Gyenge, töredező körmök erősítésére melyik vitamin használt? (tudásbázis kérdés)
"Melyek a legfontosabb körömerősítő hatású vitaminok? A köröm növekedését serkentő legfontosabb körömerősítő hatású vitaminok az A-, az E-, a H- és a B-vitaminok, az ásványi anyagok közül pedig a cink, a vas, a szilícium, és a kalcium. A keratin termelődését a szervezetben két alapvető fontosságú aminosav, a cisztein és a metionin segíti elő. Mivel a haj és a köröm legnagyobb részét egyaránt a keratin alkotja, a hajhullás ellen kifejlesztett vitaminkészítmények a köröm egészséges növekedését is támogatják."
Ewoph.
Gyakorlatilag igen
Én szilíciumot szedtem :) Schüssler sóban, és kalciumot, mert ezek hiányoznak általában ilyenkor a szervezetből.
Ezt hol veszed,es mennyiert?
A hajnovessel nincs gondom,csak a kormom gyengus...
Figyelj oda arra, ha véletlenül elkezd hullni a hajad, vagy netán volt már törésed, menj el a körzeti orvoshoz és kérj beutalót csontritkulás vizsgálatra.
Olvastam, hogy sajnos már fiatalon is lehetséges ez a betegség és minél hamarabb nekifognak a kezelésnek, idősebb korban már nem lesz akkora a baj.
További ajánlott fórumok:
- Ötletek, tippek, tanácsok a féltékenység leküzdésére és az önbizalom erősítésére?
- Mennyí ídő alatt lehet leadni az úszógumit, ha ilyen erősítéseket csinálnék rá?
- Gyerekek immunrendszerének erősítése
- Ha nem használtam el egy vitamin szirupot az előirt 2 hónap alatt, felbontás után, még odaadhatom a gyerekemnek?
- Teherbeesés előtt mi a teendő? Táplálkozás.Szervezet erősítése, vitaminok bevitele, káros szenvedélyek elhagyása...
- Gyenge, töredező, fátyolos, szuvas fogakra mi a megoldás? vitamin? gyógyszer?