Tud valaki házilag elkészíthető hámlasztót? (tudásbázis)
Kémiai vagy fizikai hámlasztót szeretnél? Egy régi szépségápolással foglalkozó könyvben találtam ezt a receptet:
2 dkg friss élesztő
1 mokkáskanál kukoricaliszt
aludttej (kefír/joghurt) savójából annyi, hogy sűrűn krémes maszsát kapjunk.
Arcra felkenni teljes szárídásig, ezalatt a savó savtartalma kémiai hámlasztást végez, aztán finoman, körkörös mozdulatokkal ledörzsölni (kukoricaliszt szemcséi radíroznak). Nekem bevált.
Konyhasó, kevés tejjel pépesítve, ez a kevésbé kényes helyekre, pl. lábra.
Porcukor olajjal 1-2 percig masszírozom a péppel az arcomat. Ingyen van, és a végeredmény ugyanaz, mint egy drága bőrradírral.
Ezek nekem beváltak. A hámlasztásra.
Igen,ezt próbáltam már egyszer nagyon jó! :D
Észrevettem,hogy az egyik lábszáramon 1 hónapig nem nött ki szőr,pedig borotváltam akkor.
Nem tudom hülyeség e,de szerintem nagyon is ettől,mástól nem lehetett. :))
a legolcsóbb , nem finomított, nem jódos meg akármilyen sót megveszed és fürdésnél egy marékkal végigradírozod magad.
Nagyon jót tesz a bőrnek!
Rendszeresen használok bőrradírt,de nekem nem segít! :(
Neked milyen sötét foltjaid voltak?
A lábamon elég csúnya a bőr.
Benött szőr,sebek,hegek...
A benött szőrt már évek óta gombostűvel piszkálom addig,míg ki nem jön. Hülyeség,de "függő" lettem.
Ez nagyon megviselte a bőrömet és nagyon ronda. Nem szeretem mutogatni!
Jó lenne valami házi praktika,ami "leviszi" a lábamról ezt a régi bőrt..
Krém,stb... (barátságos áron)
További ajánlott fórumok:
- Tudna valaki irni 1 könnyen elkészithető sütit? Talán az lenne a legjobb, ha nem kell sütni.
- Házilag elkészíthető arcpakolások, szépészeti- és ápolószerek
- Tudtok ajánlani házilag elkészíthető hajápolót, hajbalzsamot festett hajra?
- Tudtok ajánlani olyan oldalakat, ahol teljes kiőrlésű pékáruk házilag elkészíthető receptjei találhatóak?
- Milyen házilag elkészíthető bőrradírt ajánlotok?
- Olyan házilag elkészíthető - egészséges -kenyér receptet keresek amelyhez kell tönkölyliszt és magvak. Tudtok ilyet?