Torta készítés és díszítés (beszélgetős fórum)
Koszonom!
A kulso kremje is elotte egy nappal keruljon ra, vagy frissen?
Ha raraktam a fondant-ot (nekem a fondant az alapszo :)) ), onnantol meg elall egy napig?
(pl. csutortok tortakeszites, toltes. Pentek fondant elkeszitese, felhelyezese, majd szombaton buli)
Én nem használtam még a port, nem tudom, hogy milyen.
1 kg fondant egy átlagos tortára egyáltalán nem sok, főleg, ha díszeket is szeretnél.
Mindenféleképpen vízzel fog a tortádon maradni a dísz.
Előzőnap megsütöd a tortalapot, ha kihűlt megkened a krémmel. Hűtőben állnia kellene 1 napot, és másnap tudod a fondanttal szépen bevonni (előtte a tortát kívülről is kend be a krémmel), illetve díszíteni.
Koszi.
Nem szeretnek kiserletezni most a gyurassal, igy en dr. oetker port vettem, de lattam 1kg-os fondantot. Mit csinaljak a maradekkal..?
Mivel tudom a diszeket a fondanthoz odaragasztani? Es meddig tudom hutoben tarolni ugy, hogy minosegileg ne legyen baja?
Szia! A fondant vízzel ragad,még a cukrászok is azt használják. Én a következő oldalon található fondant receptet használom www.kiskukta.blogspot.com .
Nagyon jó recept olcsó és gazdaságos,hatalmas tortákat szoktam belőle készíteni ,ráadásul ezen az oldalon van a legszuperebb piskóta recept torta alapnak. Annyit szoktam változtatni hogy színtelen(Dr.Oetker) mandulaaromát keverek bele ,így marcipán ízű lesz.
Sok sikert hozzá!
Köszi.
Érdekes, hogy azt a msort nem szeretem :)
A víz sztem nem jo megoldas, esetleg cukor szirup.
Sziasztok!
Tortát fogok készíteni pár nap múlva.
Ez alkalommal nem krém bevonatot szeretnék ráteni, hanem valami elegánsabbat. Fondantra gondoltam.
Kérdéseim merültek fel, remélem sütöttetek már ti is tortát otthon és van néhány tippeek részemre.
Tehát a krém vagy tojással, gőz fölött főzött krém lesz (ha sikerül) vagy..fogalmam sincs :)) Tartok ettől a folyamattól, s attól, hogy nem lesz elég sűrű a krém.
Eredetileg ezt gondoltam köré is, beszórva kókusszal vagy dióval. Tetszik a textúrájuk. Nade akkor már nem illene be a képbe a fondant. Mi legyen?
Másik kérdésem, ha fondantot csinálok (dr. oetker), és ahhoz virágokat szeretnék rögzíteni, hogyan tegyem?
Úgy tudom, a tejszínhab oldja a tortát. A Hula, mert növényi nem fogja?
Hány nappal előtte készíthetem el max. a fondantos tortát, hogy pl. ne száradjon ki, vagy bármi egyéb baleset ne történjen?
Köszönöm szépen :)