Töredező hajra tud valaki hatásos gyógyírt ajánlani? (tudásbázis)
Még szerencsésnek is mondhatod magad, hogy a hajad "csak" törik... Az enyémnek a fele kihullott!!! Most meg tele vagyok babahajjal.
Terhesség alatt Elevitet szedtem, de szorulásos voltam tőle, váltottam Gravidára, kicsit jobb lett, de miután megszültem, visszatártem az Activalra, és a 8. hónaptól ezek mellett szedtem a Béres Magnézium B6 nevű bogyóját. Ió, mert ebből naponta csak 1 kell és egy havi adag ezres körül van. A napi ajánlott bevitel 80%át fedezi, plussz az Activalban van még asszem 23%, de szoptatáskor úgyis több kell.
Úgy emlékszem viszont, hogy se Biovannét, se Revaridot nem ajánlanak terhesség és szoptatás alatt...
Ja, a samponomat és a balzsamomat is le kellett cserélnem a korpa és a viszketés, meg a zsírosodás miatt. Most Alverdét használok, az aloe-hibiszkuszosat, szerintem nagyon jó és nem törik a hajam se...
Remélem, segítettem. :)
Köszönöm, kipróbálom, bár nem szeretek ilyesmivel időt tölteni, de borzasztó a hajam.
Egyébként hullámos, ezektől a száraz végektől pedig olyan, mint a szög, kezelhetetlen, és ápolatlannak tűnik:(
Hát az a baj,hogy szinte semmi nem segít!Amit ajánlani tudok,hogy a töredezett részeket vágasd le,és minden hajmosás elött jól masszírozz bele a hajadba olivaolajat!Nekem ez bevált,mert kevésbé szárad ki a hajam vége!
hajpakolás: a tojás sárgáját kell a hajadra kenni, nyersen a fehérjét véletlenül se mert az szárítja a hajat ami neked ugye nem lenne előnyös. Hajmosás előtt 1 órával kend be olíva olajos tojásos szutymuttyal a hajad tekerd folpakban és ezt az egészet törölközőbe csavard még bele várj egy órát. Aztán öblítsd ki jóóó alaposan mert megbüdösödik a tojás. 2 hetente megcsinálod akkor segíteni fog.
Sziasztok és a babaolajhoz mit szóltok?Macerás ugyan,de akinek van türelme az megpróbálhatja.
pl:Szombaton,ha nem dolgozol délelőtt nem túl vastagon beledőrzsőlni óvatosan/nem brutálisan/.Este amikor jónak látod/akár buli előtt/lemosod lehet hogy nem fog habzani a sampon elsőre,de az nem baj.2-3 szor megmosod nem erősen és nem agyon dőrzsőlve.Hajszárítóval is óvatosan mégha sokáig is tart.Sajna az is égeti.Ha szórít az idő akkor az gond,mert sokszór észre se vesszük,hogy akkor roncsolódik a hajunk legjobban.Remélem befog vállni,de időbe telik mire egy töredezett haj helyre jön.Rögtön nevárjatok csodát.Legyetek türelmesek magatokhoz.Hetente egyszer elegendő,ha mégse kettőnél ne többet hisz a sok se jó.Egy idő után érezni fogod mit és mennyit fogad el a haj.
Én csak ezt használtam a termékcsaládból, és tapasztalatból mondom, nem számít a kifésülés szempontjából, hogy fújtam-e, vagy sem. Nekem is fodrász ajánlotta, kifejezetten a töredezésre. Nem hosszú távra, de bevált.
Mellesleg, ha szoptatsz, akkor attól törhet a hajad. Valami B vitaminos készítménnyel megpróbálkozhatsz, és persze rengeteg zöldség, gyümölcs!
Valamilyen szépségvitaminra gondoltam, hogy elkezdek szedni, de a szoptatás miatt biztosan várnom kell ezzel.
Esetleg tud valaki ilyen szert, amit szoptatás alatt is lehet szedni?
Nem sampon, és balzsam, hanem a kétkomponensű pumpás "nemtudommicsoda". Vizes és száraz hajra is lehet fújni, és nem szabad kimosni.
A többi valóban borzalom.
Szia!
Esetleg ha nemszeretnéd levágatni,próbáld meg azokat a balzsamokat,amelyeket nem kell kiöblíteni a hajból.Törölközőszáraz hajba jól beledolgozod,belefésülöd,nekem mindig bevált.
Másfél éve szültem, azóta szoptatok. Ezzel lehet összefüggésben, hogy állandóan töredezett a hajszálak vége, de csak a fejem tetején? (Persze pont ott, ahol legjobban szembetűnő).
Mindenféle balzsamot, pakolást próbáltam, de semmi. Nem tudom növeszteni a hajam, nagyon csúnya. Amikor levágja a töredezett végeket a fodrász, egy hét múlva ugyanúgy néz ki.
Azt el kell mondanom még, hogy festem a hajam, s gyakram szárítom is, de ezt korábban is tettem, mégsem volt ilyen.
További ajánlott fórumok:
- Mi hatásos a hajhullás ellen?
- A Norbi életmódrendszer tényleg hatásos?
- Nagyon hatásos fogyókúrák!
- Segítséget kérek: nagyon büdös a lábam és nem tudom mit tegyek. Tudtok rá valami gyógyírt?
- Gyenge, töredező körmök erősítésére melyik vitamin használt?
- Gyenge, töredező, fátyolos, szuvas fogakra mi a megoldás? vitamin? gyógyszer?