Vajas krémes torta készítése babapiskótával (beszélgetés)
7. Szmirma (válaszként erre: 4. - Salabakter)
2011. máj. 21. 08:10
Az én krémem tejszínhab,porcukor, citrom héj,citromlé, tejföl, de azt mondták az ostya nem jó a tejszínesre, kérdeztem,hogy mi van akkor ha csak közvetelen tortázás előtt rakom fel az ostyát a tetejére azt mondták akkor is meg hullámosodhat mert felveszi a nedvességet, dehát szerintem 10 perc alatt csak nem lenne semmi baja.Januárban már csináltunk ostyalapos tortát csak az vajas krémmel készült, de nem lett túl finom, a tejszínes krémek finomabbak, legalábbis én jobban szeretem.
6. Szmirma (válaszként erre: 5. - T.Ili)
2011. máj. 21. 07:59
Köszi szépen, eszembe se jutott, hogy meg is lehetne forgatni valamiben, pedig a mikor csináltam tortát tettem körbe az oldalára babapikótákat és azokat beleforgattam narancslében.
5. t.Ili (válaszként erre: 2. - Szmirma)
2011. máj. 21. 00:04
A piskótát meg kell forgatni,valami folyadékban hirtelen,nehogy túl ázzon.Ez lehet fekete kávé,vagy tej,esetleg egy befőtt lé.Ha egy kis rumot öntesz hozzá,még pikánsabb lesz.
4. salabakter
2011. máj. 21. 00:00
Én mindig oroszkrém tortára tettem a képes ostyát,és még soha nem ázott át.
3. Szmirma
2011. máj. 20. 23:35
Úgy látom ma senki nem tud segíteni nekem, de hátha majd holnap.
Jó éjszakát mindenkinek!
2. Szmirma
2011. máj. 20. 23:20
De ha valaki tud finom vajas krémet akkor várom a tippeket, azért akarom babapiskótából mert nem lesz időn sütögetni, de lehet,hogy a babapiskóta vajas krémmel nem is jó mert nem puhul meg.
1. Szmirma
2011. máj. 20. 23:19
Szeretnék vajas krémmel tortát készíteni, babapiskótából ha lehetséges.Van egy jól bevált receptem de az tejszínhabos, csak most szeretnék képes ostyát rakni a tetejére, és azt nem lehet tejszínhabra, mert felveszi a nedvességet és elázhat, de arra is gondoltam, hogy megcsinálom tejszínhabbal ugyanúgy, és a tetejére teszek egy vékony réteg vajas krémet,és arra rá az ostya, szerintetek az jó lenne úgy?
További ajánlott fórumok:
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Kecskesajt készítése
- Házi fagyi készítése (ötletek, receptek)
- Rántás készítése indukciós főzőlapon
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
- Vajas csokoládékrém készítése