Az anyatejes babáknak valóban jobb az immunrendszere és a tápszeres babák betegesebbek? (tudásbázis)
na mi pont ezekért nem járunk a játszóházba:) játszóterezni is csak a barátokkal :) mi ink a természetjárós múzeumos fajtából vagyunk szrencsére nekem ezeket nem kell hallgatnom és nem is hallottam soha :DDDD
bocsi ha letorkolásnak tünt amit írtam ...
Köszönöm
Igen, van példa jobbra is meg balra is.Én is adtam volna anyatejet nekik, ha megadatott volna, de mivel így jártunk,erről van tapasztalatom.És JÓ tapasztalatom.De tény, hogy a hozzátáplálási időszak és az azt követő is nagyon meghatározó szerintem.Értem ez alatt az ételeket és az adott életkörülményeket.Már jó ideje nem megyek bele élőben, az ilyen jellegű vitákba, mint amit a fórumindító hallott a játszóházba...
A velemeny- vagy tapasztalatbeli kulonbsegekkel nincs gond, en tenyleg csak azt nem ertem, amikor gyerektelenek irogatjak ilyen forumokba a maguk altal viccesnek hitt gunyolodasokat.
Gratulalok a kislanyaidhoz! :)
A gyerekek is annyifelek, mint a felnottek. Az immunrendszeruk se egyforma, kie erosebb, kie gyengebb. Az biztos, hogy amig szopnak, nincs "egyedul" az immunrendszeruk, az anyai antitestek is segitenek a virusos, bakterialis betegsegek legyozeseben- valamivel gyorsabban atmegy rajtuk. Amig anyatejes volt a kisfiam, ezt tapasztaltam. Miutan elmaradt, tovabb tartottak nala a betegsegek es rosszabbul is viselte oket.
Es olyan nok is felutik a fejuket az ilyen forumokban, akik nem anyak, sot nem is lesznek, na azok mit keresnek itt? :))
Persze tudom, kivul rohognek, belul meg vicsorognak...
15 hónapig szopizott a lányom. Mikor elkezdte az ovit tavaly, 7 hónapig csak a gyerekorvoshoz járkáltunk. Átlagban másfél hét ovi,1 hét itthonlét.
A csoportárásáról tudom,hogy tápszeres volt, ő is zsinórban kapott el mindent.Szerintem nincs különbség.Amint bekerül a gyerek a társaságba akkor kapnak el minden bacit vírust,mert az anyukák akkor is bedobják már a gyerekeket az oviba ha a taknyukon csúsznak,ugyanis nem mernek táppénzre,vagy szabadságra menni,mert kirúgják a melóból.
Látom Pojcsika te is az a fajta fórumozó vagy, aki azt figyeli, hol lehet beszólni vagy kellemetlenkedni egy jót, anélkül, hogy képben lennél.
Ha vennéd a fáradtságot és visszaolvasnál, látnád, hogy nekem egyrész szopis mindkét gyermekem, másrést, hogy nem magam miatt tettem fel a kérdést!
...a kérdésedben ott a helyes válasz...
svicccerlaandban fizetnek is az okosok ha szoptatja az anya a csecsemőjét asszem 110 svicccerlandi frankóót havonta és ez1 lendülettel +még 1 II jobbak is mint mink
Ne is mondd, tök cikinek éreztem magam, hogy nem vettünk neki lakást az első szülinapjára :DD
Egyébként teljesen igazad van. Bár nem lehet, hogy ez azért is van, mert többségében babával otthon lévő anyukák vannak itt? Akinek nagyobb gyereke van, azok közül kevesebben ülnek le így fórumozni, nem? Vagy rosszul gondolom és ne legyek már naiv? :)
Nem!!! Lehet,hogy befolyásolja, de édesanyám mind3 lányát tápszerezett, nem volt teje, és én például nem voltam beteg 3éves koromig. A húgom sem, a legkisebb azt hiszem már előbb volt beteg.
Fiamat viszont félévig szoptattam és ahogy elkezdte 10hósan növeszteni a fogait állandó volt nálunk a takony és antibiotikumos kezelés szinte.....
Szóval nem erősebb a szopis,mint a tápszeres. Ez is gyerekfüggő,mint oly sok dolog.
Ettől függetlenül nagyon szopipárti vagyok!!!
Na, a hit a lényeg, nem? :))
Különben az a baj szerintem, hogy túl erős az anyatej-lobbi és az amúgy is szétesett új anyukáknak még neki is ugranak sokan, hogy mer' biztos nem akart szoptatni, azér' nem tudott. Ettől ezek az anyukák befeszülnek és ettől egyrészt az utolsó csepp tejük is elmegy, másrészt nyilván meg akarják nyugtatni magukat. Tudom, miről beszélek, átestem ezen :)
Az anyatej szerepét és fontosságát nem kell/nem lehet elvitatni, de azt gondolom, hogy gyereke meg nevelése válogatja.
hát ezen fetrengek a röhögéstől:
"Az a domestos Rozi aki a hypot is fertőtleníti az 50 éves koráig is ihatja az anyatejet akkor is megbetegszik"
Köszi :DDD
További ajánlott fórumok:
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- Óvodások gyenge immunrendszere --> tönkremenni mindenhogyan.
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)
- A tápszeres csecsemők később gyakran kövérek lesznek
- Mennyibe kerül havi szinten egy kisbaba ha nem tápszeres hanem anyatejes táplálású?
- A tápszeres babák is lehetnek olyan hasfájósak mint az anyatejesek? Vagy nem jellemző?