent helyettesít
ha elfogytak a lapjaid nyertél!
és mind1 hány ember játsza
:) :) :)
nem ismerkedős buli lesz :)
csak barátok (párban)
Az ország városra gondoltál ugyi?
Fel kell mindenkinek irni egy papírra, hogy ország, város, fiú, lány, állat, növény, tárgy (ez az alap) és lehet nehezíteni, hogy híresember, folyó, hegy/hegység, stb.
A/4 lapon fektetve, és vízszintesen meg húzzátok a sorokat. Van valaki, aki elkezdi mondani az ABC-t, valaki megállítja és azzal a betűvel kell írni a fent felsoroltakat. Ha van olyan ami másnál is szerepel, azt ki kell húzni. Minden olyan válasz, ami másnál nincs, 1 pont. A sor végén érdemes összegezni a saját pontokat, és mikor betelik a papír, vagy megunyjátok, akkor akinek a több pontja van az nyer.
Hű, remélem jól írtam le, de rövidebben nem ment volna:D
Jó szórakozást!
Ki vagyok én?
2-3 fő is játszhatja.
a kártya 2.en is élvezhető
Vagy én anno imádtam ország-várost játszani is:) Éljen a retro:D
activity :) Nálunk már ez megy 1 éve, ha összejövünk. Próbáltuk 18-as karikásat is:) Annyira azért nem jött be, a sima jobb:) Meg kártyázni is szoktunk.
Holnap sztem ugyan ezeket fogjuk játszani mi is:)
Sziasztok!
Holnapra régen látott barátokat várunk (ittalvós) és az esti program nem feltétlenül lerészegedés lenne...
ha van vkinek jó kis ötlete mivel lehet még vidámabbá tenni az estét szívesen várom!
Köszi :)
További ajánlott fórumok:
- Adva van egy ötbetűs szó, egy betűt elvéve vagy hozzáadva írjuk be a következőt! Egyedül is játszható!
- Tudnátok segíteni Wizz Air kérdésben?Aki repült már ezzel a légi társasággal az segítsen!
- Mikor az ember egy női társasággal bulizik, akkor illik a számlát állni?
- Ha kiengedem a ketrecéből szobatiszta oroszlánfejű törpenyuszimat, mit játszhatok vele?
- Tudnátok ajánlani valami jó játékot 9 éveseknek, ami egy szülinapi bulin játszható.
- 10-15 fős társasággal szeretnénk busszal Görögbe utazni. Hogy szervezzük meg?