Gyenge, töredező, fátyolos, szuvas fogakra mi a megoldás? vitamin? gyógyszer? (beszélgetés)
szerintem sajnos ezzel nem tudsz mit tenni,én hasonlóképpen vagyok,és sajnos a szüleim is így voltak
nekem egy fogorvos azt mondta,h nem a rossz fogakat,hanem a nyálösszetételt örököljük,erre még rájönnek a saját rossz szokásaink (kávé,szénsavas üdítők,stb...),és ha esetleg a vitaminok,ásványi anyagok sem szívódnak fel rendesen,akkor marad a protézis
Egyébként nagymamámnak voltak olyan rosszak, hogy asszonykora óta protézise van...
Édesapámnak hullottak ki, meg elég szuvasok is voltak 30 körül a fogai.
Nekem ezt ajánlotta a fogorvosom, meg is vettem tőle, talán mintha valóban jó lenne. Úgy érzem kevésbé érzékenyek a fogaim (ugyanis nekem az a gondom), de ha megnézed, gyorsan romló fogakra is ajánlják.
Nem volt olcsó, 4500 Ft volt. Utánanéztem, és interneten is meg lehet rendelni.
Megoldás: Kérdezze Fogorvosát...
Amúgy a rendszeres fogmosás, sok esetben genetika is bele szól (kalcium, és más ásványi anyagok nehézkes felszívódása)
Ez érdekes. Valamelyik szülődnek vannak nagyon rossz fogai? Mert sajnos a rossz fogra való hajlamot örökölni is lehet. Vagy talán valami tápanyag-felszívódási probléma áll a háttérben. Pl. a Ca, Mg nem szívódik fel, így nem tud beépülni a csontokba fogakba. és ezért romlik a fogad is.
Az Elmex a legjobb fogkrém, legalábbis amíg használtam nagyon szép fogaim voltak (most is szépek, csak jól tisztított az Elmex), most Colg@te van, de azóta érzékenyek a fogaim.
talán a vitaminok nem jutnak el, ahova kellene. Ca, Mg, D-vitamin, B-vitamin...
Azt kifelejtettem:
Egészségesen élek, gyümölcs, zöldség.
Semmi cigi, alkohol, tea, kávé.
Elmexxel mosom a fogaim 3-4 éve, használok mást is a fogaimra, de eddig semmi javulás, csak rosszabb.
17-18 éves koromban már 2-3 fogam kapásból ripityára törött.
Már 2 fogam gyökérkezelt, egyiken korona van, de mindre ezfog kerülni, mivel ez egész felső fogsorom végig fehér szuvas. A fogam szélei kissé áttetszőek már, kopnak hónapról-hónapra. Az orvos nem mondott semmit, csak kifúrja, betömi, a megmaradt fog meg tovább rohad. Gondolom, jót akar, azt mondta amíg megmenti a fogaim. Úgy tudom a fehér tömések kifognak esni egy idő után, ezért is szeretnék koronát/kat. Ezt nem félfüllel hallottam, egyrészt tapasztalatból is mondom-A fehér tömések mindig kiestek, egyik fogamból 1 hónap alatt 8x...
A korona pedig a megmaradt fogam védené. -
A d-vitaminnal tudok még segíteni a fogaimnak most?
Illetve szerintetek ilyen gyenge szerkezetű fogakra mi lenne a jó?
Utána néztem egyébként egy kicsit a dolognak.
Alpha 20C jó lehet + Szépséggyöngy+vitaminok.
Volt aki használta ezeket? pozitív volt az eredmény?
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- 3 hós babánál szorulás. gyógyszermentes megoldás?
- Kényszer gondolatok leküzdésére van valamilyen alternatíva? (Kizárólag gyógyszermentes megoldást szeretnék)