Milyen házilag elkészíthető bőrradírt ajánlotok? (tudásbázis)
barnacukor+méz
de ha túl ragacsosnak találod,akkor nem mézzel,hanem joghurttal is jó.
Egy élesztő felét keverd ki 1-2 kanál tejjel. Úgy, hogy pépes legyen. Pici tejet adj az élesztőhöz és ha nem elég krémes adj hozzá még.
Ezután ezt a krémet kend az arcodra és hagyd megszáradni. Ezután szépen radírozd le, azután langyos vízzel mosd le. Régi recept, de jó!
Igen, ezt olvastam a minap :)
Köszi
Csak nem tudom honnan szerezhetnék be citromolajat...
Isteni bőrradír házilag
Két kanál cukorhoz adj annyi olívaolajat, hogy jó nedves legyen és cseppents bele 3 csepp citromolajat. Ezzel dörzsöld át jól a bőrödet.
Utána nem szabad szappannal lemosni, csak vízzel öblítsd le és itasd le róla a nedvességet. Olyan finom, puha és illatos lesz a bőröd, mint a babapopsi! :)
A citromolajat a növény héjából préselik ki hidegsajtolással. Azon túl, hogy finom illata van és ideális a lakás és a WC levegőjének frissítésére, fertőtlenítőszernek is ideális (elpusztítja a gombákat, baktériumokat és a vírusokat is). Nagyon jó hörghurutra, köhögésre vagy torokfájásra, elállítja a sebek vérzését. Csökkenti a vérnyomást, erősíti az érfalakat, csillapítja a lázat.
Bőrápolásra is nagyon alkalmas: rendbehozza a zsíros, pattanásos bőrt, serkenti a vérkeringést, így a narancsbőr ellen is hatásos illóolaj. Felfrissíti az öreg bőrt, és mint ahogy ebben a receptben is ajánlottuk, segít eltávolítani a hámpikkelyeket és megújítja azokat.
Egy-egy helyen nagyon száraz és hámló a bőr az arcomon és gondoltam kipróbálnék valami bőrradírt, hátha segít. Olvastam valahol, hogy durva só+olíva olaj, egy másik helyen azt, hogy sima tengeri só+olíva olaj+citromolaj, egy másik helyen cukor+olíva olaj+citromlé...Szóval próbált-e már valaki ilyesmit készíteni? Tud valaki pontos receptet adni? Adagokkal meg mindennel.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Házilag elkészíthető arcpakolások, szépészeti- és ápolószerek
- Tud valaki otthon is elkészithető bőrradírt?
- Tudtok ajánlani házilag elkészíthető hajápolót, hajbalzsamot festett hajra?
- Tudtok ajánlani olyan oldalakat, ahol teljes kiőrlésű pékáruk házilag elkészíthető receptjei találhatóak?
- Tud valaki házilag elkészíthető hámlasztót?
- Olyan házilag elkészíthető - egészséges -kenyér receptet keresek amelyhez kell tönkölyliszt és magvak. Tudtok ilyet?