Egetett cukorbol keszitett diszites tortara mennyire tartos? (tudásbázis)
Egyébként azért húzott karamell, mert lehet nyújtani, és olyan olyankor, mintha üvegszálakból lenne...
De olajos kézzel, és gyorsan kell formázni...
Anélkül nem lehet formázni...
Ha meg fondan-t készítesz, abba meg egy kanál 20%-os ecet kell, ami meggátolja, hogy kikristályosodjon...
A főzött karamellbe borkősav kell, attól lehet csak formázni...
A grillázsba nem kell, ott az olajos kéz, és olajos felület, ami lehetővé teszi a formázást...
Attól nem ragad le a cukor...
hu, azt nem tudom,hogy borkosavat tudok-e majd szerezni. ( Nem magyarorszagon elek )
Anelkul akkor nem is megy a dolog?
Olajozott kézzel lehet formázni, még melegen...
Ha fémlapra teszed, akkor az is legyen beolajozva, hogy ne ragadjon le...
A karamell lehet főzött, és húzott...
Ételfestékkel színezik...
A főzött karamellt úgy készítjük, hogy a cukrot épphogycsak lepje el a víz, és azt kell forralni, nagyon kevés borkősavat kell beletenni, por alapú, ettől lehet nyújtani, formázni, stb...
Minél több borkősav por kerül bele, annál lágyabb lesz, annál nehezebben formázható. Minél kevesebb a borkősav benne, annál gyorsabban szilárdul meg, annál gyorsabban kell vele dolgozni...
Ha megpirítod a cukrot, beleteszed ugyanakkora mennyiségű darált diót, és vagy olajozott fémlapon tudod kinyújtani, vékonyra, és 3szögeket szelni belőle..
Hogy hogy akarod formázni, az te tudod...
De a pirított cukor az nem égetett cukor, mint írtam...
Az égetett cukor az ételfesték, a pirított cukor az Dobos-cukor, és a darált magvakból készül pirított cukor meg a grillázs.
A diótorta neve: grillázs
Nem lesz semmi baja másnap...
Mármint, ha dobos-felületet szeretnél a tortára...
Más, ha karamellből akarsz formázni, vagy grillázsból, ami darált dió- és cukor azonos mennyiségű keverékéből készül...
Az égetett cukor az kúlör, ami nem más, mint természetes ételfesték, és a cukor majdnem szenesedéséig kell égetni, de nem lehet fekete, majd vízzel felönteni...
A pirított cukor a dobos-cukor. Max. két nap, és felolvad...
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerülnek a műkörmösök által készített ékszerek?
- Ihat-e 1 éves baba otthon készített kakaót?
- Volt párom titokban felvételeket készített...
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- Az oviba se lehet vinni itthon készített sütiket? Ugyan az van, mint a bölcsiben?
- Pillecukorból készített fondant színezése hogyan?