Törvényileg, emberileg mit tennél? Idegileg kezdek összeomolni. (beszélgetés)
Szia!
Nagyon örülök hogy hírt adsz magadról. Sok sikert és kitartást kívánok, és igen:legyél nagyon boldog!
Puszi, és drukkolok...
Szia!
Ma kaptam meg az első saját jogúmat,minden klappol! anyámmal fél éve nem beszélek,jó ez így...
most már csak lesz valahogy,a nyáron külföldre készülünk költözni. addig gatyafék és tanulás ezerrel!
puszi!
(ébren vagyon,mert holnap nem tudok suliba menni... szombaton szétzúztam a lábujjam,nem bírok járni... úgyhogy itthon magolok)
Szia!
Remélem, nem haragszol...rám sem... Bizonytalan vagyok, vajon sikerül-e?
Tudod a tanácsok azért vannak, hogy ki tudjuk zárni azokat a gondolatainkból.
Sok sikert!
Puszi.(szeretlek)
Anchee...
Nagyon örülnék neki, ha tájékoztatnál arról, hogy mit csinálsz ez ügyben is.
Nem szeretném, ha 'blőd' hibákat követnél el magaddal szemben.
Szia!
Ő nem általánosított.... s nem Rólad beszélt.
Puszi.
Nem általánosítottam, azért írtam előzőleg mik a lehetőségeid. Semmi esetre sem akartam megkérdőjelezni azt, hogy jogosan lépted, amit léptél.
Az egyéb válaszom arra a hozzászólásra volt, ami arról szólt, hogy a hatóságok nem a gyerek érdekeit nézik, hanem a törvényt, amiben azért van valami persze.
szia. mielőtt nagyon általánosítanál,azért figyelmedbe ajánlanék egykét részletet. A verés,az alkoholizmus volt a kezdet,majd mikor anyám inkább cigit vett mint kaját,megveretett engem és páromat is,szerintem jogosan léptem le,hiába voltam 15 éves. A poén az,hogy öcsém sincs jobb helyzetben,üvölt vele,de úgy,mint a sakál,a gyerek 7 tantárgyból bukott,és a sulis kajáját sem fizette be,mert akkor nem jut cigire(ezt azóta az igazgató kiharcolta hogy ingyen kapja a gyerek).
Van különbség lázadás és jogos felháborodás közt bőven. Nagymamámhoz mai napig is,ha ellátogatok,hallgatok rá,mert ő nem üvölt,hanem kér,nem üt,hanem magyaráz,nem lop,hanem ad(félreértés ne essék,nem várom el.)
én őt tekintem igazi anyámnak mégha nem is ő szült,de mikor (ahogy többen mesélték) én üvöltöttem a szaros pelenkában,és anyám olvasott mellettem két méterre,vajon ki volt aki tisztába rakott?
megjegyzem,a zürös ügyeken már túl vagyok. Két alkalommal kellet berugnom,hogy mértéket tartsak,a füvescigit kipróbáltam,de szarnak találom. Sajnos a cigire én is rászoktam,de az vesse rám az első követ aki nem próbálta ki soha.
nem járok ágyból ágyba,két éve ugyanazzal vagyok és szándékszom is maradni.
PEACE!
Ő...ledoktorált.
Amit tudtam neki adni: hogyha igaza van...akár így, vagy úgy...harcoljon azért, de ne 'fejjel a falnak'.Közbenső emberek mindig adódnak...akik jobban 'rálátnak' a dolgokra.
Nekem ...régebben olyan problémám adódott...
meghalt a húgom és a fia hozzánk költözött a nevelőapjától.Nehezen vettem észre azt, hogy szinte 'megalázkodik' előttem, ha valami miatt szüksége volt erre, vagy arra.
Elbeszélgettem vele, miért érzi ezt..azt mondta:
-mert, van egy féltestvérem(Ő! az első, és kicsi)
-mert,a nevelő apám rendelkezik az utánam kapott.. ..családi pótlékkal+az árvaellátással+a gyermektartási díjjal is,... és még az anyám által nekem nyitott lakástakarékossági számlát sem fizeti be!!!!!
Úgy érzi, naggyonnnnnn zsarolják érzelmileg.....
Elbeszélgettem a nevelő apukával.Azt mondta:intézzem én el... de Ő ebben nem segít.
Elintéztük: külön számlára kapta a saját maga után járt juttatásokat, én meg befizettem az elmaradt részletek.(ezt is visszafizette).
Azóta is 'hazajön' hozzánk.
Fordulj a Családsegsegítőhöz, mert ott van ingyenes jogi tanácsadás családi pótlék ügyben ő tud információt adni az ilyenekről és segítséget nyújtani számodra, hogy mit tegyél ilyen esetben.
A Magyar Államkincstárhoz, ami Cegléden van.
Sok sikert és szerencsét kívánok. Az illetékes hivatalnoknak, v. ügyintézőnek feltárod a problémádat ő elmondja mi a teendő. Üdv.Ágnes
A hatóságok a gyerekért harcolnak, mert ugye 18 év alatt még az! De ez egy hatósági ügy, tehát önkényesen egy kiskorú/fiatalkorú nem mondhatja azt, hogy márpedig én mától a szomszédnéninél lakom, vagy a csinos szőke fiúnál a szomszéd utcában. 18 éves korig az alap, hogy a szülővel él, aki felelős az érzelmi, értelmi, fizikai neveléséért. Ha ez nem történik meg, akkor lehet bejelentést tenni a családsegítőnél, elindíthatnak egy eljárást a gyámhatóságnál, ahol megvizsgálják, hogy mi és miért történik, majd hoznak egy határozatot a továbbiakról.
Nos itt a gond, hogy a fórumindító addigra talán már be is tölti a 18-at, amire ez lezajlik.
nem vagyok jogász.
Ahol én megnéztem , a sok felsorolt esetek között,-külön bekezdésben---az is ott van amit leírtam.
(hhhccc: a 'kutya kötelesség' nem volt benne!)
A gyámmal kapcsolatos dolgok pedig nekem nagyon is kérdéses ez ügyben.
... aki a szülővel nem él egy háztartásban és 18 évnél idősebb, ... addig, ha csak nincs bármilyen egyéb hivatalos végzés, kutya kötelessége a szülővel élni, ha bármi gond van (pl. kábszer, zűrös életvitel, betegség...), akkor ez a szülő kérésére meghosszabbítható 2 évvel.
(18 éves koráig a szülő felel érte, ha nincs bármi miatt más gyám kinevezve)
Az in.neten utána nézhetsz a családi pótlékra vonatkozó dolgokra.
Pl: saját jogán családi pótlékra jogosult, aki a szülővel nem él egy háztartásban. 2010-ben ez az összeg 14 800 Ft.volt.
Javaslom, hogy egy ingyenes jogsegély szolgálathoz forduljál ez ügyben, a in.n a címüket megtalálod.
Ui. a saját jogodat magadnak kell 'kiharcolni'.
További ajánlott fórumok:
- Anyósék idegileg kikészítenek!
- Másokkal kötözködő, hisztérikus, idegileg teljesen kimerült frusztrált és kiborult egyéneknek hogy segítsünk?
- Ajánlanátok jó fogorvost Pesten, aki profi és emberileg is türelmes, kedves, barátságos?
- Ismertek emberileg és szakmailag jó háziorvost Budapesten a III. kerületben?
- XIV. ker-ben szakmailag, emberileg jó nőgyógyász? Árai, rendelés?
- Budapesten a Villányi Dentnél melyik fogorvoshoz érdemes menni, aki emberileg és szakmailag is jó?