Torta készítésében segítenél? (tudásbázis kérdés)
Megcsináltam :D elég jó lett
piskóta úgy lett véve boltban.
torta töltelék
250g turó
majdnem teljes tejszínhab
és gyümölcslé barack és megy
nagyon finom lett :)
kis összefoglalás :)
joghurtos torta
limeos mascarpone torta
Meggyes torta
így elsőre a meggyesre hajlók :)
nem is emlékszem megy tortára, biztos nagyon rég ettem olyat :), bár fahéjjal?
Aszem inkább veszek befőttet, bár még van időm gondolkodni ezen :) péntek mesze van
Meggyes torta /nagyon ajánlom fincsi-könnyü/
Piskota: 4 tojás fehérjét kemény habbá verni, 2 evőkanál cukrot akkor szoktam bele tenni mikor a habfélig felvan verve, ezután beleteszem a tojások sárgáját és 2 ,evőkanál cukrot apránként, majd 4 evőkanál lisztet azt is adagonként hozzákeverem.
Kikent tortaformába belecsurgatom kissé meg ütögetem hogy egyenletes legyen.
Megsütöm.
Mig hűl a piskotám addig elkészitem a krémet.
36 gramm zselatint beáztatok 1 dl vízben és felmelegitem de nem forralom, 50 dkg meggyet /lehet befőtt is /Lé nélkül/ 10 dkg cukororal, ha befőtt akkor cukornélkül, fahéjjal, 1 citrom lével, megturmixoljuk, rá öntjük a zselatint,és hütjük, 4 dl. tejszint felverünk, ebböl kicsit félre teszünk a többit a meggymasszába keverjük, és a torta formába öntjük.
A meg maradt tejszinből kidiszitjük. és a hűtőbe tesszük. pár órára .
Majd forró vizben mártott késsel szeleteljük.
Jó sütést és boldog szülinapot kivánok.
Megvett:)
Az mindegy,sima gyümölcsjoghurt,Danone pl,azok finom krémesek:)
tetszik az ötlet, berakom a teszt ötletekbe :), de kimaradt az hogy milyen joghurtról van itt szó.
készített vagy megvett? ha megvett fajta akkor kitöl :)
szeszil74:bocs nem szeretem a vaníliát, gyermek koromban csak azt ettem és meguntam.
Mascarponet pedig csinálhatsz házilag, még olcsóbb is.
2 nagy doboz tejfölt gézlapba (én konyharuhába) teszem (nem szabad összekeverni), összefogni, szűrőbe, és egy tálba téve 2 nap alatt szépen kicsepeg belőle a savó. (Hűtőben).
Ez a "hamis" mascarpone.
Szia! Bemásolok ide egy isteni sütireceptet, egy óra alatt kész az egész.
Ennek isteni (kicsit fanyarkás) a krémje a lime-tól (igaz, én citromaromával készítettem.)
Nagyon-nagyon finom.
Ja, és még egészséges is, mert a tésztája lisztmentes. :)
MÁKTORTA LIME-OS MASCARPONEKRÉMMEL
Tészta:
3 tojás
10 dkg cukor
20 dkg darált mák (kevesebb is lehet)
só
1 teáskanál sütőpor
5 dkg olvasztott vaj
2 lime (esetleg citrom/citromlé/citromaroma)
Krém:
30 dkg mascarpone
2-3 lime leve
2 teáskanál vaníliáscukor
3 evőkanál porcukor
eper (elhagyható)
3 tojássárgáját 5 dkg cukorral habosra keverünk. Hozzáadjuk a mákot, csipet sót, a sütőport, és ha ezzel elkevertük, beletesszük az olvasztott vajat, valamint a 2 lime levét és héját.
3 tojásfehérjét csipet sóval könnyű habbá verünk, majd hozzáadjuk a másik 5 dkg cukrot, és kemény habbá verjük.
A habot lazán beleforgatjuk a mákos keverékbe.
Kivajazott (sütőpapírozott) 18-20 cm-es tortaformába öntjük a masszát, és kb. 30 percig (tűpróbáig) sütjük.
Míg a tészta sül, a mascarponét kikeverjük a lime levével, vaníliáscukorral és porcukorral (esetleg eperrel).
Ha a tészta kihűlt, vagy kettévágjuk, vagy csak a tetejére kenjük a krémet.
Tetejét krémmel, eperszemekkel, reszelt csokival díszítjük.
Szia!
Nálunk nagy kedvenc a sima gyümitorta:-)
Piskóta alap (lehet kapni szegélyeset, bár én mindig megsütöm, mert elég egyszerű és gyors a receptje).
Rá sima vanília puding (persze ezt lehet variálni egyéb ízekkel).
Tetejére a gyümi és azt zselével leöntöm.
Kicsit hűtő és már kész is.
De, ha kifejezetten tölteni szeretnéd, akkor torta piskóta alap, a krémhez pudingot lehet kikeverni kis margarinnal, szintén lehet gyümit közé pakolni.
Szia.
Én ezt szoktam készíteni gyümölcsös tortatölteléknek:0.5 l gyümölcsjoghurt,10 dkg porcukor,0.5 l tejszín habja,1 evőkanál zselatin,a joghurthoz illő gyümölcs(25-50 dkg)
A joghurtot elkeverem a cukorral,a zselatint feloldom,aztán ehhez a meleg zselatinhoz teszek 2-3 evőkanál joghurtot,majd szépen hozzákeverem a többit is.Ezután óvatosan beleforgatom a felvert tejszínhabot.A feldarablt gyümölcsöt is beletesszük,óvatosan:)
Szerintem egyszerű és finom!!
Ha pl citromosat csinálok,akkor sima joghurtot veszek és citromhéjat reszelek bele,meg mehet bele egy kis citromlé is.
Tudsz élni!Amúgy még a csokikrém ami bármely mennyiségben, nálam megunhatatlan, abból is a keserűcsoki.
Pont most csináltam barackos túrós palacsintát :)
Dobok egy párat :)
Hali
35 éves leszek szombaton és ara gondoltam hogy én magam csinálom meg a tortámat :), eddig mindig úgy rendeltem 16 szeletest de már ráuntam az ízekre.
Olyan tortát szeretnék csinálni aminek a teteje zselés és a zselében gyümölcs darabol vannak, még nem döntöttem el milyen gyümölcs, mert van 3 kedvenc, barack narancs és erdei gyümölcs mix, a töltelék hát nem is tudom mi a kedvencem, szeretem a gyümölcs ízű krémeket főleg a kicsit savanyú édest.
Még ma szeretnék pár demo ízt megcsinálni, segítsetek a töltelékben, nyugodtan ajánlhatok gyümölcsből készült krémet is nem gond, és ne ilyen aroma port amiben nincs is igazi gyümölcs.
ja igen a torta alapon inkább úgy venném ha nem gond.
Köszi