Kaphat-e el fertőzést a magzat a háziállatoktól a terhesség idején? (tudásbázis kérdés)
Régi az utolsó hozzászólás, de azért beírok!
Az előttem felsorolt állatok mind veszélyesek!Mikor a húgommal volt terhes édesanyám, volt egy macskánk. Tőle elkapott vmit, pedig nagyon hozzá se nyúlt. Húgom vízfejjel született, 4naposan meghalt. Vigyázni kell nagyon!
Az akinek van állata, nem azért vállalt érte felelősséget, hogy aztán kirakja az utcára!!! Nekem mindig volt állatom, gyerekkoromban is álandóan körülvettek az állatok, sőt, a malacokat kergettem az ólban! Soha nem lett semmi bajunk, mert állatokat tartottunk.A mai napig össze tudom számolni a két kezemen, hogy hányszor voltam orvosnál... Az a baj ezzel a mai generációval, hogy óvják őket még a széltől is! És csodálkoznak, ha a gyerek minden második héten otthon van, mert van valami baja?! Semmi nem erősíti az immunrendszerét, mert nem éri inger!!! Jaaj, kisfiam, ne koszold össze magad, jaj, ne játsz a porban, jaj fúj a szél, vegyél fel sapkát, jaj hideg van, most ne menj ki!
Mi éppen baba-projekten vagyunk, és nem fogom kirakni a macskámat az utcára, mert esetleg beteg lehetek tőle. ugyan úgy felelősségel tartozom iránta, mint a születendő gyermekemért. Meg lehet oldani, hogy macska, vagy egyéb állat mellett tisztaság legyen, és hát feltalálták a gumikesztyűt is.... :) És egyébként sem csak a macskától lehet elkapni, bármelyik állat ürülékén lehet, az utcán, a buszon, a gyümölcsön.... Meg azért néha én is eltudok képedni, hogy egynémelyik ember mennyire igénytelen, és akkor a saját macskámtól tarsak, aki naponta többször mosakodik, és még a talpát is lemossa, ha kijön a budiból? Vagy legyek addig bezárva, míg ki nem hordom a babát?!?!
éN Most csinàltattam vizsgàlatot,és azt mondta az orvos hogy a szervezetem védett,vagyis nyugodtan macsekozhatok,nem lesz semmi gond,ja a teherbeesés csökkenne'?
ÉN akkor estem teherbe amikor a cicàt vettük,ràadàsul a cicust azért vettem hogy nincs babàm,ne unatkozzak,mégis terhes lettem cica mellett,és egészségesek vagyunk
Kérlek segítsetek!!
Rettentően fáj a fejem és nem tudom,hogy mit szabad ilyenkor bevenni!Még csak pár hetes terhes vagyok!Aki tud kérem segítsen ebben!Köszi
Sziasztok!
Kiváncsi vagyok a véleményetekre!Egy kedves barátnőmmet azzal akarják lebeszélni a macskatartásról hog y az olyan illatanyagot termel hogy nehezíti a teherbe esést!Szerintem hülyeség!SzerinteteK????
jajj, már megint egy ilyen macska vs bébi topik?
van/volt már egy pár ilyen....
Nekem erre a kérdésre azt mondta a nődoki, hogy a normális higiéniás feltételek betartása mellett (kézmosás stb) nem jellemző.
Konkrétan úgy fogalmazott: ne nyalogassam a macskát, és ne egyek vele egy tányérból. (Mivel macskánk van, erre vonatkozott a kérdésem is). Na, ezt amúgy sem tenném.
Az óvatosság nem árt, de a túlzott óvatosság sem biztos, hogy indokolt.
Egyértelmű.Nagyon meg van az esély rá.Van aki érzékenyebb,van aki kevésbé.....
Jobb az óvatosság!!!