Tud valaki otthon is elkészithető bőrradírt? (tudásbázis)
Finom só olivaolajjal.
Finombőrű szőkéknek (abszolút nem pejoratív, nekik tényleg vékonyabb a bőrük) nem ajánlott. A többieknek is inkább csak a testre. Arcra ne.
Kipróbáltam, brutális volt a hatás. Utána valami nagyon kímélős-babás-vitaminos tusfürdővel füröbtem le. Ami persze rögtön kinyírhatta az oliva jórészét, de tetszett a végeredmény.
Én joghurba szoktam uborkát reszelni, rakok bele egy kis mézet is (állítólag táplálja a bőrt is) és cukrot. Annyit, hogy kellemes pempőke legyen.
De csak ritkán vesszem rá magam a házi gyártásra.
én testradirt ajánlanék, pl barnító krémek előtt célszerű használni:1-2dl finomsó és uannyi olivaolaj keveréke
sok sikert!!
Szerintem ne dörzsöld rá szárazon a cukrot se..
igaz én ezt vettem, de nekem van itthon sós, és cukros radirom is, és olajjal van elkeverve,igy nem sérted meg annyira bőrt, nem dörzsölöd agyon...azért óvatosan! Egy kis babaolajjal kikevered máris könnyebb lesz radirozni...
Én ezekkel szoktam heti szinten ledörzsölni a combjaimat, karjaimat, lábfejemet, kéz és arc részt...iszonyat puha selymes lesz utána:)
Mélytisztító gyümölcsmaszk
Hozzávalók: 2 dl joghurt, 1 sárgarépa, fél őszibarack (nem befőtt!), fél uborka
A répát, barackot és uborkát vágjuk kis darabokra és a joghurttal turmixoljuk össze (nem baj ha híg lett!). Vigyük fel az arcbőrre és pihenjünk vele 10 percig, majd alaposan mossuk le.
a sárgarépa gyulladáscsökkentő,bőrnyugtató hatású
az uborka,felfrissíti és tisztítja a bőrt, bőrnyugtató hatású
az őszibarack gyümölcssavak lágyítják a bőrt, bőrnyugtató hatású.
Rózsás frissítő maszk.
Hozzávalók: 2 dl joghurt, 6 friss vörös rózsa sziromlevelei, 2 evőkanál babahintőpor
Keverjük össze a hozzávalókat, és a rózsás krémet kenjük fel a tiszta arcbőrre, hagyjuk fent tíz percig. Lehet, hogy enyhe bizsergést fogsz érezni, nem baj, ez azt jelenti, hogy a rózsaszirmok működésbe léptek. Fontos, hogy a szem környékére ne kerüljön a maszkból! Végül alaposan mossuk le.
a rózsaszirom, kisimítja és puhává teszi az arcbőrt,tisztító hatású,a hintőpor,ásványi anyagokat tartalmaz, felszívja a felesleges zsírt a bőrről
(a neten találtam,de nekem bevált 1-2 honapban 1x használom)
Tuti bőrradír
Fél deci sűrű tejfölben elkeversz 1-2 evőkanál nagyszamű kristálycukrot.
Radíroz is és ápol is.
Egy kis pohár barnacukor, bele pár csepp (5-10) eukaliptusz olaj, és egy kanál oliva olaj.
Szerintem tök jó, és frissitő, na meg vérkeringés frissítő is. (Ugyanez egyébként fahéjolajjal is eljátszható...)
További ajánlott fórumok:
- Tudna valaki irni 1 könnyen elkészithető sütit? Talán az lenne a legjobb, ha nem kell sütni.
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Herpeszre tudtok valami otthon elkészíthető gyors, hatásos kencét?
- Gyorsan elkészíthető, finom sütik receptje után érdeklődöm! Tud valaki ilyeneket?
- Milyen házilag elkészíthető bőrradírt ajánlotok?
- Otthon elkészíthető, tápláló arcpakoláshoz szeretnék receptet, normál-zsíros bőrre.