Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Torta készítés és díszítés fórum

Torta készítés és díszítés (beszélgetés)


10. JanaW (válaszként erre: 9. - Tavirózsa :))
2013. szept. 4. 14:15

Koszonom!


A kulso kremje is elotte egy nappal keruljon ra, vagy frissen?


Ha raraktam a fondant-ot (nekem a fondant az alapszo :)) ), onnantol meg elall egy napig?

(pl. csutortok tortakeszites, toltes. Pentek fondant elkeszitese, felhelyezese, majd szombaton buli)

9. Tavirózsa :) (válaszként erre: 6. - JanaW)
2013. szept. 4. 10:14

Én nem használtam még a port, nem tudom, hogy milyen.

1 kg fondant egy átlagos tortára egyáltalán nem sok, főleg, ha díszeket is szeretnél.

Mindenféleképpen vízzel fog a tortádon maradni a dísz.

Előzőnap megsütöd a tortalapot, ha kihűlt megkened a krémmel. Hűtőben állnia kellene 1 napot, és másnap tudod a fondanttal szépen bevonni (előtte a tortát kívülről is kend be a krémmel), illetve díszíteni.

8. Tavirózsa :) (válaszként erre: 3. - JanaW)
2013. szept. 4. 09:58
Pedig vízzel kell. :)
2013. szept. 4. 06:18
Hát nem tudom ,igazából én még nem próbáltam a dr oetker-es fondant. de mivel az cukor alapanyagú ezért vízzel mindenképp oda kell tudd ragasztani ,vagy krémet nyomsz alá és abba ragasztod.
2013. szept. 3. 20:01

Koszi.


Nem szeretnek kiserletezni most a gyurassal, igy en dr. oetker port vettem, de lattam 1kg-os fondantot. Mit csinaljak a maradekkal..?


Mivel tudom a diszeket a fondanthoz odaragasztani? Es meddig tudom hutoben tarolni ugy, hogy minosegileg ne legyen baja?

2013. szept. 3. 02:40
Bocsi,kicsit elírtam ,szóval a fondantba keverem az aromát!
2013. szept. 3. 02:39

Szia! A fondant vízzel ragad,még a cukrászok is azt használják. Én a következő oldalon található fondant receptet használom www.kiskukta.blogspot.com .

Nagyon jó recept olcsó és gazdaságos,hatalmas tortákat szoktam belőle készíteni ,ráadásul ezen az oldalon van a legszuperebb piskóta recept torta alapnak. Annyit szoktam változtatni hogy színtelen(Dr.Oetker) mandulaaromát keverek bele ,így marcipán ízű lesz.

Sok sikert hozzá!

2013. szept. 2. 23:18

Köszi.

Érdekes, hogy azt a msort nem szeretem :)

A víz sztem nem jo megoldas, esetleg cukor szirup.

2013. szept. 2. 23:01
Szia! Én nem nagyon értek hozzá, jönnek majd olyanok, akik jobban. :) Annyit tudok, hogy a piskótát be kell vonnod körben vajkrémmel, hogy arra tapadjon a fondant. A virágokat azt hiszem vízzel(?) szokták bekenni, és úgy ráragad az egyik fondant a másikra. (Mert gondolom a virágokat is fondant-ból készíted.) Szerintem előző nap csináld meg, akkor még friss marad másnapra. Remélem, tudtam azért valamennyit segíteni. Olvasgattam a témában sokat, meg van vagy volt a FEM3-on az Esküvői tortacsodák c. műsor, abban sok tippet, trükköt megmutatnak. Én is régóta szeretnék csinálni egy szép tortát, de még nem mertem nekiállni. :) Sok sikert kívánok hozzá! :)
2013. szept. 2. 22:52

Sziasztok!


Tortát fogok készíteni pár nap múlva.


Ez alkalommal nem krém bevonatot szeretnék ráteni, hanem valami elegánsabbat. Fondantra gondoltam.



Kérdéseim merültek fel, remélem sütöttetek már ti is tortát otthon és van néhány tippeek részemre.


Tehát a krém vagy tojással, gőz fölött főzött krém lesz (ha sikerül) vagy..fogalmam sincs :)) Tartok ettől a folyamattól, s attól, hogy nem lesz elég sűrű a krém.


Eredetileg ezt gondoltam köré is, beszórva kókusszal vagy dióval. Tetszik a textúrájuk. Nade akkor már nem illene be a képbe a fondant. Mi legyen?


Másik kérdésem, ha fondantot csinálok (dr. oetker), és ahhoz virágokat szeretnék rögzíteni, hogyan tegyem?


Úgy tudom, a tejszínhab oldja a tortát. A Hula, mert növényi nem fogja?


Hány nappal előtte készíthetem el max. a fondantos tortát, hogy pl. ne száradjon ki, vagy bármi egyéb baleset ne történjen?


Köszönöm szépen :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook