Gombás fertőzést a terhesség 10. hetében mivel lehet kezelni? (tudásbázis kérdés)
én is ki fogom próbálni, háziorvosom is ajánlotta!
baromi drágák ezek a készítmények!
A hüvely flórájának visszaállítására létezik egy végtelen egyszerű dolog, amit minden gyógyszertárban meg lehet vásárolni pár száz forintért. A neve: tejsav. Már az első lemosás, irrigálás érezhető változást hoz.
Vásárláskor e felejtsétek el megkérdezni, hogy milyen hígításban ajánlott a használata!
Kismamák pedig mindig konzultáljanak az orvosukkal bármi új gyógyszer/szer használata előtt!
Egyébként várandósan én sem kísérleteztem, csak szoptatás alatt, mert már elegem volt, hogy a canesten lósz.rt sem használt - mondjuk pocakon sem!, pimafucint már szoptatáskor kaptam - az két hónapra tett helyre, aztán újra kijött
Szóval ahogy írtam ezek a hüvelyflóra helyreállító készítmények nemigen használnak, ha már kint van a gomba, vagy bakteriális a fertőzés. Egyébként bakteriális fertőzés vetélést is okoz!!! A gomba nem fog, azzal csak az a veszély, hogy a hüvelyflóra gyenge, gyulladásban van a gomba miatt, és így könnyebb megfertőződik a nő mással pl. valamilyen baktériummal, és akkor tényleg már gond van.
Szóval irány a doki, de ezt már írtam az elején is. Amit fog írni, attól elmúlik, aztán majd visszajön, de ez sajnos ilyen, ez a kilenc hónap. Ha erős a immunrendszered, akkor jó eséllyel visszaszorítja a gombát, én 25 hónapig szoptattam, a végén gyakorlatilag már minden ciklusban kint volt... gondolom addigra úgy le volt gyengülve.
Próbáld meg, de ha 1-2 napon belül nincs javulás, Canestenezz, vagy amit a doki mond.
Pláne, ha valamiért a szex sem javasolt, akkor nem vagy 100%-os. Én veszélyeztetett vagyok, és nagyon komolyan vették a gombás fertőzést, ilyenkor nem szabad a "nem javasoljákkal" foglalkozni. A betegségeket meg kell gyógyítani. Én mindig beszedtem antibiotikumot, meg bármit, amit az orvos - a terhesség tudtával természetesen - felírt. Sőt, még volt életmentő műtétem, altatásom is terhesen... Az se javasolt, de az anyai szervezet úgy van kitalálva, hogy ezeket a lehető legnagyobb mértékben kiszűri. Persze feleslegesen nem kell gyógyszerezni, de a legtöbb dologra azért van ráírva, hogy nem lehet, hogy ne lehessen mégis esetleg perelni. Pedig a valóságban a "betegségtől" sokkal nagyobb az esélye, hogy bajod legyen, mint a gyógyszertől. Persze az orvossal mindig konzultálni kell, az nem kérdés..
Nekem is volt, többször is.
Canestent, Pimafucint kaptam rá hüvelykúpot, + krém..
Nem a legjavasoltabb ilyenkor, de mivel ezek a fertőzések nagyban növelik a vetélés, koraszülés kockázatát, sokat nem érdemes vele szórakozni, ki kell irtani..
Ha meg van szex, akkor az embert is kezelni kell, mert nagon vissza lehet kapni.
Csajok!
Most jövök a védőnőtől és ő ajánlott egy gyógyhatású készítményt, Genia 92 a neve.Azt mondta ezt nyugodtan lehet alkalmazni,mert gyógynövényes alapanyagokból van. Kérdésem, hogy valaki használta a 12. hét előtt?
Nekem terhesség alatt végig volt gombám és ugyanezt mondta az orvos, mint neked. Szerintem várd meg a 12.hetet és utána "zaklasd" újra a dokit. Egyébként a legjobb intim mosakodó erre a Saforelle, valamennyire enyhíti a tüneteket.
Egyébként valószínüleg újra és újra ki fog jönni, mert a terhesség miatt gyengült az immunrendszered.
Szép babavárást kívánok!
Nekem is volt a terhesség elején és nem Canestent adott rá a doki!!!Úgy tudom azt nem javasolják!Receptre írt fel kúpot,de a nevére már nem emlékszem.
Nekem sem volt problémamentes a terhesség-előtte 1 évvel vetélésem is volt-és bevérzés is volt a placentán...de attól függetlenül a gombát kezelni kell.De csakis azt tedd amit az orvos mond!
Ami biztos:csak intimlemosót használj-nekem nem mindegyik fajta jött be-és próbálj meg kevesebbet cukrosat fogyasztani.
Sok az okos... :-(
Nem véletlenül mondta azt a doki, hogy türelem.
A Canesten nem igazán ajánlott a terheseknek, főleg az elején!
hallgass a dokira, ne pedig az itteni felelőtlen tanácsokra.
Ha gombás fertőzés, sajnos nekem vagy négyszer kijött kilenc hónap alatt a gomba:( - akkor canestent fog tudni adni, mást nem nagyon.
De magadat ne gyógyítgasd, várandósan semmiképpen! aki hajlamos a gombára, az zsigerből tudja,hogy most az jött ki (én ilyen voltam, vagyok), de várandósan elmentem a dokihoz, aki bólintott rá, és canesten. Megjegyzem csak tünetileg fogja kezelni, ha megszülsz és már nem szoptatsz, hatékony akkor lehet kezelni, vagy a szervezeted lesz olyan erős és legyőzi.
Menj vissza a dokidhoz, vagy ha nem bízol benne, keress másikat.
De semmiképp ne kövess olyan praktikákat, amiket itt a fórumon beírogatnak.
Nem kötetszem,tényleg!De ha nem lennél terhes akkor is kellene kezelni egy gombás fertőzést!!!Szóval nem nagyon értem a doki hogy mondhat ilyet.Kérdezz másik nődokit.A Canestent szerintem nem hiába lehet recept nélkül venni.Legalábbis nem hiszem hogy olyan erős... Meg a terhességnél jobban oda kell figyelni,mint hogy az ember kísérletezzen!
Jobbulást!!!
Nem értek a témához... de épp pár napja olvastam pont erről egy bejegyzést és ott az ezüst kolloiddal való "irrigálást" (azt hiszem ez az a szó) ajánlotta egy netes doki
(jelzem, az ezüst kolloidra kerestem rá és olvastam el minden bejegyzést)
Nogyogyasszal.
Nekem mindig Can..ten combit javasolt amugy, de feltetlen menj vissza hozza.
További ajánlott fórumok:
- Kaphat-e el fertőzést a magzat a háziállatoktól a terhesség idején?
- Nőgyógyászati probléma! Tudna valaki segíteni, hogy a gombás fertőzést mivel tudnám kezelni?
- Ha a terhesség 15. hetében azt mondja az orvos, hogy fiam lesz, mennyi rá az esély, hogy valóban így van?
- Terhesség 25. hetében mért magas éhgyomri vércukor miatt kell diétáznom?
- Tünetek a terhesség első 4 hetében
- Terhesség alatt természetes gyógymóddal lehet-e húgyúti fertőzést kikúrálni?