Anyósék idegileg kikészítenek! (beszélgetés)
Meddig kell befizetni a csekkeket?
Ha ti kapnátok, akkor folyamatos csúszásban lennétek?
Értem én, de te most ott vagy a 2 gyerekkel és a zaklató anyósékkal.
Szerintem függetlenedni kellene, az az egy megoldás van. Ha most fizettek 150-et (ha jól emlékszem azt írtad), annyiból szerintem simán kijönne egy albérlet rezsivel együtt. És egycsapásra megszűnne minden. A férjednek pedig meg kéne érteni, hogy ebbe te tönkremész. Vagy vele, vagy nélküle, de mentek, mert ezt nem bírod tovább.
Ez annyira szép!!!Örülök nektek.Az öcsém felesége szerint édesanyám a világ legjobb anyósa,ja és a párom is osztja ezt a véleményt.
Tök jó ,hogy úgy fogja fel,hogy nem tudja mi az ízlésed,az enyém nem kérdez meg de nem is kapok soha semmit.A gyereknek is kigondol valamit és nem kéri ki a véleményem.Soha nem vigyázott a fiamra,nem bír hajolni,emelni,de a keret bírja kapálni stb.állatfarmot tartani.Az hogy eddig is édesanyámékra számíthattam,és ezután is csak rájuk számíthatok senki másra.Ők szaladna ha gond van,beteg valaki.segítenek.Mert egyedül nem vagyok de mégis 6 hétig egyedül 1 hétig nem.Ha kinn vagyunk nekem az nem pihenés a gyerek egész nap kint nem megy be enni se de kint se eszik,nem megy pisilni se,bepisil,gondolom nem ér rá.Én rohanok utána .És ez nem 1-2 óra.Annyira nem lehet kimenni.
Egyébként, hogy az indító bejegyzéshez hozzászóljak. Az én anyósom egy tündér. Tavaly elvesztettük apósomat, ő "nehéz" ember volt, de ő is szeretett és elfogadott.
Viszont anyósom most sokszor felhív, mi van velem, kell valami a kertből vagy ilyesmi. Névnapomra vegyek valamit, majd ő kifizeti, mert nem ismeri az izlésemet, meg nem jár a városban stb.
Nikire is ő vigyáz, ha beteg, mert az én szüleim még messze vannak a nyugdíjtól. Ő buszozik be, és vigyáz a Niki, a mi lakásunkban, hogy ne kelljen betegen utaztatni.
Ha a férjem megy, mindig küld valamit nekem is, mert ez az Adrienn szereti, vagy vidd le az Adriennek.
Ha tanács kell előbb hív engem, mint a fiát vagy a lányát.
Nagyon egy hullámhosszon vagyunk, teljesen egyforma a gondolkodásunk. Velem megosztott a férje halála után olyanokat is, amit még senkivel. (A gyerekeivel sem) Mindenkien mondja, hogy neki milyen szép menye van stb.
Mondjuk ha nála laknánk nem tudom, hogy mi lenne a helyzet, pont azért mert annyira egyformák vagyunk, de így 15 km-es távolságból ez nagyon jó. :)
Én nagyon szeretem az anyósomat.
Köszönöm hozzászólásod!Megemlítettem,hogy elegem van ebből,elmegyek a gyerekekkel albérletbe,mert ezt nem bírom.Hát nagyon mérges lett,hallani se akar róla.Pedig teljesen olyan a fiuk kint dolgozik külföldön szegény,hogy eltartsa a családot rákényszerül.Pedig mikor összeköltöztünk akkor is kint volt és nem volt család.De mind mondták nekem biztassam ne hagyja ott mert jó munkahely,itthon nem találna.De ha szóba került a külföldre költözés tutira lebeszélték.Telebeszélték a fejét.
Ebből arra akartam kilyukadni,hogy mi itt lakunk 3 a lakásban használunk a fiuk pedig fizeti,pedig ő nincs is itt!!!!!Mintha szánalomból,megtűrt személyek lennénk.Mondta a párom ez hülyeség verjem ki a fejemből.
Szia!
Olvastam az elejétől az egészet. Nagyjából talán megértettem a tulajdoni viszonyokat..
Azt akartam kérdezni, hogy nem tudnátok-e esetleg elmenni a gyerekekkel egy albérletbe, vagy "visszakérni" az önkormányzati bérlakást? Mivel a férjed alig van otthon sajnos, így elég lenne kisebb lakás is és megszűnne ez az állandó csekk-pénz téma.
Ha pedig már nem lesz após-anyós, akkor a férjed is megkapja az örökséget utánuk. Ha jól értettem a nagybácsitól örökölt pénzhez jogilag nincs köze.
Bár nem értem, hogy a férjeddel nem szoktad az ilyesmit megbeszélni??
Nem kell ahhoz sem tulajdoni lap, sem semmi. Nálunk apukám nevén voltak a számlák, de amikor odaköltöztünk, akkor felhívtam a szolgáltatókat és megmondtam, hogy a számlázási cím megváltozott, ezután ide kérjük a számlát. Ehhez nem kell semmilyen igazolás, mert nekik az a lényeg, hogy ki legyen fizetve. A nevet nem kell megváltoztatni, csak a levelezési címet. Azt pedig lehet telefonon is.
Ja bocs, ezt Karolyn-nak akartam írni.
Minimum van egy kimaradt pont, hogy egy rossz házasság/válás miatt került a nevelőapa nevére.
De én ezt már meg sem próbálom megfejteni. Azok a tulajdonjogi kérdések, amiket nem lehet igennel, nemmel megválaszolni, nem érdemelnek több energiát.
Mihez nem ért?ne hari,de analfabéta talán?
Bemegy a hivatalba,és utána érdeklődik,hogy az xy nevű nagybácsi után örökölt pénze hova került a hagyatéki eljárás lefolytatása után.Feltételezhetően a nevelőszülők kezelték.Elvileg nagykorúságáig hozzá nem nyúlhattak,ha mégis,követelje fizessék ki,vagy írassák a nevére a házat.Attól függ mekkora összegről van,volt szó.
nekem elég világos volt, bár nehéz összerakni több hsz-ből tényleg:)
*Volt egy bizonyos nagybácsi, aki pénzt hagyott-valakire (ez az egy bizonytalan pontja van a történetnek immár-mármint hogy kire)
*A pénzből vettek egy lakást a nevelőszülők nevére
*A f.indító férj valamiért úgy gondolja, hogy az a lakás az övé
Ennyi kb., annyira nem bonyolult
Gyakorlatilag nem örökölt semmit a férje. Ha a nagybáty a nevelőszülők egyikének a testvérét takarja, akkor a pénzt sem ő örökölte, amiből a lakást vették, hanem valamelyik szülő, akinek a nagybát a testvére volt. Persze a nagybáty még életében mondhatta szóban, hogy majd a fórumindtó férje örököl, de ha nem tette hivatalossá, akkor sajnos ennyi.
Ha a nagybáty a férj vérszerinti felmenője, akkor már más a helyzet.
Szóval pontosan kinek a rokona is volt ez a bizonyos nagybáty? :)
További ajánlott fórumok:
- Másokkal kötözködő, hisztérikus, idegileg teljesen kimerült frusztrált és kiborult egyéneknek hogy segítsünk?
- Tegnap beadtam a válást. A férjem nem hagyja el a házam, kikészít idegileg bár fizikálisan nem bánt. hogy tegyem ki a házból?
- Törvényileg, emberileg mit tennél? Idegileg kezdek összeomolni.
- Ti mit csinálnátok? Már nem bírom idegileg!
- Mi van akkor, ha kikészültem idegileg? Kihez fordulhatnék?
- Ha kikészíti valaki a másikat idegileg!