Gyerekek immunrendszerének erősítése (tudásbázis kérdés)
Szia!
Nem lehet, hogy van valami aszthmatikus betegsége és hallja a doki? Akkor is csörög a tüdeje és azzal nem kell feltétlenül otthon maradnia.
Nem tudom csak kérdezem?
Esetleg valamilyen allergia, ami a tüneteket produkálja?
"3. Cím
A beteg jogainak érvényesítése
28. § Az egészségügyi szolgáltató köteles a beteget - egészségi állapotától függően - a felvételekor, illetőleg az ellátás előtt tájékoztatni a betegjogokról, azok érvényesítésének lehetőségeiről, illetve a gyógyintézet házirendjéről. E rendelkezés megfelelően alkalmazandó az önrendelkezési jog gyakorlására jogosult egyéb személy vonatkozásában is.
A beteg panaszainak kivizsgálása
29. § (1) A beteg jogosult az egészségügyi ellátással kapcsolatban az egészségügyi szolgáltatónál, illetve fenntartójánál panaszt tenni.
(2) Az egészségügyi szolgáltató, illetve a fenntartó köteles a panaszt kivizsgálni, és ennek eredményéről a beteget a lehető legrövidebb időn belül, de legfeljebb harminc munkanapon belül írásban tájékoztatni. A panaszjog gyakorlása nem érinti a betegnek azon jogát, hogy a külön jogszabályokban meghatározottak szerint - a panasz kivizsgálása érdekében - más szervekhez forduljon. Erre a körülményre a szolgáltató köteles a beteg figyelmét felhívni.
(3) A panasz kivizsgálásának részletes szabályait az egészségügyi szolgáltató belső szabályzatban rögzíti.
(4) A panaszokat nyilván kell tartani és a panasszal, illetve annak kivizsgálásával összefüggő iratokat 5 évig meg kell őrizni."
ez egy hatályos törvény!
az hogy lehet?
meg kell keresni az intézményvezetőt, és megkérdezni, hogy mégis ezt:
hogy gyakorlod?
Köszi a tippeket. Ezt fogom tenni.
Betegjogi képviselő megszüntetve.
Marad a SOTE és a Budai Ehészségközpont.
Puszillak és köszönöm.
Szerintem hívd fel első körben a SOTE I. sz gyermekklinikáját, hogy kell-e beutaló, vagy mehetnétek-e valahogy, ha nem sikerült, akkor a Budai Egészségközpontot, hogy ha van TAJ-kártyátok, mennyi lenne a kivizsgálás [link]
Ettől függetlenül én megkeresném a betegjogi képviselőt, és esetleg az orvos nevének említése nélkül kikérdezném, hogy hogy lehet orvost váltani, mi a határa a szakértésnek és a nemszakértésnek, stb. Szóval nem hinném, hogy a jogaiddal való éléstől el kellene állni puszta félelemből. Egy kis civil kurázsi kell ám.
Júniusban az osztálykirándulás 3. napján kellett érte menni Ausztriába.
Most táborban van, de már megint tiszta nátha és nem jól van, félek kezdődik az egész előlről.
Ha jól látom Te nem Mo-on élsz, nyilván svájcban más a helyzet. Nagylányom kinn tanult 1 évig, csak írígykedni tudok Rátok. Amiket mesélt... az egy más világ, egy fejlettebb gondolkodású társadalom. Magyarországon azember mindig mindenhol kiszolgáltatott és sokszor már belefárad a harcba.
Ja, most szűnt meg a betgjogi képviselet, úgyhogy már oda sem lehet menni..
Van egy barátunk egy doktor bácsi, vele szoktam még megmézetni a gyereket, de hát nem vagyok orvos, az szülői "okoskodást" meg nem viselik el a dokik.
Tudom és érthető a felháborodásod, de az ember először megbízik a szaktudásba, és amikor már valami nem stimmel, akkor kezd gyanakodni. Miért kellett volna kételkednem egy orvos szavába ? Mikor valamit okoskodtam, megkérdezte, hogy esetleg kollegina vagyok, mert akkor szívesen megvutatja velem a dolgot, egyébként pedig talán ő jobban ért hozzá. Ezekre mit mondtam volna ?
Multitabs immuno, ezt szedjóük + omega 3. Felváltva a vasat tartalmazó muétivitaminnal. 8 óra alvás megvan, sport, szbadidő a természetben megvan (II.ker. kertes ház, jó friss levegő)
Már mindent megpróbáltam.
További ajánlott fórumok:
- Óvodások gyenge immunrendszere --> tönkremenni mindenhogyan.
- Ötletek, tippek, tanácsok a féltékenység leküzdésére és az önbizalom erősítésére?
- Kecsketej és az immunrendszer
- Hogyan erősítsem az immunrendszerem?
- Az anyatejes babáknak valóban jobb az immunrendszere és a tápszeres babák betegesebbek?
- Olyan műanyag lapokat keresek amiknek tűskés a felülete és gyerekek mezitláb mehetnek rajta, lábboltozat erősitése miatt, hol találok?