Toxoplazma fertőzést kaptam macskától! (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Elméletileg aki egyszer elkapta az védett. Ezért nézik terhességnél, ott az a jó hír ha van antitested tehát átestél már a fertőzésen. A magzatra veszélyes.
Én csodálkoztam a legjobban hogy negatív voltam még tavaly is, pedig mindig volt ágybajárós macskám, és mindig legelek a kertben mosatlan vagy épp csak leöblített zöldséget, gyümölcsöt.
Toxémiám nekem is volt.
Mondjuk csak egy héttel kellett előbb kiszedni.
Ez nem inkább toxémia? Anyu is az volt húgommal. Ödémásodott, magas vérnyomás, lepény elhalás és a gyerek már az utolsó x hétben csak fogyott. Húgom természetes úton született, 3-4 héttel előbb, 2,4 kg-val.
Toxoplazma a gyerek idegrendszerét károsíthatja, tipikusan a szemét, hallását, esetleg agykamra tágulatot okoz.
Egy toxos macska egész élete során cca 2 azaz kettő hétig fertőz. Ennyi kell, hogy az immunrendszere lenyomja. Akkor ürít újra kórokozót ha az immunrendszere drasztikusan legyengül.
Mindig is voltak macskáink, ágybajárósak, általában én tisztítom az almot, a közelmúltban góckutattak mindenre is. Sem most, sem a 38 évem alatt soha nem voltam toxos (sem egyéb kutya- vagy macskanyavalyás). Ennyit a halálos kórokat terjesztő macskákról.
Ugyan ezt akartam én is írni!
Ha nem nyalogatja a macskát, és nem takarítja utána a kakit, akkor lényegében teljesen esélytelen.
Én a terhességem idején negatív voltam Toxoplazmára, de a macska ettől függetlenül velem aludt. Kezet mostam gyakran macskázás után, na meg én is jobban odafigyeltem az ilyen zöldség gyümölcs dolgokra.
További ajánlott fórumok:
- Gombás fertőzést kaptam egy sráctól! Meg fogom bosszulni, kérdés hogyan?
- Terhesség alatt hogyan veszem észre, ha megfertőződtem a toxoplazmózissal?
- Kaphat-e el fertőzést a magzat a háziállatoktól a terhesség idején?
- A toxoplazmának milyen veszélye van, ha terhesség alatt kapom el?
- Nőgyógyászati probléma! Tudna valaki segíteni, hogy a gombás fertőzést mivel tudnám kezelni?
- Gombás fertőzést a terhesség 10. hetében mivel lehet kezelni?