Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egetett cukorbol keszitett diszites tortara mennyire tartos? fórum

Egetett cukorbol keszitett diszites tortara mennyire tartos? (tudásbázis)


20. Szofka
2010. szept. 14. 21:37
ok, rajta vagyok. :-) Koszi
2010. szept. 14. 21:36

az egyik:


[link]

2010. szept. 14. 21:36
google: karamell formázása, és ott látod képekben is...
17. Szofka
2010. szept. 14. 21:31
Jajjjjj,jajjj, jajjj!!!!! Nem olyan egyszeru ez a dolog...
16. 36a26f5226 (válaszként erre: 13. - Szofka)
2010. szept. 14. 21:31

Egyébként azért húzott karamell, mert lehet nyújtani, és olyan olyankor, mintha üvegszálakból lenne...


De olajos kézzel, és gyorsan kell formázni...

2010. szept. 14. 21:29
És persze az ecetnek ki kell párolognia, tovább kell forralni a fondan cukrot vele...
14. 36a26f5226 (válaszként erre: 12. - Szofka)
2010. szept. 14. 21:28

Anélkül nem lehet formázni...


Ha meg fondan-t készítesz, abba meg egy kanál 20%-os ecet kell, ami meggátolja, hogy kikristályosodjon...


A főzött karamellbe borkősav kell, attól lehet csak formázni...


A grillázsba nem kell, ott az olajos kéz, és olajos felület, ami lehetővé teszi a formázást...


Attól nem ragad le a cukor...

13. Szofka
2010. szept. 14. 21:26
A kis kupolat a torta tetejere akkor gonolom,hogy huzott karamellbol keszitik. Allitolag egy szedokanalat kell jol beolajozni, az olvaszott cukrot meg keresztbe-kasul :-) huzogatni, es a vegen leemelni a kanalrol...
12. Szofka
2010. szept. 14. 21:23

hu, azt nem tudom,hogy borkosavat tudok-e majd szerezni. ( Nem magyarorszagon elek )

Anelkul akkor nem is megy a dolog?

2010. szept. 14. 21:20
Aztán elkezd sárgulni a főzött karamell, akkor kerül bele a színezék, és olajozott felületre öntjük, és gyorsan formázzuk, olajozott kézzel...
2010. szept. 14. 21:20

Olajozott kézzel lehet formázni, még melegen...


Ha fémlapra teszed, akkor az is legyen beolajozva, hogy ne ragadjon le...


A karamell lehet főzött, és húzott...


Ételfestékkel színezik...


A főzött karamellt úgy készítjük, hogy a cukrot épphogycsak lepje el a víz, és azt kell forralni, nagyon kevés borkősavat kell beletenni, por alapú, ettől lehet nyújtani, formázni, stb...


Minél több borkősav por kerül bele, annál lágyabb lesz, annál nehezebben formázható. Minél kevesebb a borkősav benne, annál gyorsabban szilárdul meg, annál gyorsabban kell vele dolgozni...

2010. szept. 14. 21:12
es amugy konnyu formazni? Meg forron kell formazi, vagy jobb ha egy kicsit kihul? Mar bocsi Sunike,hogy igy letamadlak, de orulok,hogy vegre valaki tud segiteni.
2010. szept. 14. 21:08

Ha megpirítod a cukrot, beleteszed ugyanakkora mennyiségű darált diót, és vagy olajozott fémlapon tudod kinyújtani, vékonyra, és 3szögeket szelni belőle..


Hogy hogy akarod formázni, az te tudod...

2010. szept. 14. 21:03
aha, ertem, van meg mit tanulnom. :-) Azt nem tudod veletlenul,hogy hogy is lenne a legegyszerubb elkesziteni par haromszog alaku piritott cukrot? Jobb ha a torta tetejere teszem a megolvasztott cukrot vagy lehet maskepp is?
2010. szept. 14. 20:54

De a pirított cukor az nem égetett cukor, mint írtam...


Az égetett cukor az ételfesték, a pirított cukor az Dobos-cukor, és a darált magvakból készül pirított cukor meg a grillázs.

2010. szept. 14. 20:52

A diótorta neve: grillázs


Nem lesz semmi baja másnap...

2010. szept. 14. 20:47
En egy amator tortasuto versenyre keszulok, amit tavaly sikerult megnyernem. :-) Iden diotortat sutok, es a diszitesen torom a fejem. Arra gondoltam,hogy szep lenne egy kis kosaraka olvasztott cukorbol a torta kozepere, esetleg egy par haromszog alaku egetett cukorral feldobva. Csak hat nem tudom,hogy masnap hogy mutatna, mert a verseny koran reggel kezdodik...
2010. szept. 14. 20:40

Mármint, ha dobos-felületet szeretnél a tortára...


Más, ha karamellből akarsz formázni, vagy grillázsból, ami darált dió- és cukor azonos mennyiségű keverékéből készül...

2010. szept. 14. 20:39

Az égetett cukor az kúlör, ami nem más, mint természetes ételfesték, és a cukor majdnem szenesedéséig kell égetni, de nem lehet fekete, majd vízzel felönteni...



A pirított cukor a dobos-cukor. Max. két nap, és felolvad...

2010. szept. 14. 20:36
Egetett cukorbol keszitett diszites tortara mennyire tartos?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook