Segítséget kérek: nagyon büdös a lábam és nem tudom mit tegyek. Tudtok rá valami gyógyírt? (tudásbázis)
Azt állítják, hogy az izzadságot lebontó baktériumok okozzák...
Tehát, ha "hajlakkal" (lehet akármilyen fantázia nevet adni neki) befújom, nem fog izzadni, nincs mit lebontani a baktériumnak - elmarad a rossz szag...
És lehet hogy el is marad...
Ez egy tipikus mai "gyógyítási" eljárás...
Ugye tudjuk, a bőr egy nagyon fontos "szervünk" amely segít a méreg anyagok eltávolításában. Csak az elhalt sejtjeink "hullái" naponta több mint 100 gram. Ha a fő "hulla eltakarító" rendszer gondokkal küzd (az emésztő csatorna) - annak szerepe kezd a bőrre, tüdőre terelődni.
Javasolnám ellenőrizni a táplálkozást. Mellőzni az állati eredetű fehérjéket. A szinte majdnem biztosan elsavasodott szervezetet a lúgosság felé terelni. Friss, élő, zöldségek, gyümölcsök, bőjt napok - esetleg egy vastagbél öblítés kezdetnek.
És persze minden amit itt már megírtak: csak gyapjú zokni - és csak ha muszáj. Lehetőleg reggeli harmatos fűben, kavicson járás. Szellős nem műanyag lábbeli - és eleinte gyakori áztatás tökéletes kiszárítással. Hideg-meleg váltó lábfürdővel - és sok mozgás. Pl. gyaloglás. Legalább 30 perces izzasztó tempóval. (Figyeljük meg az alsónemű a hónalj illatát is. Ha erős - ez jó - jó úton járunk a javuláshoz)
Csak véleményt mondtam...
Cipőket,papucsokat sűrűn kell (belülről is)kisúrolni,szagtalanítani.Vannak igen jó és hatásos lábdeók,de ha nem szagtalanított cipőt húzol,megint büdi lesz!
Ajánlható még a langyos-ecetes vízben áztatás is.
Én nemrég használtam a Kék Lukács féle Gomba-Stoppot, azonnal megszüntette a lábszagot. A cipőmbe tettem estére összegyűrt papírzsepit, amit átitattam ecettel. Azóta, kb 4 hete nem éreztem semmit. Nálam működött tutira. A neten rendeltem a webáruházukból, leírom a a címét, de ha az admin netán törölné, akkor keress rá. www.keklukacs.hu
Remélem, nem veszik reklámnak.
Sajnos szerintem minden szintetikus cipőnek az az átka, hogy beleizzad a láb.
Mindenképp teljes lábápolás (bőrkeményedés, gomba eltávolítása), ecetes vizes fürdő, pamut zokni, harisnya. Nedvszívó, szellőző talpbetét.
Leírom, hogy nálam mi volt az egyetlen, ami HATÁSOS volt.
Régebben, egy nap kb 5x zoknics cseréltem. Reggel mire a munkahelyre értem, már ott zoknit kellett cserélem. Napközben is, hiába mostam, popsitörlővel is áttöröltem, zoknit cseréltem, de nem használt, izzadt és büdi volt. Szinte az összes lábsprét kipróbáltam, az ecetben áztatást is. Hiába voltam otthon, ha akár a kimosott papucsomba bújtam, 1 óra múlva újra lábmosás, zoknicsere.
Aztán elegem lett, és eszembe jutott, hogy a REXONA spray-k mennyire jók. Na, egyik reggel jól befújtam a talpam, és felülről a lábujjakat is, és felvettem a zokni. Nagyon fura volt, nem büdi a lábam, nem izzad. És amikor este hazaérek, akkor sem kell egyből zoknit cserélnem, nem ájul el a család. SEMMI SZAGA A LÁBAMNAK.
A Rexonából azokat az új fajtákat használom, amelyik aranyszínű, vagy a rózsínest vagy pedig pirosast (Happy van ráírva, most épp az van itthon)
Egy próbát megér. Nekem több évnyi vacakolás, sok zoknicsere után ez nagyon bejött. Tényleg semmi de semmi büdi nincs.
HA KIPRÓBÁLTÁTOK MAJD ÍRJÁTOK MEG, HOGY NEKTEK IS BEJÖTT-E.
Nagyon jó a naturlandos termék ANTISUDORICA(antiszudorika) oldat és hintőpor.1-2 hét minden napos használat és nem lesz büdös a lábad.
Jó tenyér,talp,hónalj,lágyékhajlat izzadására.
Használata után szigorúan kéz mosás.
Kivéve ha direkt oda kented.
Írd be a nevét és többet is olvashatsz róla.
Szép napot mindenkinek!
Próféta szóljon belőled :))
Köszi!
Kb. 1 éve melegentartó zokniként vettem egy világosszürke ezüstös csillámos zoknit, de azóta megkopott, de ne szakadt, bár akkor is vékony volt.Elképzelhető, hogy ez az.
Bemásolom neked az egyik leírást, talán így egyszerűbb:
Az ezüst zoknit ajánljuk:
* sportoláshoz,
* lábfertőzések és neurodermitis esetén,
* keringési problémák megszüntetésére,
* lábszagkeltő baktériumok ellen,
* gombák szaporodása ellen.
A zokni bőrrel érintkező belső felülete ezüstözött szálból készül.
Az ezüstözött szál visszaveri a hőt, jó elektromos- és hővezető. Ezáltal meggátolja a sztatikus feltöltődést, melegen tartja a lábat, ideálisabb környezetet biztosít az ízületeinknek és növeli a komfortérzetet. A zokni ezüst tartalma elpusztítja a gombákat és baktériumokat, amik a láb izzadása során termelődő veríték kellemetlen szagát okozzák.
Az ezüstzokni előnyösen használható fekélyes, nehezen gyógyuló bőrfelületek esetén. Az ezüst megakadályozza a sebek felülfertőződését, elősegítve ezzel gyógyulásukat. A nagy elektromos vezetőképességű szálak hatására beindul a vérkeringés, így megszünteti az elégtelen keringés következtében kialakuló lábdagadást és „lábfázásos” tüneteket. Ezen hatások miatt nagy segítség cukorbetegeknél a fertőzések megelőzésére, valamint minden olyan esetben, ahol tartósan cipőben,
bakancsban kell lennünk.
Új cipő vásárlásakor célszerű kizárólag ezüstözött zoknit használni, mert így megelőzhetjük a gombák és baktériumok megtelepedését a talpbetéten.
Szia!
Az ezüst zokniba fényes szálak vannak beleszőve? Jóra gondolok?
Sziasztok!
Remélem nem probléma, hogy ide (is) kontárkodtam, de talán segítségetekre lehetek :)
Nem feltétlenül gombás fertőzés okozója a kellemetlen szagoknak, ám valóban lehet kiváltója.
Több millió mikroorganizmus él a lábainkon, és bizony ezek a baktériumok kedvenc csemegéje az elhalt hámsejt, izzadtság stb.
Ellene tehetünk, illetve védekezhetünk, kinek mi válik be leginkább.
Személy szerint nekem az ezüst zokni viselése jelentette a megoldást, illóolajokkal és izzadtsággátlóval kombinálva!!!
Pár ötlet a házi praktikák közül:
- izzadtsággátló lábspray, hintőpor
- segíthet az úgynevezett aktív szenes talpbetét is (4-5 havonta cseréljük!)
- levendula, citrom, grapefruit, kakukkfű illóolaj remek fertőtlenítő hatással bír (ügyelni kell, hogy még véletlenül se szintetikus illatos olajat vásároljunk!)
- valóban kiváló az ecetes vizes vagy keserűsós lábfürdő
- gyakori zoknicsere, akár 2-3-szor naponta (ne műszálas holmit viseljünk!)
- a fekete teás lábáztatás is kiváló
Nem elég a lábainkat, a lábbeliket és a zoknikat is fertőtleníteni kell!
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az apósommal ha nagyon megkívánt engem?
- Tudtok nekem nagyon jó horror vagy thriller filmet ajánlani?
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Nagyon szeretnék egy édesapát, mit tegyek?
- Mit tegyek, ha a párom ritkán iszik, de akkor nagyon?
- Nagyon ritka magyar vezetékneveket tudtok ajánlani nekem?